Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Potreban Vam je dermatolog u Beogradu?

Negovana, lepa, blistava i zdrava koža počinje od dermatološkog pregleda. Dermatolog kom verujete i koji poznaje vašu kožu se ne menja, ali se rado preporučuje najboljim prijateljima!

 

Ako vidite promene na svojoj koži, imate osip, crvenilo, preosetljivost, zatezanje kože ili se pitate koji estetski tretman bi bio najbolji za poboljšanje kvaliteta vaše kože, dermatolog je osoba koja igra ključnu ulogu u rešavanju svih ovih problema. Zbog toga je dermatološki pregled korak broj jedan koji se ne zaobilazi u slučaju kada imate problem kože koji treba rečiti određenom terapijom, ili želite da podmladite i zategnete svoju kožu ili jednostavno poboljšate njen kvalitet.

Odabir pravog dermatologa može da bude izazov u Beogradu, jer je to osoba kojoj ćete poveriti na lečenje ili negu svoj najveći organ, zato otkrivamo sve odgovore na pitanja šta treba da dobijete dermatološkim pregledom, šta možete da očekujete od svog dermatologa, kako izgleda sam pregled i koja je cena. Uzmite u obzir sve stavke na koje dajemo odgovore u nastavku teksta, pre nego što dermatologu poklonite svoje poverenje, jer poznato je da koža “pamti” i zato uvek zaslužuje samo najbolje, a vaša odgovornost je da joj to pružite, a ona će vam svojim izgledom to vratiti!

dermatolog beograd pregled

Kako odabrati pravog dermatologa u Beogradu?

Veoma je važno da je vaš odabrani dermatolog, lekar specijalista sa iskustvom i priznatim sertifikatima, jer samo stručno lice može tačno da utvrdi o kom kožnom problemu je reč i šta su dalji koraci kako biste došli do efikasnog rešenja na najbrži mogući način i bez neželjenih posledica.

Ukoliko dolazite zbog problema kao što su akne, veća produkcija sebuma ili zbog znakova zbog starenja, koji se reflektuju opuštenošću kože, gubitkom volumena i borama, važno je da se dermatolog detaljno „upozna“ sa vašom kožom pre nego što odredi profesionalne tretmane i kućnu negu uz koje će vaša koži dobiti željeni izgled.
Za određena stanja i promene na koži neophodne su i laboratorijske analize krvi i urina, dok je u slučaju sumnje na bakterijsku, virusnu ili gljivičnu infekciju, neophodno uraditi mikrobiološke analize. U tom slučaju se kao materijal koristi mala količina kože pažljivo i bezbolno uzeta sa površine kože ili nokta (u nekim slučajevima uzima se i dlaka), zatim se ovi uzorci u laboratoriji zasejavaju na hranljivu podlogu, pa se ovim postupkom prepoznaje se prisustvo bakterija, gljivica ili virusa i dobija tačan rezultat.

Uzimajući u obzir genetske predispozicije, trenutno zatečeno stanje vaše kože, vaše svakodnevne životne navike, određujući tip kože (normalna, suva, masna, osetljiva..) i njen maksimalni potencijal, dermatolog nakon dermatološkog pregleda uspešno određuje dalje korake koji vode ka rešavanju problema kože (kose i noktiju) ili do željenih estetskih rezultata.

Šta podrazumeva dermatološki pregled?

Dermatološki pregled je vrsta specijalističkog pregleda koji obuhvata pregled kože, vidljivih sluzokoža, noktiju, kose i po potrebi genitalne regije.
Pregled traje između 20 i 30 minuta. Dermatološki pregled uključuje uzimanje detaljne anamneze, pregled kože i određivanje terapije.

Šta sve treba da obuhvati dermatološki pregled?

 • Ličnu i porodičnu anamnezu: razgovor sa pacijentom o sadašnjim tegobama, alergijama, prethodnim kožnim i drugim bolestima, lekovima koje pacijent uzima, bolestima u porodici
 • Uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju (ako postoji)
 • Dermatološki pregled – (status)
 • Dijagnostikovanje problema ako postoji, odnosno završno mišljenje i određivanje terapije ili daljeg toka ispitivanja
 • Savet i preporuku za dopunske dijagnostičke ili estetske procedure i lečenje (ukoliko postoji potreba)

Kada je vreme za dermatološki pregled?

Ukoliko imate bilo kakve promene na koži ili samo želite da osvežite ten i poboljšate kvalitet kože, zakažite pregled dermatologa.
Obavezno posetite dermatologa ukoliko se jave:

 • Promene izgleda i povrede mladeža
 • Osipi (naročito ako su praćeni povišenom temperaturom, svrabom, slabošću, gušenjem)
 • Mehurovi i rane na koži i sluzokoži
 • Rane nastale na mestu proširenih vena na nogama
 • Opadanje kose
 • Pogoršanja hroničnih bolesti: psorijaza, ekcem, seboreja, rozacea i slično
 • Neke vrste seksualno prenosivih bolesti

Da li je dermatološki pregled bolan?

Pregled je bezbolan, ne zahteva pripremu pacijenta, obavlja se golim okom, svetlosnom lampom, nekim od aparata sa lupom, a najčešće dermatoskopom.
Za praćenje pacijenata sa neuobičajenim ili rizičnim promenama na koži koristi se i fotoaparat sa dermoskopom.
Ukoliko se sumnja neko gljivično oboljenje (npr kod oboljenja noktiju), radi se pregled Vudovim svetlom.
U retkim slučajevima, kako bi se postavila prava dijagnoza, može biti potrebna biopsija kože. Procedura uzimanja malog uzorka kože radi se u lokalnoj anesteziji, nakon čega se uzorak prosleđuje na dalju analizu.

Dermoskopski pregled

Zašto je važan dermatološki pregled?

Poznato je da je koža najveći organ čovekovog tela i ima važnu ulogu u raznim fiziološkim procesima kao što je zaštita, termoregulacija, neurorecepcija i drugi. Zdravlje kože igra veliku ulogu u celokupnom imunološkom sistemu. A pored fiziološke funkcije, njena estetska funkcija ima jednako važnu ulogu, koju ne smemo staviti u drugi plan. Koža se menja usled različitih faktora ili zbog starenja, a njene promene mogu uticati na fizičko zdravlje, ali i psihičko. Poznato je da su akne, hiperpigmentacije, crvenilo izazvano rozaceom, psorijaza, atopijski dermatitis, bore… elementi koji značajno utiču na samopouzdanje, a samim tim i na kvalitet života. Stoga je važno uspešno rešiti svaki od ovih problema (ili maksimalno smanjiti vidljivost ukoliko nije moguće potpuno eliminisati ih) kako bi fizičko i emotivno zdravlje bilo na zadovoljavajućem nivou. U našoj ordinaciji u Beogradu vaš odabrani dermatolog sa jednakom pažnjom pristupa svakom vašem problemu, bilo da je reč o zdravstvenom problemu kože ili estetskom, zato što nam je važno da uspešno rešimo svaki od njih kako bi vaša koža bila lepa i zdrava, jer samo zdrava koža je lepa koža!

Dermatološki pregled-cena?

Cene svih usluga naše ordinacije možete saznati klikom na cenovnik koji se nalazi OVDE.

Zakažite dermatologa u Beogradu ili postavite pitanja

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

Dermatolog u Beogradu?

Ukoliko želite već danas da zakažete svoj dermatološki pregled na raspolaganju su vam naši lekari čiji sertifikati i višegodišnje iskustvo, ali i rezultati koje merimo zadovoljnim pacijentima, govore sami za sebe, upoznajte ih u nastavku! Uvek smo transparenti kada je reč o lekarima, preparatima i aparatima koje koristimo, kako biste se i pre dolaska na pregled, terapiju ili estetsku intervenciju uverili u kvalitet koji pružamo.