Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Laserska epilacija

Laserska epilacija – jedini tretman koji garantuje trajno uklanjanje dlačica. Saznajte zašto je tako!

Dlačice na nogama, rukama, stomaku, ispod pazuha… Kada pomislimo na njih, voleli bismo da nisu tu, da ih nekom magijom konačno uklonimo i uživamo u nežnoj, svilenkastoj koži. Brijač, depilacija, vosak? Znamo da su sve ovo samo privremena rešenja, ali nikada neće ukloniti dlačice zauvek. Na sreću, način postoji. Zove se laserska epilacija!

Laserska epilacija je metoda trajnog uklanjanja neželjenih dlačica na licu i telu. Ona predstavlja bezbolno, efikasno i sigurno rešenje, ali pod uslovom da se radi medicinskim laserom i od strane obučenih i iskusnih lekara. Kao što je to slučaj u našoj ordinaciji. Ukoliko razmišljate o laserskoj epilaciji važno je da raspolažete tačnim i korisnim informacijama kako biste imali pravu sliku o ovom tretmanu. Pre nego što se odlučite za lasersku epilaciju u ovom tekstu saznaćete sve što vas je ikada zanimalo.

 

laserska epilacija

Laserska epilacija: zašto nam je potrebna?

Lepa, zategnuta, baršunasta koža, bez fleka i ožiljaka, nešto je što svi priželjkujemo. Želimo da koža bude zdrava, da je negujemo što bolje možemo. Tu će nam svakako pomoći i određeni kozmetički tretmani. Isto tako, važno nam je da naše telo bude bez dlačica, koliko god je to moguće. Dlačice rastu svakodnevno i to je prirodan proces.

Evo zanimljivosti. Malje na telu rastu različitom brzinom, u zavisnosti od osobe do osobe. Mesečno, dlačice narastu između 0,48cm do čak 1.5 cm. Trepavice i obrve rastu do 2 cm, a onda otpadaju i zamenjuju ih nove. Kod muškaraca, nakon 40 godine brada počinje sve brže da raste. Kakve god da su, dlačice nikako nisu dobrodošle. Posebno tokom letnjih meseci kada nas čekaju kratke haljine, bazeni, plaže… Ako ste vredno vežbali, rešili se strija i celulita, pa red je da i dlačice nestanu.

Privremene opcije uklanjanja dlačica

Šta nam je na raspolaganju kada je reč o privremenom eliminisanju dlačica?

 • Brijanje – uklanja dlačice, ali one počinju da rastu već idućeg dana.
 • Čupanje dlačica pincetom- da, kada su u pitanju obrve, ali noge ili ruke?
 • Depilacija- postoje razne metode, od šećerne paste, voska, raznih krema. Ipak, već nakon nekoliko dana dlačice će se iznova pojaviti. Uz to, depilacija je najčešće bolna, a moraćete opet da se depilirate već nakon dve, tri nedelje;
 • Posvetljivanje dlačica- ovo nije rešenje, jer dlačice ne uklanjamo, već samo činimo da ne budu toliko vidljive.

Sve ovo je davno prevaziđeno i nedovoljno efikasno. Ne želimo više da se mučimo i rešili smo da zaboravimo na ta kratkoročna rešenja. Cilj nam je da konačno sebi priuštimo uživanje u negovanoj, glatkoj i nežnoj koži. I to zauvek.

Laserska epilacija je upravo ono što nam je potrebno. Reč je o potpuno bezbednoj i bezbolnoj proceduri na koju smo mi u našoj ordinaciji veoma ponosni. A pozitivna iskustva naših brojnih pacijenata daju nam vetar u leđa da budemo još bolji.

 

Laserska epilacija: sve prednosti!

Ukratko, laserska epilacija pruža sledeće:

 • Efikasno, sigurno i trajno uklanjanje dlačica na licu i telu;
 • Nema iritacija, alergija, osipa;
 • Prvi rezultati se primećuju već nakon prvog tretmana;
 • Uspešno uklanjanje svih dlačica, kako svetlih, tako i tamnih;
 • Rešava i problem uraslih dlačica.

Šta je laserska epilacija?

Laserska epilacija je medicinski tretman tokom kojeg se uz pomoć laserske svetlosti ciljano eliminišu i uništavaju dlačice u samom njihovom korenu. Intenzivni laserski snopovi najnovije generacije imaju u sebi tu moć da prolaze kroz kožu do folikula dlake. Jaka toplota koju emituju laseri dolazi do pigmenta folikula dlake, što dovodi do fototermolize i uništavanja dlake, zajedno sa njenim DNK zapisom. Rezultat je taj da su dlačice zauvek uništene i više neće rasti.

 • Laserska epilacija je prvi put urađena u Americi 1996. godine. Od tada, stalno se razvijaju novi laseri i nove tehnologije kako bi pacijenti dobili maksimalne rezultate u što kraćem roku;
 • Ovakva metoda trajnog uklanjanja dlaka je svetski priznata, a mnoge studije i istraživanja dokazale su da je ona potpuno efikasna i bezbedna.

I da, to je zaista moguće i na korak od vas.

Da li je laserska epilacija bezbedna procedura?

Ovo je pitanje koje nam najčešće postavljate i potpuno vas razumemo. Zato ćemo vam sada detaljno objasniti kako mi radimo lasersku epilaciju. Vaš cilj je da nakon ovog tretmana budete potpuno zadovoljni, a na nama je da se pobrinemo da vam to i omogućimo. Kako ćemo to postići? Naravno, uz stručnost i dugogodišnje iskustvo našeg osoblja, ali isto tako, uz sigurne, kvalitetne aparate koje koristimo u našoj ordinaciji. Laseri koji koristimo su Alma Soprano Titanium i Lumenis Lightsheer Desire.

Upravo, ovi laseri se smatraju zlatnim standardom epilacije širom sveta i jedni su od trenutno najboljih, ako ne i najbolji na tržištu. Omogućiće vam da se oslobodite dosadnih dlačica. I to: brzo, bezbolno, efikasno i bezbedno.Tokom laserske epilacije emituje se nejonizujuće zračenje, a ono ni na koji način ne ugrožava vaše zdravlje. Laseri ciljano utiče samo na dlake, tako da nema šanse da će koža biti oštećena. Ovakvo zračenje čak pozitivno utiče na poboljšanje tonusa i opšteg stanja kože.

Koje lasere koristimo u našoj ordinaciji?

Za postizanje što boljih i dugotrajnijih rezultata koristimo samo proverene lasere koji su trenutno među najtraženijim na tržištu, a to su Lumenis Lightsheer Desire i Alma Soprano Titanium.
Naglašavamo da je reč o medicinskim laserima, a sada ćete saznati i zašto su upravo oni vaš najbolji izbor za lasersku epilaciju.

laserska epilacija

Lumenis Lightsheer Desire

Prvo i najvažnije, naglašavamo da je reč o medicinskom laseru. Važno je da znate da jedino medicinski laseri emituju energiju koja je potrebna da bi se dlačice u potpunosti uklonile. I zato budite posebno oprezni kada birate gde ćete se podvrgnuti laserskoj epilaciji. Za razliku od medicinskih lasera koji jedini garantuju potpunu efikasnost, u opticaju su i kozmetički i takozvani IPL sistemi za epilaciju. Oni će ukloniti dlačice, ali posle izvesnog vremena te dlačice će najverovatnije ponovo narasti. Zato oni u našoj ordinaciji nisu prihvatljivi.

Naš medicinski laser garantuje potpunu efikasnost u uklanjanju dlačica. Poseduje otpimalnu talasnu dužinu od 805 nm, prodire kroz kožu i ne oštećuje je. Nakon prestanka tretmana, dlačice više ne rastu. Aparat je bezbedan, pouzdan i siguran. Predviđen je za tretiranje svih tipova kože, čak i veoma osetljive.Dve različite unapređene tehnologije čine da Lumenis Lightsheer Desire laser eliminiše više dlačica, što dovodi do toga da je potreban manji broj tretmana. Poređenja radi, naš laser uklanja čak tri puta više dlačica nego IPL laseri! Uz to, IPL laseri emituju visoku temperaturu, što može da ošteti kožu.

Ovaj laser poseduje i mehanizam hlađenja kože, chillTip tehnologiju, zbog čega tretman minimalno bolan, a kod osetljivih regija poput intime, prepone i pazuha koristimo i anestetik kremu što tretman čini potpuno bezbolnim.

Alma Soprano Titanium

Drugi, podjednako efikasan laser koji koristimo u našoj ordinaciji je Alma Soprano Titanim. Ovaj uređaj potpisuje čuvena kompanija Alma lasers koja svoje medicinske uređaje plasira u 90 zemalja širom sveta. Dakle, i ovde je reč o medicinskom laseru, nikako se ne radi o IPL laserima koji nisu ni približno efikasni kao medicinski i neće nikada trajno ukloniti dlačice. Alma Soprano Titanium laser prezentovan je 2019. godine na Sajmu estetike u Parizu i to pod sloganom “Jače, brže, pametnije uklanjanje dlačica. Ovaj laser zadovoljava sve međunarodne standarde kada govorimo o efikasnoj i bezbednoj epilaciji.

To dokazuje i podatak da je čak više od 18 miliona ljudi je do sada eliminisalo nepoželjne dlačice upravo pomoću Alma Soprano Titanim lasera.

Šta ga svrstava u sam vrh tehnologije na polju laserske epilacije?

Prva i najvažnija prednost Alma Soprano Titanim lasera jeste u dužini laserskog snopa koji emituje. Ovaj uređaj poseduje klinički testiranu 3D SHR in-motion koja istovremeno emituje tri različite talasne dužine i jedini je takav laser na svetu. Snop talasne tužine 1064nm prodire u najdublje i najtamnije dlake, a dužina drugih talasa od 810nm pogodna je za uklanjanje najzastupljenijih tipova dlačica. Treća dužina talasa od 755nm idealna je za eliminaciju svetlijih i fini dlaka. U samo jednoj sekundi emituje se 150 laserskih zraka sa ove tri talasne dužine.

Melanin iz dlačica upija svetlosnu energiju lasera i dobija se toplota koja postepeno uništava dlaku i njen koren. To znači da se njime mogu tretirati u isto vreme duže i kraće, jače i slabije dlačice. Isto tako, pogodan je za epiliranje svih tipova kože, bez straha od oštećenja tkiva ili površine kože. Veličina sonde je veoma bitan deo ovog lasera, jer ona direktno određuje koliko će trajati tretman. U slučaju Alma Soprano Titanium lasera sonda ima površinu koja je duplo veća u odnosu na stariji tip ovog uređaja, Alma Soprano Ice lasera. Zbog toga, dužina trajanja samog tretmana skraćena je za čak 40 odsto. Sonda, deo aparata kojim se radi epilacija, prilagođena svim delovima kože i svim regijama tela, pa tako i onim najosteljivijim i nepristupačnim. To su prostor između obrva, intimna regija, nozdrve, usne školjke.

Alma Soprano Titanim laser unapređen je najsavremenijom ICE plus tehnologijom koja prijatno hladi kožu. Ovaj uređaj ima sposobnost takozvanog invertorskog hlađenja i postepeno zagreva kožu, bez bola, opekotina ili fleka. To čini tretman potpuno bezbolnim i komfornim za pacijenta.

Epilacija pazuha traje svega 1 minut! Epilacija dlačica sa jedne ruke traje 2 minuta, a sa jedne noge 7 minuta!

Laserska epilacija: najčešća pitanja

I sada stižemo do onog dela koji vam je itetako bitan ukoliko razmišljate o laserskoj epilaciji. Naši lekari estetske i antiaging medicine odgovaraju na sva pitanja sa kojima se susrećete.

Kome je namenjena laserska epilacija?

Možda će vas iznenaditi podatak da se danas čak oko 85 odsto žena i 70 odsto muškaraca odlučuju upravo za lasersku epilaciju kada žele da trajno uklone dlačice. A efikasnost laserske epilacije je čak do 95 procenata! Dakle, ovaj tretman namenjen je svim ženama i muškarcima bez obzira na godine, a koji žele da se zauvek reše suvišnih dlaka na telu.

Na kojim delovima se može raditi laserska epilacija?

Laserska epilacija može se raditi na svim delovima lica i tela, osim u predelu očiju, nosa i ušnih školjki. Zabluda je da laser može imati štetan uticaj na limfne i mlečne žlezde kada se radi, na primer, epilacija pazuha, dojki i prepona. Medicinski laser prodire svega nekoliko milimetara pod kožu, uništava folikul dlake. Mlečne i limfne žlezde su smeštene mnogo dublje i do njih laser ne dopire.

Laserska epilacije uspešno se radi na sledećim regijama:

 • Čitavo lice (osim nosa, dela oko očiju);
 • Vrat;
 • Noge;
 • Ruke;
 • Stomak;
 • Leđa;
 • Prepone;
 • Pazuh.
Kako izgleda priprema za lasersku epilaciju?

Laserska epilacija zahteva određenu pripremu, a u cilju da se postignu najbolji mogući rezultati. Pre zakazanog tretmana pridržavajte se sledećeg:

 • Četiri nedelje pre epilacije nemojte dlačice čupati pincetom ili ih depilirati, jer je važno da sačuvate koren dlake. Ukoliko ih budete čupali iz korena, samo ćete povećati broj tretmana;
 • Pre dolaska na termin dlačice uklonite brijačem;
 • Iako naš laser može da tretira i osunčanu kožu, preporuka je da se ne izlažete jakom sunčevom zračenju mesec dana pre laserske epilacije. To važi i za sunčanje u solarijumu. Uostalom, svakako je važno da što više izbegavate štetne sunčeve zrake, jer su oni među glavnim krivcima starenja kože;
 • Na dan tretmana ne mažite na telo losione, kreme, ne stavljajte dezodorans ako planirate da radite lasersku epilaciju pazuha;
 • Ukoliko koristite određene lekove, važno je da to naglasite našem lekaru.
Koliko tretmana laserske epilacije je neophodno?

Samo jedan tretman nikada nije dovoljan, bez obzira na regiju tela koja se tretira. Tokom jednog tretmana moguće je ukloniti od 20 do 30 odsto dlačica, a razlog je taj što toplota lasera ne deluje jednako na sve folikule dlačica.

Jednostavno je, nisu sve dlačice u istoj fazi rasta. Da pojasnimo.

 • Dlačice koje se u trenutku epiliranja nalaze u aktivnoj fazi rasta, takozvanoj anagenoj fazi, biće trajno uklonjene. Folikuli dlake koji su u fazi mirovanja, telogenoj fazi, kao i u fazi pripreme za mirovanje, katagenoj fazi, ne mogu odmah biti odstranjene;
 • Jasno je, kada i te dlačice porastu, a neke će porasti do sledećeg tretmana, one će tada biti trajno eliminisane. Dlačice koje su odstranjene otpadaće u narednih nedelju do mesec dana, jer je neophodno određeno vreme da koža odbaci mrtve ćelije;
 • Već nakon prvog tretmana uočićete da su dlake proređene, da ih ima mnogo manje;
 • U zavisnosti od boje dlake, gustine dlačica na telu i debljine dlačica, kao i same boje kože, određuje se i koliko će tretmana biti neophodno za određeni deo tela.

Za postizanje željenog efekta i za trajno uklanjanje svih dlačica sa nogu, ruku, stomaka ili druge zone na telu, najčešće je potrebno uraditi 6 tretmana.

 • Za dlačice na licu u većini slučajeva biće potrebno uraditi 6 tretmana;
 • Za uklanjanje dlačica na telu odlični rezultati postižu se već sa 4 tretmana
 • Razmak između tretmana uglavnom je od 6 do 12 nedelja. Veoma je bitno da ne preskačete zakazane termine.
Da li je potrebno održavanje postignutih rezultata?

U veini slučajeva-jeste. U proseku je potrebno oko 7 tretmana kako bi se dlačice gotovo trajno uklonile, kod nekih osoba mogu biti potrebna i 8 pa i do 10 tretmana. Rezultate laserske epilacije tela je potrebno održavati jednom godišnje kada je telo u pitanju, odnosno dva puta godišnje kada se radi o licu.

Da li je laserska epilacija bolna?

Ne. Laserska epilacija je odlično rešenje, između ostalog, i zato što je bezbolna procedura. Posebno ukoliko imate nizak prag tolerancije na bol i mučno vam je da se depilirate.
A kada pomislimo na moguće opekotine, iritacije i urastanje dlačica nakon depilacije, još jedan razlog više da se opredelimo za lasersku epilaciju. Jer ona ne boli.
Kao što smo spomenuli, Lumenis Lightsheer Desire laser, kao i Alma Soprano Titanim laser imaju u sebi sistem koji prijatno hladi kožu tokom čitave epilacije. Ukoliko nešto budete i osećali, to će biti minimalno peckanje koje je potpuno podnošljivo.

Nega kože nakon laserske epilacije

Tokom samog tretmana moguća je pojava blagog crvenila. Međutim, ono nestaje najviše nakon nekoliko sati. Posle toga, koža se lagano hladi i tada je potrebno mazati je umirujućom kremom narednih nekoliko dana.
Dve nedelje nakon tretmana nemojte se sunčati, niti ići u solarijum. Ukoliko nakon toga kožu izlažete suncu, obavezno nanosite kremu sa visokim zaštitnim faktorom.
A dok čekate sledeći tretman koji ćete zakazati u dogovoru sa lekarom, podsećamo vas da dlačice ne čupate iz korena. U obzir opet dolaze brijač ili krema za depiliranje.

Ko ne sme raditi lasersku epilaciju?

Lasersku epilaciju ne treba da radite u periodu trudnoće i dojenja. Takođe, ukoliko imate neku od hroničnih bolesti kao što su maligna oboljenja, epilepsija, vitiligo, psorijaza, koristite fotosenzitivne lekove ili imate sveže ožiljke, ni tada nećete moći da se podvrgnete ovom tretmanu. Još jedna stvar, ako nosite fiksnu protezu, tada ne možete raditi lasersku epilaciju na licu.

Ko obavlja u našoj ordinaciji lasersku epilaciju?

Procedure izvod viša medicinska sestra/ tehničar sa licencom za rad i sa višegodišnjim iskustvom u obavljanju dermatoloških i laserskih procedura.

Da li se i kada deo aparata koji je u dodiru sa kožom klijenta dezinfikuje - da li odmah nakon korišćenja, u prisustvu klijenta ili u oba slučaja ?

Svi nasi aparati i oprema sa kojom radimo se dezinfikuju više puta u toku dana, obavezno pre i posle i posle svakog pacijenta.

Posle kog po redu urađenog tretmana se može primetiti da epilacija mora da se odradi najmanje 7 tretmana, a ne 6?

Broj tretmana koji je neophodan je individualan, zavisi od razlicitih faktora, okvirno 7-10 tretmana.

Urasle dlačice i laserska epilacija?

Ovo je veoma bitan segment i sigurno će vas zanimati ukoliko imate problem sa urastanjem dlaka ili pigmentacije na koži. Urastanje dlaka ili stručno rečeno folikulitis, jedan je od problema koje Lumenis Lightsheer Desire laser uspešno otklanja. Infektivno zapaljenje folikula dlake javlja se najčešće na onim regijama tela gde je često trenje, u predelu butina, pazuha, prepona. Ovaj problem je itekako čest nakon depilacije voskom. A može biti rešen nakon jednog ili dva tretmana!
Laser svojim terapeutskim dejstvom uspešno rešava probleme urastanja dlaka, upravo zato što prodire duboko u sam njihov koren. Laser trajno uklanja folikul dlake, a to je zapravo i jedini način da ona više ne urasta i ne inficira se. Ukoliko nakon brijanja ili depilacija stalno mučite muku sa uraslim dlačicama, onda imate još jedan razlog da se opredelite za lasersku epilaciju.

Fileri u usnama i laserska epilacija?

Ukoliko imate hijaluronske filere u usnama, ne treba da brinete da će laserska epilacija uticati na to. Laser ne prelazi direktno preko usana, kada se uklanjaju nausnice tretira se isključivo regija oko i iznad usana. Ipak, ukoliko ste tek imali proceduru hijaluronskim filerima na licu, poželjno je da sačekate 3 do 4 nedelje.

Da li štitite mladeže tokom laserske epilacije?

Sve tamne tačke na koži, manji i veći mladeži se obavezno prekrivaju specijalnom belom olovkom.

Laserska epilacija i plaćanje na rate?

Plaćanje na rate je moguće kada su u pitanju paketi tretmana. Slobodno nas pozovite telefonom i sa našim osobljem se dogovorite o dinamici plaćanja.

Laserska epilacija- cena

Cena tretmana laserske epilacije varira u zavisnosti od dela tela koji planirate da tretirate. Detaljan cenovnik svih usluga, kako za žene, tako i za muškarce, možete pogledati ovde.
Važno nam je da spomenemo da u našoj ordinaciji redovno pripremamo iznenađenja i dajemo određene popuste na lasersku epilaciju.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.