Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

ClearLift Pro laser

ClearLift PRO laserski tretman podmlađuje i zateže kože dok stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena u koži.

Na brz i efektivan način, ClearLift zateže kožu, vraća sjaj koži i podstiče proizvodnju kolagena, proteina koji je zaslužan za elastičnost i zategnutost kože. ClearLift tretman je namenjen i najdelikatnijim područjima na licu, vratu, dekolteu, okoloočnom području, području usana. Deluje tako što na nežan, ali moćan način obnavlja i revitalizuje kožu, bez bola i potrebe za posebnim periodom oporavka.

U nastavku, saznajte više o ClearLift PRO  tretmanu koji poboljšava strukturu i kvalitet kože.

 

clearlift laserski tretman

Šta je ClearLift Pro laser?

ClearLift laser deo je medicincke multifunkcionalne platforme Alma Harmony XL Pro, koja služi za tretiranje 65 različitih stanja na koži, bilo da je reč o medicinskim ili estetskim indikacijama. Harmony XL PRO jedna je od najsavremenijih platformi na svetu, proizašla iz obimnih istraživanja i ispitivanja. Iza nje stoji kompanija Alma lasers, koja je lider u oblasti estetskih tehnologija. Već duže vreme koristimo Alma lasere, kako bismo svojim pacijentima pružili kvalitetne i željene rezultate. Ono što spaja gotovo sve laserske tretmane koji se rade uz pomoć Harmony XL platforme je to da su bezbedni, bezbolni i ne zahtevaju poseban period oporavka. Namenjeni su svim tipovima kože, a kada je reč o neablativnim laserima, oni se mogu raditi tokom cele godine. Kroz ciljanu svetlosnu terapiju i uz pomoć moćnog Q-Switched lasera, stimuliše se proizvodnja kolagena ispod površine kože. Novostvoreni kolagen doprinosi mladalačkom sjaju i učvršćivanju kože.

Zašto je kolagen važan za kožu?

Kolagen je najzastupljeniji protein u telu. Ima važnu ulogu u tonusu kože i čini da njena struktura bude zategnuta i elastična. Kolagen stvaraju fibrobasti (vezivni jastučići unutar dermisa), koji se nalaze i u mišićima, crevima, oku, kostima. Kolagen održava kožu mladolikom, svežom i jedrom. Mlada koža na lakši i brži način nadoknađuje kolagenska vlakna. Već sredinom dvadesetih godina, kolagen počinje da se gubi, minimalno 1% godišnje. Tada se javljaju i prvi znaci starenja. Bore se naziru, podočnjaci postaju tamni, a nesavršenosti se više ne mogu ukloniti bez tretmana ili određene terapije.
Opadanje kolagena se može pogoršati zbog načina života. Izloženost suncu, zagađenje prisutno u vazduhu, neadekvatna ishrana, konzumiranje cigareta i alkohola, autoimuni poremećaji i genetika – svi ovi faktori dovode do toga da kolagen brže iščezava iz tela. Laserski tretmani mogu da na jednostavan i potpuno zdrav način nadoknade kolagen i da imaju podmlađujući efekat.Više o kolagenu, tretmanima i suplementima koji podstiču njegovu proizvodnju ili ga nadoknađuju saznajte klikom na link. 

Pored toga, ClearLift laserski tretman smanjuje vidljivost hiperpigmentacije, sužava proširene pore, umanjuje crvenilo kože i uklanja tetovaže. Pacijenti tretman opisuju kao prijatan i bezbolan. Tretman je postao veoma tražen u svetu, a rado ga koriste i poznate, holivudske zvezde. Dobio je nadimak Lunchtime Facelift, jer se može uraditi tokom pauze za ručak. Trajanje tretmana je do pola sata.
Zadovoljstvo nam je što pacijentima možemo da pružimo vrhunsko antiage iskustvo u našoj ordinaciji.

Kako deluje ClearLift Pro?

ClearLift laser emituje kratke i snažne svetlosne zrake koji prodiru u dubinskom nivou kože. Spoljni sloj kože je nedirnut i nepromenjen. Toplota stvorena u epidermisu stimuliše proizvodnju novog kolagena.
Visoko kontrolisani tretman bez bola namenjen je zatezanju kože lica. Pored smanjenja znakova starenja, ovaj tretman utiče na umanjenje izražene hiperpigmentacije i bora. Njegova svetlosna energija se u krvnim sudovima pretvara u toplotu. Upravo, ovo kontrolisano i ciljano zagrevanje podstiče proces proizvodnje kolagena i elastina. Rezultati su brzo vidljivi. Struktura kože postaje kvalitetnija, izgled lica ili druge tretirane regije postaje elastičniji zbog prirodnog obnavljanja, što dovodi do podmlađenijeg i svežijeg izgleda lica. Znaci poboljšanja primetni su nakon prve upotrebe lasera. Nakon 3-6 tretmana koža je primetno zategnuta.
Za najbolje rezultate, potrebna je adekvatna i pravilna nega kod kuće po savetima lekara.

Po čemu je ClearLift laser poseban?

ClearLift laser koristi Q-Switched Nd:YAG tehnologiju. Laser je neablativan i ima podeljeni laserski zrak. To znači da ciljano deluje, sa besprekornom preciznošću prodirući do željene i određene dubine u koži. Koliko će laser duboko prodirati, određuje se na osnovu indikacija koje se tretiraju na regiji lica, vrata ili dekoltea. Laserski zrak pravi mikro „rane“ u dubljim slojevima kože. Tada koža započinje sa prirodnim samoobnavljanjem, stimulišući sintezu kolagena i elastina. Ono što je vidljivo jeste da je koža regenerisana, revitalizovana, sa istaknutim zategnućem, sjajem i svežinom.

Koje indikacije tretira ClearLift laser?

Starenje kože ne možemo da zaustavimo, ali znake starenja možemo da usporimo. Laserska tehnologija prepoznata je širom sveta i zbog sveobuhvatnog pristupa, sve više pacijenata se odlučuje da obnovi svoje samopouzdanje uz pomoć ovih efektivnih tretmana. ClearLift laser je rešenje za obnovljenu, svežu, negovanu i lepu kožu. Tretiranje opuštene kože nije luksuz, već potreba koja se javlja i pre treće decenije. Osim antiage efekta koji je u fokusu kod ovog tretmana, laser ClearLift se koristi i za lečenje melazme, uklanjanje strija i tetovaža. Dakle, ovim laserom:

  • Umanjujemo fine linije i borice na licu
  • Opuštena koža postaje zategnuta i elastična
  • Tretiramo melazme, crvenila i hiperpigmentacije
  • Uklanjamo crvenkaste strije i tetovaže

Kada je reč o pigmentnim nesavršenostima na koži, bilo da su u pitanju hiperpigmentacija, fleke, mrlje, ClearLift laser pozitivno deluje na njih, bledi ih i regeneriše oštećenja nastala na koži. Ukoliko je potrebno, za određena stanja i za najbolje rezultate, koriste se dodatni tretmani ili kombinacija lasera.

Kome je namenjen ClearLift PRO laser?

ClearLift PRO laser se može koristiti kada primetite znake starenja na svom licu, vratu, šakama ili dekolteu. Pogodan za sve tipove kože, uz nekoliko tretmana, laser daje odlične rezultate koji su brzo vidljivi. Bez obzira na životnu dob i na pol, svako ko želi da bude zadovoljan svojim izgledom lica i zdravljem kože, a prvenstveni cilj mu je da duže zadrži mladalački sjaj kože, idealan je kandidat za ClearLift PRO laserski tretman.

Kome se ne preporučuje ClearLift PRO tretman?

ClearLift se ne preporučuje dojiljama, trudnicama, osobama koje imaju vitiligo, kao i osobama koje primaju terapiju fotosenzitivnim lekovima. Takođe, ne preporučuje se osobama sa akutnim herpesom, sa aktivnim infekcijama ili malignim oboljenjima.

Priprema za ClearLift tretman

Kada se obavi konsultacija sa našim lekarima, koja je obavezna pre svakog tretmana, pregled se zakazuje. Lekar će pacijenta u toku konsultacija informisati o samom tretmanu i o tome koje regije je neophodno tretirati. Na taj način postižemo najbolje rezultate u skladu sa očekivanjima. Na konsultacijama se će odrediti i broj tretmana potrebnih pacijentu, a zatim se određuje i raspored izvođenja tretmana. ClearLift tretman ne zahteva posebnu pripremu. Kako je reč o bezbolnom i bezbednom tretmanu, od strane pacijenta nije potreban bilo kakav vid psihičkih ili fizičkih priprema.

Tretman

Pre upotrebe ClearLift lasera, koža se temeljno čisti od šminke i drugih nečistoća. Parametri lasera su podešeni prema indikacijama koje se tretiraju na koži pacijenta. Tokom tretmana, uz ciljanu i kontrolisanu jačinu prodiranja, tretira se određena regija. Pacijenti ne osećaju bilo kakvu vrstu nelagode ili bola prilikom izvođenja tretmana. Blago peckanje je prisutno, koje je podnošljivo i na osetljivoj koži. Duboki slojevi kože su na ovaj način aktivirani. Laserski zrak je direktno aktivirao ćelije da započnu proces obnavljanja. Tako dolazi do regeneracije, a prvi, blagi efekti poboljšanja izgleda kože vidljivi su odmah nakon tretmana.
U razmacima od tri do četiri nedelje, radi se sledeći tretman. Broj tretmana se određuje na osnovu stanja kože. Ako je koža mlada, biće potrebno manje tretmana, dok je za zrelu kožu potrebna serija do šest tretmana. Savetuje se ponavljanje tretmana jednom do dva puta godišnje, kako bi se održavali postignuti rezultati i kako bi koža bila duže mladolika i jedra.

Efekti ClearLift laserom

  • Nakon serije tretmana, pacijenti primećuju vidno poboljšanje izgleda kože
  • Koža postaje elastičnija, sa vidljivim antiage efektom
  • Ten i teksura su ujednačeniji, pore sužene
  • Hiperpigmentacija, crvenilo kože i nepravilnosti su umanjeni

clearlift laserski tretman

Period oporavka

ClearLift laserski tretman ne zahteva period oporavka. Naši pacijenti se svojim svakodnevnim obavezama i aktivnostima vraćaju odmah nakon tretmana. Zbog blage pojave crvenila koja se javlja nakon laserskog tretmana, preporučuje se korišćenje hidratantne kreme sa SPF faktorom, ukoliko se pacijent izlaže sunčevim zracima. Narednog dana, mogu se koristiti kozmetički proizvodi na licu i može se nastaviti sa već postavljenom rutinom.

Bezbednost ClearLift lasera

ClearLift laser je u ispitan i u potpunosti bezbedan za sve tipove kože, čak i za najosetljivu kožu. Laseri iz Harmony XL medicinske platforme su rezultat višegodišnjeg istraživanja, a odobreni su i od strane FDA (Američka uprava za lekove).

Kada poželite da vaša koža bude podmlađena na siguran i zdrav način, onda je ClearLift tretman odlično rešenje. Rezultati su efikasni i brzo vidljivi.

Da li je tretman bolan?

ClearLift laserski tretman je u potpunosti bezbolan. U toku tretmana, jedino što možete osetiti jeste blago peckanje u trenutku kada laser pulsira. Pacijenti kažu da je tretman prijatan, i da osećaju komfor i udobnost.

ClearLift tretman u kombinaciji sa drugim laserima

ClearLift laserski tretman može da se izvodi zasebno, ali se neretko kombinuje sa drugim tertmana, kako bi se dostigli što bolji i dugotrajniji rezultati.
On se odlično dopunjuje sa biorevitalizacijom, odnosno ishranom kože skinbusterima, preparatima sa hijaluronskom kiselinom, aminokiselinama i drugim aktivnim sastojcima. Tu pre svega mislimo na Jalurpo, Profhilo i Juvederm Volite. Zajedno, ovi tretmani utiče na podmlađivanje kože, ali pre svega, daju joj  odmoran i svež izgled. Blistav ten je omogućen upravo uz pomoć kombinacije dva vrhunska tretmana koji se savršeno uklapaju. Takođe, laserski tretman može da se radi i u kombinaciji sa hijaluronskim filerima, gde je akcenat na popunjavanju bora i konturisanju crta lica.
ClearLift laser se odlično pokazao u saradnji sa laserima sa Harmony XL platforme. Izdvajaju se dva lasera kao posebno kompatibilna i poželjna sa ClearLift laserom. Reč je o ClearSkin PRO laseru i NIR tretmanu.
ClearSkin namenjen je lečenju upornih, bolnih, potkožnih akni. Kako akne za sobom ostavljaju ožiljke i fleke, ClearLift služi za dodatno regenerisanje i obnovu kako mlade, tako i zrele kože. Zajedno, ovi laserski tretmani će imati direktan uticaj na neujednačen ten, na fleke i ožiljke, na zatezanje kože i izražene bore.
Sa druge strane, NIR tretman dodatno deluje na proizvodnju kolagena. Zajedno sa ClearLift tretmanom, pojačaće sintezu novog kolagena duboko u koži, a rezultat je jedra, oporavljena i zategnuta koža. Efekti, bez potrebe za novog serijom tretmana, mogu da traju i do dve godine.

ClearLift PRO – pre i posle

ClearLift PRO  – cena i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ako ste zainteresovani da svojoj koži pružite kvalitetan i efektivan antiage tretman, a imate dodatnih pitanja, stojimo vam na raspolaganju. Možete da nas pozovete na broj 064/237-0707 ili da nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.