Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Morpheus 8 tretman

Morpheus 8 je bezbedan, efikasan antiage tretman za zatezanje i regeneraciju kože , kao i za smanjenje manjeg lokalizovanog masnog tkiva. Koristi minimalno invazivnu radiotalasnu energiju koja se doprema u kožu pomoću mikroiglica. Na taj način pokreće prirodno stvaranje kolagena čime se podstiče zatezanje vaše kože, ali prodire i dublje u potkožno tkivo gde može da smanji naslage masnog tkiva. Bilo da imate opuštenost kože, pliće borice, muči vas podvaljak, znajte da oni postaju znatno ublaženi nakon ovog tretmana.
Ukoliko biste želeli odmah da saznate sve o Morpheus 8, koji je 2020. godine proglašen najboljim minimalno invazivnim tretmanom, na pravom ste mestu.

 

Šta je Morpheus 8?

Morpheus 8 je savremena platforma koja kombinuje snagu radiotalasa sa mikroiglicama u cilju stimulacije povećanja kolagena, odnosno zatezanja i podmlađivanja vaše kože.  Ovo je zapravo tretman mikroiglicama koji je razvijen tako da bude efikasniji od drugih vrsta tretmana sa mikroiglicama npr.dermapena,  jer isporučuje radiotalasnu energiju kako bi dopreo u dublje slojeve vaše kože.
Morpheus 8 je minimalno invazivna procedura, ali je posebno dizajniran da cilja na tkivo kože na tačno određenoj dubini i time postigne svoje rezultate. Sam aparat se sastoji od 24 mikroiglice koje su dužine do 4 mm. Možda vam se na prvi pogled čini da su iglice previše male u odnosu na debljinu kože, ali zapravo nije tako. Kada govorimo o dermisu, središnjem sloju kože na koji želimo da delujemo, znajte da je on najdeblji na leđima (3 mm). Stoga, prostom matematikom možemo da utvrdimo da iglice mogu i te kako da obave svoj posao. Osim toga, one prodiru i dublje u potkožno tkivo i deluju na reoblikovanje manjih površina naslaga masnog tkiva kao što su npr. podvaljak ili vrećice na bradi.

morpheus 8 tretman

Kako deluje Morpheus 8?

Sa godinama, koža počinje da gubi svoju elastičnost, što dovodi do bora, finih linija i opuštenosti. Pored zatezanja kože, Morpheus 8 je odobren od strane FDA kao aparat za preoblikovanje subdermalne masnoće i za smanjenje masti na delikatnim područjima. Odličan je za topljenje dodatne masti ispod brade. Opuštenost stomaka posle porođaja je još jedna oblast koju Morpheous 8 može da poboljša. On poseduje različite programe sa prilagođenom dubinom prodiranja i isporukom energije za tretman lica i tela.  Potrudićemo se da vam maksimalno pojednostavimo mehanizam dejstva Morpheus 8 platforme.

Najkraće rečeno, najveća magija njegovog delovanja leži u savršenoj kombinaciji radiotalasne energije sa mikroiglicama.

Lekar postavlja uređaj na površinu vaše kože, primenjujući energiju između iglice i spoljne elektrode. Mikroiglice, pokrenute radiotalasima, prave mikropovrede u tkivu i time izazivaju prirodan  mehanizam oporavka tkiva. Drugim rečima,  povećava se proizvodnja kolagena i elastina. Pored toga, zagrevanje tkiva dovodi do topljenja manjih masnih naslaga.  Dobra vest je i da će se kolagen stvarati nekoliko meseci nakon samog tretmana, što će vašu kožu samo dodatno zategnuti i učvrstiti.
Ovaj uređaj dolazi sa dve sonde:

 • Morpheus 8 za manje površine tretmana.
 • Morpheus 8 Body za veće površine i dublje prodiranje u tkivo.

Morpheus 8 zatezanje kože – najveće prednosti

Tretman je minimalno invazivan i pruža ujednačene rezultate. Tehnologija radiotalasa sa mikroiglicama cilja samo na regiju koju treba tretirati, ostavljajući površinska tkiva netaknutim i ne ostavlja gotovo nikakve ožiljke i toplotna oštećenja na spoljašnjem sloju vaše kože. Prilagođavanje dubine znači da Morpheus 8 može da tretira različite probleme u odnosu na dubinu kože na kojoj se nalaze. Tako možemo da smanjimo površinske borice i opuštenu kožu brade ali i da tretiramo probleme kao što su malarni edemi ispod jagodica koji zahtevaju nešto veću dubinu prodiranja.

Posebno dizajnirana platforma isporučuje energiju koja  zateže  i podmlađuje kožu do prilagodljive dubine u dubljim slojevima vaše kože, gde vaše telo proizvodi kolagen i elastin – i gde živi neželjena masnoća!

morpheus 8 tretman

Za koje regije je pogodan Morpheus 8?

Morpheus 8 se može koristiti skoro na svim područjima vašeg lica i tela. Odličan je izbor kod potrebe za tretiranjem teže dostupnih regija lica i tela. Dakle, ona područja lica i tela koja pokazuju znakove starenja ili nepravilnosti su pogodna za ovaj tretman. U praksi su najčešće tretirana područja lice su čelo, donja trećina lica, donji deo obraza, regija oko očiju, regija oko očiju, podbradak i vrat. Što se tiče tela odlične rezultate je pokazao kod osoba sa opuštenom kožom u predelu stomaka, nadlaktica i regije iznad kolena.
Intenzitet tretmana se uvek prilagođava regiji koja se tretira.

Koje indikacije tretira Morpheus 8?

Uz pomoć Morpheus 8 tretmana možete da:

 • smanjite opuštenost kože lica i vrata,
 • poboljšate teksturu i tonus kože,
 • ublažite višak kože i borice oko očiju i oko usana,
 • smanjite malarne edeme,
 • redukujete podbradak i nakupljene masnoće u donjem delu lica,
 • zategnete kožu  tela a primarno mislimo na manju opuštenost stomaka i oko kolena ,

Treba reći i da je Morpheus 8 odlična preventiva protiv znakova starenja kože, uključujući bore i opuštenost kože. Dakle, dobro je poznato da je bolje sprečiti nego lečiti, tako da uvek možete da se podvrgnete ovom tretmanu kako biste poboljšali tekstutu i kvalitet svoje kože, te istovremeno odložili njeno prevremeno starenje.

morpheus 8 tretman lice

Ko je idealan kandidat za Morpheus 8?

Ukoliko ste dobrog opšteg zdravstvenog stanja i želite da smanjite znake starenja, onda je Morpheus 8 tretman savršen za vas! Pogodan je za sve tipove kože: suvu, normalnu, masnu i osetljivu. Uz pomoć ove procedure možete prvenstveno da poboljšate kvalitet kože, da zategnete blago opuštenu i neelastičnu kožu, da smanjite podvaljak i opuštenu kožu donje trećine lica i postignete mlađi i svežiji izgled.

Ko nije kandidat za Morpheus 8 tretman? Kontraindikacije?

Morpheus 8 tretman nije pogodan za izvođenje kod pacijenata sa većim viškom masnog tkiva i kod onih koji imaju veoma opuštenu kožu i duboke bore. Morate imati u vidu da iako Morpheus 8  ima cilj da zategne kožu,  on nije zamena za hirurški lifting lica, kao ni ostali nehirurški tretmani u esteskoj medicini.
Kontraindikacije su trudnoća i dojenje, akutne infekcije kože, ekcemi,  psorijaza, sklonost ka stvaranju keloida, hemofilija (problem sa zgrušavanjem krvi) dijabetes i maligna oboljenja.

Kako izgleda Morpheus 8 tretman?

Procedura u proseku traje od 15 do 60 minuta i prilično je jednostavna, bezbedna i komforna za pacijenta. Nakon čišćenje kože preko regije koju želimo da tretiramo, nanosimo anestetičku kremu lokalno kako biste bili maksimalno pošteđeni bilo kakve nelagodnosti. Nakon toga, lekar će primeniti Morpheus 8 na koži gde želi da izvede tretman. Mikroiglice na aplikatoru konstantno prodiru u potkožno tkivo tokom procedure, izazivajući mikropovrede i podstičući proizvodnju novog kolagena. Radiotalasi prodiru do dubljih slojeva kože, gde dovode do topljenja masnih naslaga i zatezanja tkiva. Treba da znate da će se novi kolagen proizvoditi u narednim mesecima, što će dovesti do dodatnog zatezanja i učvršćivanja vaše kože – a time i do odličnih rezultata.

Koliko traje oporavak?

Oporavak nakon Morpheus 8 tretmana je u principu minimalan. Kako biste izbegli bilo kakve nuspojave nakon ovog tretmana i time minimizirali vreme oporavka, vodite računa da ovaj tretman treba da obavlja osoba koja je stručna u datoj oblasti. Simptomi poput blagog otoka i crvenila na području tretmana obično traju tri do pet dana. Pobrinite se da tretirano područje bude čisto i hidrirano. Operite ruke pre nego što dodirnete tretirano područje i koristite čiste peškire kako biste izbegli eventualnu infekciju. Takođe izbegavajte direktno izlaganje kože sunčevom zračenju i nekoliko nedelja nakon tretmana, a ukoliko ne možete da izbegnete – obavezno nanesite kremu za sunčanje sa visokim SPF (minimum 30). Savetujemo da se brinete o adekvatnoj nezi kože, a preparati sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom će podstaći da se vaša koža što pre oporavi.

Da li Morpheus 8 može da se kombinuje sa drugim tretmanima?

Morpheus 8 tretman može da se kombinuje sa drugim estetskim tretmanima lica i tela, a najviše se koristi sa PRP procedurom i skinbusterima (preparatima sa hijaluronskom kiselinom). Kada govorimo o tretmanima tela, on se u praksi često koristi u kombinaciji sa Alma PrimeX aparatom za preoblikovanje tela, koji deluje zahvaljujući kombinaciji ultrazvučnih i radiotalasa.

Da li je Morpheus 8 zatezanje kože bolno?

Morpheus 8 tretman je komforan i ugodan za pacijenta, i uopšte ne traje dugo. Korišćenjem anestetičke kreme postižemo da vam tokom izvođenja ove procedure bude maksimalno prijatno. Ono što možete osetiti, to je pritisak usled prodiranja mikroiglica, kao i blago peckanje zbog radiotalasa.

Da li je tretman Morpheus 8 bezbedan?

Uvek se trudimo da bezbednost i zdravlje naših pacijenata budu na prvom mestu, tako da ni ovog puta nismo pravili kompromis. Morpheus 8 je apsolutno bezbedan tretman i odobren od strane FDA (Američka uprava za lekove) za upotrebu. Njegovo dejstvo i bezbednost su klinički testirani i on se široko koristi u renomiranim klinikama za estetsku medicinu širom sveta. Budite slobodni da pročitate kliničke studije na tu temu. Tretman je bezbedan za sve tipove kože, što ga čini idealnim izborom za većinu pacijenata koji traže zatezanje i podmlađivanje kože.  Zanimljivo je da ljudi sa tamnijim tonovima kože mogu biti izloženi riziku od hiperpigmentacije kod primene različitih tretmana za obnavljanje kože, ali sa Morpheus 8 tretmanom ne postoji čak ni taj rizik.

Da li postoje neželjeni efekti ovog tretmana?

Tretman Morpheus 8 daje maksimalne rezultate uz minimalne neželjene efekte. Zbog prirode tretmana, pacijenti mogu da primete crvenilo, blage modrice i otok u prva 24 sata. Dobra vest je da će se većina neželjenih efekata rešiti u roku od 24 do 72 sata nakon tretmana. Tokom procesa zarastanja, važno je da se pridržavate smernica koje ste dobili od svog lekara, a tiču se naknadne nege kože – kako biste sprečili oštećenje kože i ožiljke.

Kada ću videti prve rezultate?

Sjajna činjenica kod ovog tretmana je da ćete prve rezultate videti odmah. Primetićete da vam je koža čvršća i zategnutija već nakon prvog tretmana. Ipak, kako biste uživali u maksimalnim rezultatima, moraćete malo da sačekate, jer se vlakna kolagena i elastina proizvode u narednim nedeljama. Praksa nam pokazuje da se pun efekat tretmana može videti negde nakon 3 meseca. Dakle, iako su rezultati koje postižemo dugotrajni, radi održavanja poželjno je da idete na tretman svakih 6 meseci. Broj potrebnih tretmana je svakako određen onim što pokušavate da ispravite i tipom vaše kože. To je zato što vlakna kolagena i elastina postaju tanja i opuštenija kako starite, što dovodi do toga da vaša koža prirodno gubi elastičnost i vremenom postaje sklonija borama i opuštenosti. Uz redovne tretmane, nastavićete da stimulišete proizvodnju kolagena i tako održavate kožu glatkom i zategnutom.

Efekti koje postiže Morpheus 8

Efekti koje postiže Morpheus 8 su vidljivi odmah nakon prvog tretmana, kada ćete primetiti da vam je koža glatka, čvršća i zategnuta. Međutim, pune efekte ćete videti tek nakon serije tretmana (broj tretmana zavisi od problema koji se tretira):

 • koža je vidno glatka i elastična na dodir,
 • bore i fine linije su smanjene,
 • ukoliko ste tretirali regiju podvaljka, on će biti manji a koža vrata zategnuta,
 • u narednim mesecima, kako se budu proizvodili kolagen i elastin, primetićete da vam je koža čvršća i sjajnija.

Morpheus 8 – pre i posle

Morpheus 8  – cena i dodatna pitanja

Cena Morpheus 8 tretmana će se razlikovati od pacijenta do pacijenta i zavisiće pre svega od lokacije i veličine tretirane regije. Za više informacija u vezi sa troškovima, pogledajte naš cenovnik. Ukoliko imate dodatna pitanja o tretmanu, molimo vas da zakažete pregled kod jednog od naših stručnjaka. Tokom vaših konsultacija, naši lekari će proceniti stanje vašeg lica i tela i odrediti idealan plan lečenja za vas. Uvek smo raspoloženi da pomognemo našim pacijentima i odgovorimo im na sve nedoumice, tako da ćete se u našoj ordinaciji osećati kao kod kuće.