Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Acnelan

Acnelan® je klinički dokazan tretman za lečenje blažih i srednje teških oblika akni, sprečavanja upala i hiperpigmentacija nakon akni, kao i za seborejičnu kožu.

Akne su izuzetno neprijatna, uporna i rasprostranjena bolest kože. Ona posebno pogađa adolescente i često negativno utiče na samopouzdanje i kvalitet života pojedinca. Samo lečenje akni je dugotrajan i mukotrpan proces, koji se neretko može završiti sa trajnim posledicama u vidu ožiljaka od akni. Ali ne brinite, imamo sjajne vesti! Renomirana kozmetička kuća Mesoestetic je osmislila profesionalni tretman sa jedinstvenom i zaštićenom formulom m.acne complex® , čiji aktivni sastojci utiču na različite faktore koji prouzrokuju akne.
Acnelan je nešto što smo dugo čekali i predstavlja pravi preokret na bolje u borbi protiv akni. Rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. Upaljene akne, lučenje sebuma i hiperpigmentacija se vidno smanjuju a struktura i kvalitet kože se značajno poboljšavaju.

Šta su akne?

Akne su oboljenje kože koje se javlja kada dođe do nakupljanja mrtvih ćelija kože i povećanog lučenja sebuma (ulja iz lojne žlezde) koje začepljuju pore. Takođe, pojava bakterije Cutibacterium acnes dovodi do infekcije, odnosno zapaljenskog procesa. Sve o aknama i načinima lečenja možete pročitati ovde.

Šta je Acnelan?

Acnelan je intenzivan medicinski tretman za kožu sklonu aknama. Dubinski čisti površinu kože od nečistoća, otčepljuje pore, ima antifungalna, antibakterijska i komedolitička svojstva.  Posebno je namenjen za lečenje različitih stadijuma akni.
Njegovi glavni aktivni sastojci su salicilna kiselina, azelaična kiselina, bademova (mandelična) kiselina, natrijum lepargilat i ekskluzivni beksaretinil kompleks. Sinergističkim delovanjem, oni dubinski čiste pore, bore se protiv simptoma akni, leče upaljenu kožu, smanjuju količinu mitisera, regulišu lučenje sebuma. Azelaična kiselina je jedna od najefikasnijih kiselina sa antibakterijskim delovanjem, dok je salicilna kiselina neizostavna u lečenju akni. Ona uklanja spoljašnji sloj kože, čisti pore rastvarajući nakupljene mrtve ćelije i sebum a takođe deluje i protivupalno.

Koje su indikacije?

Idealan ste kandidat ukoliko imate blag do srednje težak oblik akni, komedonske i/ili inflamatorne akne, seboreični dermatitis, hiperpigmentacije nakon akni, aktinične keratoze.  Acnelan piling se koristi za lečenje i prevenciju akni na licu, vratu, grudima i leđima.

Pripreme pre Acnelan tretmana?

  • 3-4 nedelje pre tretmana treba izbegavati sunčanje, tretmane kao što su hemijski pilinzi, dermoabrazija, mikrodermoabrazija, dermapen, laserske tretmane lica.
  • 5 dana pre tretmana ne treba iritirati kožu mehaničkim pilinzima, depilacijom. Muškarci ne bi trebalo da se briju 24 sata pre tretmana.

Kako izgleda Acnelan tretman?

Procedura počinje pregledom i konsultacijom sa našim stručnim timom, kako bi se napravio plan tretmana prilagođen potrebama i tipu vaše kože. Nakon toga, pristupamo proceduri. Kožu najpre detaljno očistimo penom uklanjajući sve površinske nečištoće i ostatke šminke.  Zatim, nanosimo masku za dubinsko čišćenje i negovanje kože i pora,  kako bi se uklonio višak masnoće i bakterija, smanjile upale, ublažile hiperpigmentacije. Nakon skidanja maske, koristimo neutrališući sprej  da umirimo i izbalansiramo PH kože. Na kraju tretmana, nanosimo tečnost za zatvaranje pora kako bi se one zaštitile a efekat Acnelan tretmana produžio.
Tretman traje oko 30-ak minuta a tokom tretmana je moguće osetiti blago peckanje.

Nega kože i oporavak nakon tretmana

Kako je u pitanju površinski piling, vreme oporavka je minimalno. U narednih nekoliko dana nakon tretmana koža se može lagano ljuštiti, biti suva i osetljiva. Nakon tretmana, dobićete uputstva od našeg stručnog tima kako i kojim preparatima da negujete kožu tokom oporavka, kako bi što pre videli sjajne rezultate tretmana! Dve nedelje nakon tretmana, pacijenti moraju izbegavati izlaganje sunčevoj svetlosti, odlazak na bazene i saunu.

Acnelan – koji su rezultati?

  • Smanjenje aktivnih akni
  • Sprečavanje stvaranja novih akni
  • Čišćenje začepljenih pora
  • Čišćenje kože i uklanjanje nečistoća
  • Smanjenje sebuma
  • Poboljšanje teksture kože
  • Uklanjanje bakterija koje izazivaju akne
  • Smanjenje hiperpigmentacije nakon akni

Klinička ispitivanja su pokazala da Acnelan piling značajno smanjuje upalne lezije akni i pojavu hiperpigmentacija nakon akni, uz smanjenje sebuma i poboljšanje teksture kože.

Koliko je potrebno tretmana?

Acnelan protokol se sastoji od 3 tretmana koji se sprovode u razmaku od 15 do 21 dan između tretmana, u zavisnosti od osetljivosti i oporavka tretirane kože. Neki pacijenti vidno poboljšanje primećuju već nakon jednog tretmana. Pacijenti sa srednje teškim oblikom akni mogu očekivati ponavljanje tretmana 5 meseci nakon završenog početnog protokola od 3 tretmana.

Kontraindikacije

Kontraindikacije su trudnoća i dojenje, alergija na salicilnu kiselinu, herpes, ranice, upalni procesi i infekcije na koži, autoimune bolesti, tendencija ka stvaranju keloidnih i hipertrfičnih ožiljaka, itd.

Acnelan- pre i posle

Acnelan- dodatna pitanja i cene

Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju. Zakažite pregled,  kontaktirajte nas putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.