Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Mezoterapija lica

 

Vreme je da zaboravite na umoran, beživotan izgled kože koji prate bore i progresivno starenje kože! Mezoterapija je idealan tretman kada želite da vratite blistavost i sjaj svojoj koži, ali i istovremeno zategnete i podmladite lice!

Mlada, zdrava, lepa i negovana koža ima prirodan sjaj, jedrinu, zategnutost, nema bora, niti finih linija, ten je savršeno ujednačen, bez nesavršenosti kao što su tamne fleke, ožiljci od akni, mitiseri ili akne. Usled mnogo faktora kao što su prirodno starenje kože, prekomerno izlaganje suncu, neadekvatna nega, zagađenost vazduha ili stres dolazi do promena na našoj koži. Te promene nimalo ne laskaju našoj prirodnoj lepoti i vremenom postaju sve upečatljivije. Kada se ujutru pogledate u ogledalo i primetite umoran, beživotan izgled lica, kožu bez sjaja, urezane bore koje vremenom postaju dublje i kožu koja je svakim danom sve opuštenija, znajte da to ne mora da bude tako. Verujete nam na reč, govorimo nakon dugogodišnjeg iskustva iza koga stoje rezultati – osmeh zadovoljnih klijenata sa sjajnom kožom! Genetika i godine čine svoje, ali u našim rukama je znak stop! Pitate se kako? Odgovor je veoma jednostavan, pravilna, svakodnevna kućna nega prilagođena potrebama vaše kože i pravi odabir profesionalnih tretmana koji čine vašu kožu lepom i zdravom.
Jedan od takvih tretmana je upravo mezoterapija lica, vrata i dekoltea! Svoju reputaciju, ovaj tretman stekao je za veoma kratko vreme zahvaljujući rezultatima koji su odmah vidljivi, a svoju popularnost iz dana u dan uvećava širom sveta.

Bez obzira da li je reč o devojkama ili muškarcima mlađe životne dobi, koji žele da vrate svežinu i sjaj svojoj koži ili kao se koristi procedura podmlađivanja kod nešto starijih, mezoterapija je jedan od omiljenih tretmana pacijenata naše ordinacije.

mezoterapija

Šta je tačno mezoterapija?

Mezoterapija je veoma popularan, savremen estetski tretman koji metodom ubacivanja mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože dubinski hidrira i daje kožu sve neophodne sastojke koji je čine sjajnom i blistavom. Ova metoda izgleda tako što se veoma tankim iglicama pomenuti kokteli ubacuju i dublje slojeve kože, jer nanošenjem krema i seruma jednostavno se ne dostiže do slojeva u kojima se promene takođe dešavaju, već samo do površinskih slojeva.

Šta su mezoterapijski kokteli?

Mezoterapijski kokteli su kombinacija hijaluronske kiseline, različitih aminokiselina, minerala i vitamina koji nedostaju koži. Ubacivanjem mezoterapijskih koktela dajemo koži neophodne sastojke zahvaljujući kojima ona izgleda lepo i zdravo, kako trenutno, tako i na duže staze.
Kada govorimo o produženom efektu mezoterapije, mislimo na to da ovi mezoterapijski koktelu stimulišu stvaranje sopstvenog kolagena i elastina u koži. A poznato je da su ova dva faktora ključna za mladalački izgled, bez bora i opuštenosti kože.

Važno je napomenuti u samom startu da mezoterapiju radite kod proverenih lekara koji su sertifikovani za injekcione metode i kod onih koji koriste proverene preparate maksimalnog kvaliteta. U našoj ordinaciji koriste se samo pouzdani preparati kao što su Revitacare i Aesthetic Dermal RSS.

 • Revitacare je originalni visoko standardizovani kokteli za primenu u mezoterapiji laboratorije Revitacare koji postoje u preko 50 zemalja sveta. Revitacare je prva laboratorija koja je dobila CE oznaku za koktele na bazi hijaluronske kiseline i vitamina za aplikaciju od strane stručnih lica. U skladu sa tim, registrovani su i u Srbiji u Agenciji za lekove i medicinska sredstva, a sertifikat garancija stroge kontrole kvaliteta proizvoda.
 • Aesthetic Dermal RSS je zadužen za biorevitalizaciju i dubinsku hidrataciju, utiče na znakove starenja trenutno i dugotrajno i odlično se slaže sa drugim preparatima za injekcione metode.

Prilikom mezoterapije važno je napraviti pravilan izbor mezokoktela kako bi se postigli maksimalni rezultati i targetirao problem na koji najviše želimo da utičemo. Pa tako kada želimo najjači efekat podmlađivanja biramo koktel sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, vitamina C, bioaktivnih peptida i retinola koji je poznat kao zlatni stadard kada je podmlađivanje kože u pitanju. Ovakva kombinacija sastojaka intenzivno hidrira kožu, daje efekat podmlađivanja lica i produženu regeneraciju ćelija.

Rezultat je podmlađena i zategnuta koža koja blista!

Mezoterapija tela i kose?

Mezoterapija se koristi za podmlađivanje lica, vrata i dekoltea, ali ova metoda se dalje širi na druge segmente kao što su mezoterapija kose i tela. U prvom slučaju ovaj tretman se koristi kada dolazi do opadanja kose, proređivanja ili umanjenog kvaliteta vlasi koje dolazi zbog različitih faktora. Mezoterapijom stimulišemo ponovni rast kose i tako utičemo na kvalitet svake vlasi, što za rezultat daje sjaju, negovanu i jaku kosu.

Mezoterapija tela je potpuno druga priča, a njeno srednje ime je – anticelulit! Drugim rečima, mezoterapija tela utiče na masne naslage i uporan celulit i uspešno rešava ove probleme, a uz to zateže opuštenu kožu i pospešuje cirkulaciju, a celulit se uspešno razlaže i postaje manje vidljiv. Mezoterapija tela je jedan od nezaobilaznih tretmana pred godišnji odmor i letnju sezonu, jer nakon serije tretmana možete ponovo da obučete šorts ili kratku suknju puni samopouzdanja. Detaljno o mezoterapiji tela pričitajte ovde.

Kako izgleda tretman mezoterapije?

1. Pre samog početka tretmana važno je uraditi dermatološki pregled kako bi lekar specijalista procenio trenutno stanje kože i na osnovu toga odredio kombinaciju mezokoktela koji će se koristiti tokom tretmana.

2. Kada se tačno odrede mezoterapijski kokteli, može da se počne sa tretmanom. Sledi detaljno čišćenje lica, vrata i dekoltea kao priprema, a zatim se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme kako bi mezoterapija bila bezbolna.

3. Zatim se mezokokteli implementiraju u kožu veoma tankom izglicama. Kada je u pitanju zrelija ili problematična koža umesto iglica koristi se dermopen/dermolorer koji istovremeno ubacije mezokoktele i stvara mikrotraume na koži koje stimulišu revitalizaciju kože i stvaranje kolagena i elestina.

Ceo tretman traje oko 40 minuta.

mezoterapija

Koji su efekti mezoterapije?

Ovaj tretman je na vrhu liste većine žena koje vode računa o svojoj koži, ne samo zbog svoje efikasnosti, već i zbog rezultata koji su vidljivi odmah nakon tretmana, pa ga posebno biraju pred neki važan događaj kada je važno da lice bude u punom sjaju. Sveže i nove ćelije kože zamenjuju stare i oštećene, ostavljajući kožu sa čvršćim, toniranijim i blistavim tonom.Ali, rezultati nisu samo trenutni, već i dugotrajni, jer stimulacijom kolagena, nakon par nedelja kada on potpuno “sazri” vaša koža postaje elastičnija, podmlađenija, a bore postaju manje vidljive.

Vaša koža nakon mezoterapije postaje:

 • Jedra, odmorna, blistava i sjajna
 • Pigmentne fleke su manje vidljive
 • Ten je ujednačeniji
 • Fine linije i bore su manje vidljive
 • Koža je podmlađena i zategnuta
 • Tamni podočnjaci su manje vidljivi
 • Kvalitet kože vidno poboljšan
 • Celulit manje vidljiv

Koliko često treba raditi mezoterapiju?

Dobra strana mezoterapije jeste što su prvi rezultati vidljivi odmah nakon tretmana, a maksimalni rezultati vide se nakon nekoliko nedelja. A kada želite da postignete dugotrajan efekat najbolje je uraditi seriju od tri vezana tretmana u razmaku od 3 do 4 nedelje. Kada dostignemo maksimalni efekat, radi održavanja stanja kože dovoljno je ponoviti tretman na svaka tri meseca kako bi vaša koža konstantno bila obezbeđena hranljivim supstancama koje su zadužene za mladalački izgled i zdrav izgled kože.

Kada se može početi sa mezoterapijom?

 • Tretman mezotarapije se može raditi bez obzira na godine i namenjen je svima koji žele da osveže izgled lica i vrate jedrinu i blistavost. Mezoterapijom lica, koži nadoknađujemo supstance neophodne za optimalnu regeneraciju. Pored toga, kokteli bogati hijaluronskom kiselinom intenzivno hidriraju kožu, podmlađuju je i usporavaju starenje.
 • Posebno se preporučuje onima sa suvom kožom koja ima tendenciju da brže stari, jer su u ovom slučaju fine linije i bore naglašenije. Mezoterapija pokazuje posebno blagotvorno dejstvo na suvu i dehidriranu kožu lica, koja nakon tretmana postaje dugoročno hidrirana i jedra.
 • Jednako se preporučuje kao prevencija starenju kod mladih devojaka, kao i kod pojave prvih bora ili kada želite da na prirodan način podmladite lice i zategnete kožu kada su stariji pacijenti u pitanju.
 • Kada je kosa počela da gubi na kvalitetu i opada, mezoterapija je idealno rešenja.
 • Kod upornog celulita i masnih naslaga, pogotovo kada vežbanjem i ishranom nije moguće uticati na smanjenje celulita, mezoterapijom se dolazi do slojeva kože u kojima se nalazi i uspešno se razlaže.
 • Ne preporučuje se trudnicama, kao ni osobama koje imaju koagulacione probleme, autoimuna oboljenja ili bakterijske infekcije.

Koliko je bolna mezoterapija?

Tretman se, kao što smo već napomenuli, obavlja veoma tankim iglicama, a pre samog tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, tako da je tretman gotovo bezbolan.

mezoterapija

Da li postoje neželjeni efekti nakon mezoterapije?

U našoj ordinaciji mezoterapiju radi lekar specijalista sa dugogodišnjim iskustvom i priznatim sertifikatom za injekcione metode. Pored toga preparati koje koristimo su provereni, pouzdani i najvišeg kvaliteta. Ova dva faktora utiču na to da neželjenih efekata nema kod naših pacijenata. Kod pacijenata sa hipersenzitivnom kožom moguća je pojava blagog crvenila ili male modrice na mestu uboda, ali u oba slučaja sutradan ili nakon par dana nestaju svi neželjeni efekti i ostaje lepa i zdrava koža.

Iskustva nakon mezoterapije?

Iako znamo koji su benefiti ovog tretmana, uvek proveravamo sa našim pacijentima kakvi su njihovi utisci. Potvrdu dobijamo odmah, ali znamo da su zadovoljni kada dođu na ponovljeni tretman nakon dogovorenog vremena. Sanja je pre tri nedelje prvi put došla u našu ordinaciju i iako se plaši iglica rešila je da pred venčanje njena koža izgleda što bolje. Dobili smo slike sa venčanja, ali i njene utiske:

– Samo da vam kažem da sam oduševljena rezultatima! Iako sam bila preumorna oko organizacije venčanja, vi ste mi vratili odmoran izgled i podmladili me za par godina, da sam čak i dogovorenu šminku za venčanje promenila da izgledam što prirodnije! Veliko vam hvala! Vidimo se uskoro ponovo!

 

Mezoterapija- cene i dodatna pitanja

Cena se razlikuje zavisno od regije koja se tretira – samo lice, zajedno lice i vrat ili mezoterapija lica, vrata i dekoltea. Sve detalje o cenama i paketima možete saznati OVDE. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.