Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

CO2 laser

Frakcioni Candela CO2 laser je jedan od najefikasnijih lasera na tržištu za uklanjanje ožiljaka od akni,  plićih bora, hiperpigmentacija, strija, viška kože na kapcima i drugih nepravilnosti.

Da li ste spremni da transformišete svoju kožu – bez operacije i dugog vremena oporavka? Imate problem sa borama, strijama, ožiljcima od akni, viškom opuštene kože? Niste spremni za hiruršku intervenciju zatezanja kapaka, a želite trajne rezultate? Tretman Candela CO2 laserom vam brzo i lako pruža kožu kakvu ste oduvek priželjkivali. Estetska i antiage medicina su bogatije za još jednog člana. I to ne bilo kakvog.

 

 

Šta je Candela CO2 frakcioni laser?

Candela CO2 laser je multifunkcionalni uređaj koji zauzima vodeće mesto u estetskoj medicini, dermatologiji, plastičnoj hirurgiji i ginekologiji. Ovo je prvi, potpuno integrisan laser na svetu, iza koga stoji  Candela, jedan od renomiranih proizvođača aparata za estetsku i antiage medicinu. Candela CO2RE je frakcioni ablativni laser koji poseduje 4 posebna nivoa rada, usled čega se savršeno prilagođava individulanim potrebama pacijenata. Budući da pacijenti bitno da je period oporavka nakon tretmana što kraći,  možete biti sigurni da je sa ovim laserom to moguće. Candela frakcioni CO2 laser nam omogućava da precizno i efikasno tretiramo površinski, srednji i duboki nivo kože, pri čemu okolno, zdravo tkivo ostavlja netaknutim.

 

Kako funkcioniše frakcioni CO2 laser?

Candela frakcioni CO2 laser je jedinstven po tome što funkcioniše po principu upotrebe dvojnog laserskog talasa koji može istovremeno tretirati i površinski sloj kože (epidermis) i dublji sloj kože (dermis). Sam tretman CO2R laserom počinje ablativnim postupkom, odnosno uklanjanjem tankog, površinskog sloja oštećene kože.
Nakon toga, laser pravi mikro kanale u dubljim slojevima kože, dok istovremeno zagreva tkivo i na taj način podstiče proizvodnju kolagena i novih, zdravih ćelija kože. On ciljano deluje isključivo na oštećenu kožu, dok okolno zdravo tkivo ostaje netaknuto. Na taj način se omogućava brže zarastanje kože i samim tim se znatno skraćuje period oporavka.
Candela CO2  je veoma nežan prema koži pacijenta i najvažnije od svega, sam tretman je potpuno komforan i bezbedan za pacijenta.

CO2 laser

Ko je idealan kandidat za CO2 laserski tretman?

CO2 frakcioni laser se može koristiti za tretman lica i tela, i to za:

 • ožiljke i ožiljke od akni
 • fine linije i bore, duboke bore
 • zatezanje opuštene kože
 • podmlađivanje kože
 • neujednačen ten
 • bradavice i papilome
 • strije
 • hiperpigmentacije, pigmentne mrlje, staračke fleke
 • uklanjanje viška kože i zatezanja očnih kapaka (blefaroplastike)
 • milije
 • vaginalnu rejuvenaciju i atrofiju

CO2 frakcioni laser precizno uklanja spoljne slojeve oštećene kože i stimuliše njenu regeneraciju. Na ovaj način mogu da se tretiraju fine do umereno duboke bore, oštećenja od sunca, ožiljci, a isto tako mogu da se dramatično poprave tonus, tekstura i opuštenost kože.

Frakcioni laser CO2 – zatezanje kože

Candela CO2 frakcioni laser može značajno zategnuti kožu, ukloniti bore i fine linije – bez potrebe za hirurškim zahvatom! On, za razliku od drugih lasera  utiče na sve slojeve kože čime se postiže njena sveobuhvatna regeneracija i podmlađivanje.

Frakcioni laser CO2 – strije i ožiljci

Frakcioni CO2 laser je izuzetno efikasan metod uklanjanja strija i ožiljaka. Njegovi zraci ciljaju na dublje slojeve kože, pri čemu uništavaju oštećeno tkivo i podstiču rast novog, zdravog tkiva. Na taj način se stimuliše proizvodnja kolagena i elastina, čime dolazi do smanjenja dubine strija i ožiljaka i oni postaju manje vidljivi.  Obično je potrebno nekoliko tretmana kako bi se postigao željeni rezultat.

Frakcioni laser CO2 – zatezanje kapaka

Blefaroplastika je hirurška procedura uklanjanja viška kože i masnoće sa kapaka. Za razliku od ove hirurške intervencije, sa Candela CO2RE  laserom se  rezovi postižu upotrebom laserskih zraka, a ne skalpela.  Laserski zrak zagreva tkivo u dubljim slojevima kože,  zatvara krvne sudove i na taj način je znatno smanjeno krvarenje.

Najveća prednost laserskog zatezanja kapaka je brže vreme oporavka, gotovo neprimetni ožiljci, bol i otok. Rezultati ove intervencije su obično veoma dugotrajni.

Ko nije kandidat za laserski tretman CO2?

Tretman CO2 frakcionim laserom se ne preporučuje pacijentima koji imaju aktivnu formu akni, herpes i druge infektivne procese na koži. Oni koji imaju istoriju poteškoća u zarastanju rana ili stvaranju ožiljaka takođe nisu najbolji kandidati. Trudnice i dojilje ne bi trebalo da se podvrgavaju ovoj proceduri. CO2 laser se ne radi kod osoba sa tamnijim tenom (Fitzpatrik IV-VI fototip) i kod osunčane kože.

CO2 laser

Koje su karakteristike frakcionog CO2 lasera?

CO2 laser dolazi sa 4 različita nivoa rada, što daje mogućnost tretiranja  najrazličitijih promena na  koži.

1. Light mode pruža nežni piling i čišćenje kože, a često se radi u kombinaciji sa PRP tretmanom, mezoterapijom ili biorevitalizacijom;
2. Mild mode deluje na površinske i dublje slojeve kože,  podstiče stvaranje kolagena, a isto tako poboljšava i teksturu kože;
3. Deep mode prodire u dublje slojeve kože, cilja na bore, linije i ožiljke;
4. Fusion mode dovodi do podmlađivanja i zatezanja kože zahvaljujući tome što kombinuje Light i Deep mode.

 

Koje su prednosti frakcioog CO2 lasera?

 • Dugotrajni rezultati. Postupak obnavljanja kože CO2 laserom će osigurati da impresivni rezultati ne izblede preko noći, što je jedna od najvećih koristi ovog tretmana.
 • Minimalno invazivna procedura. Laserski tretman ne zahteva opštu anesteziju, rezove i zavoje, za razliku od drugih hirurških zahvata na koži. S obzirom na to, CO2 laserski tretman ima manje potencijalnih komplikacija i rizika u poređenju sa hirurškim zahvatima. Isto tako, lasersko obnavljanje kože rezultira manjim nuspojavama koje nestaju u roku od nekoliko dana nakon samog zahvata.
 • Skraćen period oporavka. Tačno je da ćete nakon CO2 laserskog tretmana doživeti manje crvenilo i otok, koji mogu potrajati i do nekoliko dana. Budući da deluje isključivo na oštećenu kožu, dok okolno zdravo tkivo ostaje netaknuto, tretman laserom omogućava brže zarastanje kože i samim tim se znatno skraćuje period oporavka.

 

Koliko traje tretman frakcionim Co2 laserom?

Tačno vreme trajanja samog tretmana zavisi pre svega od područja koje se tretira. U proseku je potrebno oko dva sata ili manje da se čitav postupak završi. Ovaj vremenski okvir uključuje dodatnih pola sata koliko je potrebno da se sačeka da deluje lokalna anestezija koja će se primeniti pre samog tretmana.

Da li je laserski tretman kože bolan?

Frakcioni CO2 laser može da izazove izvesnu nelagodnost, ali mi se trudimo da našim pacijentima bude ugodno tokom čitave procedure. Anestetik primenjen pre procedure obično čini bilo koju neprijatnost podnošljivom. Osećaj koji se često prijavljuje je sličan osećaju bockanja iglice.

Kako da pripremite kožu za ovaj tretman?

 • Izbegavajte sunčanje ili jako izlaganje suncu i koristite kremu za sunčanje minimum četiri nedelje pre tretmana. Izbegavajte duboke pilinge lica četiri nedelje pre tretmana (uključujući hemijski piling i druge laserske tretmane).
 • Ne koristite lekove koji izazivaju fotoosetljivost najmanje 72 sata pre tretmana.
 • Ako ste u prošlosti imali herpes u području koje treba biti tretirano, obavestite lekara i počnite sa upotrebom antivirusnih lekova prema uputstvima. Obavestite lekara ukoliko koristite neku terapiju.

Šta možete da očekujete nakon tretmana?

Nakon tretmana postoji mogućnost crvenila i otoka. Ljuštenje mrtve kože sa područja koje je tretirano je potpuno prirodni proces pilinga, a može trajati 7 do 10 dana.

Kada možete da vidite rezultate nakon tretmana CO2 laserom?

Uočićete razliku nakon samo jednog CO2 tretmana. U danima nakon tretmana vaša koža će postepeno postati meka i glatka, sa manje nepravilnosti. Fine linije, bore, staračke pege i neujednačena tekstura će postati  manje vidljive. Nakon što koža zaceli, što može potrajati i do 3 nedelje, dolazi period kada koža poprima  blago ružičastu boju. Za to vreme videćete poboljšanje teksture i tonusa kože. Konačni rezultati se mogu videti obično 3-6 meseci nakon početnog tretmana, kada koža potpuno zaceli.
Treba napomenuti da se postignuti rezultati mogu produžiti redovnom upotrebom kreme sa SPF+, izbegavanjem izlaganja suncu i pravilnim održavanjem nege kože kod kuće.

S obzirom na dugotrajnost rezultata rezultati, tretmani frakcionim laserom su sve bliži rezultatima hirurških procedura.

Frakcioni laser CO2 – pre i posle

Candela CO2 frakcioni laser  – cena i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.