Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Attiva radiotalasi

Attiva radiotalasi su moćan saveznik za zatezanje kože lica, vrata i tela. Ovaj radiotalasni tretman uklanja znakove starenja i vraća koži blistavost i svežinu.

g cAttiva radiotalasi zatezanje kože

Šta je Attiva?

Attiva predstavlja radiotalasni lifting kože, najkraće rečeno. Primenjuje se za uklanjanje gotovo svih znakova starenja, ali pre svega za zatezanje opuštene kože. Reč je o potpuno komfornoj i bezbolnoj metodi zatezanja kože. Radiotalasi na prirodan način zatežu kožu, eliminišu bore, vraćaju koži čvrstinu i elastičnost. Oni efikasno zatežu sve one delove kože koji su se tokom godina opustili. I da, tu mislimo i na kožu vrata, dekoltea, kapke, ali i na stomak, butine, nadlaktice. Kada su u pitanju Attiva radiotalasi,  tu je igrica pomerena za nekoliko nivoa više. Šta to tačno znači? Objasnićemo odmah.

Attiva je inovativna, unapređena verzija radiotalasnog zatezanja kože. Dosadašnje, starije tehnologije podrazumevale su zagrevanje površine kože dok se ne dostigne optimalno zagrevanje potkožnog tkiva. To je nosilo rizik od potencijalnih nus pojava, kao što su opekotine i ožiljci na koži. Sa druge strane, Attiva radiotalasi rade po principu direktnog zagrevanja potkožnog tkiva, gde se i odvijaju svi važni procesi za lepotu i zdravlje kože. Sve o laserskom podmlađivanju lica saznajte ovde.

 

Kako deluje?

Attiva  funkcioniše tako što zagreva potkožno tkivo u kojem se nalaze kolagen, elastin, kolagenska vlakna. To je takozvani endodermalni lifting kože. Zasnovan je na najnovijoj Subdermal Induced Heat tehnologiji koja je u svetu postala imperativ na polju zatezanja kože.

Radiotalasi prolaze ispod srednjeg sloja kože, pri čemu proizvode toplotu od oko 50 stepeni Celzijusa. Bez brige, tretman je minimalno invazivan i nema rizika od oštećenja površine kože. Dolazi do trenutne kontrakcije opuštenih vlakana kolagena.

Da se podsetimo, kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu. On gradi kožu, kosti, nokte, kosu. Zbog toga, od njega direktno zavisi kako će naša koža izgledati:da li će imati manje ili više bora, da li će se opustiti, da li će biti sveža ili dehidrirana. Kako koža stari, ali i usled nekih drugih faktora, smanuju se zalihe kolagena i propadaju kolagenska vlakna. Zato, koža polako gubi elastičnost, opušta se, slabije je hidrirana, suva i oštećena.

Tu na scenu stupaju Attiva radiotalasi. Dok prolaze kroz kožu, radiotalasi stimulišu ćelije fibroblaste da proizvode kolagen i elastin. Stvaraju se  nove ćelije, ali i remodeluje i obnavlja stari, oštećeni kolagen. Još nešto važno, poboljšava se celokupan metabolizam ćelija, izbacuju se toksini. Poboljšava se mikrocirkulacija i ćelije kože su bolje snabdevene kiseonikom. To će dovesti do trenutnog poboljšanja stanja kože: zategnutija je, svežija, čvršća i blistava.

Attiva radiotalasi – prednosti

Tretman Attiva radiotalasima pruža momentalno poboljšanje kože. Procedura je:

 • minimalno invazivna, minimalan oporavak ;
 • prirodna- tkivo se samo obnavlja;
 • bez ožiljaka;
 • odmah vidljivi rezultati.

Ko je kandidat za Attiva radiotalase?

Primećujete prve bore oko usana, očiju, na čelu? Ili imate dublje bore koje želite da uklonite? Bez obzira na to koliko je vaša koža opuštena ili je izgubila punoću i jedrinu, Attiva rešava problem. Idealan je za sve znakove starenje i opuštenost kože. Nema bolnih rezova, ožiljaka i dugog perioda oporavka. Tako da, ako vam smetaju te bore na vratu ili podvaljak, vreme je da zakažete tretman.

Koje regije tretira?

Tretman je namenjen za sve one regije gde se javljaju znaci starenja, ali i za zatezanje opuštene kože. Attiva tretman efikasno postiže sledeće:

 • zateže sve regije na licu, sa akcentom na donji deo lica i marionetske bore;
 • obnavlja kožu vrata i dekoltea, ali i podvaljka;
 • zateže donje kapke;
 • zateže opuštenu kožu na stomaku, nadlakticama, kolenima, butinama.

Koje efekte postižemo?

Attiva radiotalasni lifting  omogućava nam da postignemo sledeće:

 • poboljšanje tonusa kože;
 • vraćanje čvrstine i elastičnosti;
 • zatezanje opuštene kože lica, vrata;
 • uklanjanje podvaljka;
 • zatezanje opuštenih delova kože na stomaku, kolenima, nadlakticama.

attiva laser

Attiva radiotalasi- najčešća pitanja

Kako izgleda tretman Attiva radiotalasima?

Na očišćenu kožu aplikuje se lokalni anestetik, kako bi tretman bio bezbolan i komforan. Nakon toga, u anestezirani deo kože uvlači se tanka elektroda kroz koju se emituju radiotalasi. Lekar polako pomera elektrodu ispod kože i ciljano deluje na određenu regiju. Radioatalasi deluju na potkožni sloj kože, emituju energiju i obnavljaju oštećeni kolagen. Trajanje tretmana je različito, u zavisnosti od regije koju tretiramo. Tokom čitavog tretmana kontroliše se temperatura površine kože, što garantuje potpunu bezbednost procedure.

Da li treba da se pripremim za tretman?

Svaki problem na licu ili telu koji vam smeta i želite da ga rešite, zahteva detaljnu konsultaciju sa lekarom. Nakon pregleda, utvrđivanja stanja kože i definisanja cilja, lekar će vam predložiti odgovarajući tretman ili kombinaciju tretmana.

Naravno, ukoliko smatra da je to najbolje rešenje u vašem slučaju. Cilj nam je da postignemo optimalne rezultate u što kraćem roku i da naši pacijenti budu i više nego zadovoljni onim što smo uradili. Za Attiva tretman nije potrebna prethodna priprema.

Da li je tretman bolan?

Ne. Zbog delovanja anestezije, sama procedura je bezbolna i potpuno bezbedna.

Da li postoje nuspojave?

Nema ožiljaka ni rezova, koža je nepromenjenog izgleda. Jedino se može pojaviti mala modrica ili otečenost na mestu gde je aplikovana elektroda.

Period oporavka

Sama modrica i eventualni otok nestaju za nekoliko sati, do nekoliko dana. To zavisi od regije na kojoj se izvodi tretman, kao i od osetljivosti same kože.

Kada ću videti prve rezultate?

Prve, manje rezultate videćete odmah nakon tretmana. Koža će biti lepša na dodir, bolje teksture i čvršća. Vidljive rezultat očekujte nakon 4 do 6 nedelja, jer je potrebno određeno vreme za proizvodnju novog kolagena i elastina.
Tretman se može ponavljati nakon 3 do 6 meseci, zavisno od potreba i stanja kože.

Kontraindikacije

Kontraindikacije su trudnoća, dojenje, kožne infekcije, herpes, akne. Takođe, kandidati nisu ni pacijenti sa metalnim implantima, pejsmejkerom.

Attiva radiotalasi zatezanje podbratka

Attiva radiotalasi i ostali tretmani

U zavisnosti od potreba kože i cilja koji želimo da ostvarimo, Attiva tretman možemo kombinovati sa određenim procedurama. Sada ćemo pojasniti kako Attiva deluje na sve najveće probleme na licu i telu.

Attiva radiotalasi za lifting kože lica

Kada govorimo o zatezanju kože lica, Attiva može tretirati većinu manjih i većih nesavršenosti. Cilj nam je da koža lica bude mladolika i zdrava, što je duže moguće. Starenje, genetika, ali i spoljašnji faktori, vremenom će učiniti da stanje ne bude baš tako sjajno.

Kada je reč o liftingu kože lica, Attiva radiotalase možemo kombinovati sa drugim efikasnim laserskim procedurama:

Sve o ostalim laserskim procedurama u našoj ordinaciji saznajte ovde.

Attiva radiotalasi za zatezanje podvaljka, kože vrata

Indikacije koje Attiva rešava jesu i podvaljak, ali i bore na vratu. Podvaljak je esetski problem koji muči mnoge od nas. Nastaje taloženjem masnih ćelija ispod brade. Na sreću, može se ukloniti radiotalasnim liftingom, bez hiruških rezova.
Sve o ostalim dostupnim procedurama za uklanjanje podvaljka saznajte ovde.

Attiva radiotalasi za zatezanje tela

Opuštena koža na stomaku, kolenima ili nadlakticama biće prošlost uz Attiva radiotalase. Manji višak kože možemo rešiti na ovaj način. Za veći višak kože koristimo Alma PrimeX. Blagi do umereni višak kože rešiće takođe i Morpheus 8.

Attiva radiotalasi za ožiljke

Smanjenje ožiljaka Attiva radiotalasima je česta indikacija. Radiotalasni lifting remodeluje oštećena vlakna što dovodi do obnavljanja kože i smanjenja ožiljka. Mogu se tretirati ožiljci na svim regijama. Lasersko uklanjanje ožiljaka primenjuje se za ožiljke od akni, atrofične, keloidne. Laseri koje koristimo su CO2, kao i Erbijum- Er:YAG. Na mlađim ožiljcima rezultate mogu dati određeni hemijski pilinzi i Morpheus 8.

Attiva: dodatna pitanja i cene

Sve cene naših tretmana, kao i aktuelne popuste, pogledajte na stranici Cenovnik. Za dodatna pitanja i zakazivanje termina pozovite nas na 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.