Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting podmlađuje kožu potpuno prirodno i zbog toga ćete ga jednostavno obožavati. Gotovo bezbolno i efikasno, bore su uklonjene, koža je zategnuta i ponovo u svom punom sjaju.

Šta je radiotalasni lifting?

Kada vam neko spomene lifting lica, na šta prvo pomislite? Većina je ubeđena da to podrazumeva hiruško zatezanje kože, bolan i dug oporavak. A šta ako vam kažemo da uopšte ne mora biti tako?

Ukoliko ne želite da se podvrgnete hiruškim metodama, a želite podmlađenu kožu bez bora, onda sada čitajte pažljivo. Radiotalasni lifting je savremeni način nehirurškog liftinga. Idealan je za zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Umanjuje duboke i potpuno uklanja fine linije i bore. Tretman je potpuno prirodan, komforan i skoro bezbolan. U našoj ordinaciji dostupne su vam najsavremenije procedure radiotalasnog liftinga, ali o tome malo kasnije. Prvo da razmotrimo kako deluje radiotalasni lifting i šta to čini za našu kožu. I da, zašto ga žene i muškarci širom sveta toliko obožavaju.

Kako deluje radiotalasni lifting?

Kako mu i sama reč kaže, radiotalasni lifting zateže kožu pomoću radiotalasa. Dok prolazi kroz kožu, energija radiotalasa se usled otpora tkiva pretvara u toplotu. Radiotalasni snop deluje na vlakna kolagena i elastina, obnavlja ih i podstiče sintezu novih ćelija. Ova dva proteina našoj koži daju čvrstinu i elastičnost. Kako starimo, smanjuju se njihove zalihe i važno ih je nadoknaditi. To možemo uraditi i pomoću različitih tretmana i suplemenata kolagena.

Ipak, najjači i najbrži efekat postiže se direktnim delovanjem na sama kolagenska vlakna. Upravo to čini radiotalasni lifting. Ovaj tretman efikasno popravlja teksturu i izgled kože, ublažava duboke bore i potpuno eliminiše fine linije. Zagrevanjem srednjeg sloja kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, pokreće se mikrocirkulacija. Ćelije kože su bolje snabdevene kiseonikom, izbacuju se toksini iz kože i na taj način ona je opet elastična, sveža, jedra. A vi ste opet zadovoljni onim što vidite u ogledalu i puni samopouzdanja!

Radiotalasni lifting – prednosti

Kada želite da efikasno i bezbolno postignete mladalački i svež izgled kože, onda je radiotalasni lifting odlična opcija. Prednosti ovog tretmana su sledeće:

 • najprirodnija metoda podmlađivanja kože, nema unošenja bilo kakvih supstanci. Jednostavno, toplota radiotalasa izaziva kontrakcije kolagenskih vlakana. To podstiče stvaranje novog kolagena i elastina;
 • pogodna za sve tipove kože;
 • gotovo da nema neželjenih efeketa;
 • rezultat je vidljiv do godinu dana.

Kome je namenjen radiotalasni lifting?

Ukoliko maštate o tome da zategnete kožu bez hirurgije, rezova i oporavka, onda ste idealan kandidat za radiotalasni lifting. Namenjen je svim ženama i muškarcima koji žele zdrav, prirodan i svež izgled kože.

Koje regije tretiramo?

Radiotalasni lifting primenjuje se na svim regijama na licu, vratu i dekolteu. Najčešće za:

 • zatezanje blago do umereno opuštene kože lica i vrata
 • smanjenje podvaljka
 • smanjenje bore na licu, vratu i dekolteu
 • poboljšanje kvaliteta kože.

Može se uspešno primenjivati i za zatezanje viška kože na stomaku, kolenima, nadlakticama i drugim problematičnim regijama. Odnosno, na svim onim mestima gde se koža opustila i izgubila tonus.

Kontraindikacije

Tokom trudnoće i dojenja ne izvodi se radioatalasni lifting. Nije pogodan ni za pacijente koji imaju dijabetes, hemofiliju, pejsmejker, implante, kožne infekcije ili bolesti vezivnog tkiva.  Svakako, o svim detaljima i mogućim kontraindikacijama razgovaraćete sa lekarom. Obavezno napomenite i ukoliko uzimate neku terapiju ili imate određeno hronično oboljenje.

Radiotalasni lifting – procedure

U našoj ordinaciji pacijentima su dostupne dve najsavremenije procedure radiotalasnog liftinga. To su Morpheus 8 i Attiva radiotalasi. U zavisnosti od potreba kože, mogu se primenjivati posebno ili kombinovati, za postizanje najboljih rezultata.

Radiotalasni lifting Morpheus8

Radiotalasni lifting: Morpheus 8

Morpheus 8 je, slobodno možemo reći, revolucija u estetskoj i antiage medicini. Ovaj uređaj objedinjuje dve snažne tehnologije: radiotalase i iglice. Kao potpuno neinvazivan tretman, Morpheus 8 zateže kožu i vidno poboljšava njen kvalitet. Efikasno uklanja manje lokalizovane masne naslage na licu i telu. Zato je savršen kada treba eliminisati podbradak.

Kako deluje Morpheus 8?

Ovaj aparat se sastoji od radiotalasne platforme i 24 iglice. Pokrenute radiotalasima, iglice zagrevaju kožu i potkožno tkivo. Ta toplota, kako smo već objasnili, dovodi do kontrakcije kolagena i proizvodnje novih kolagenskih vlakana.
U ovom slučaju, radiotalasi su pojačani i iglicama koje dodatno utiču na zatezanje kože. One prave mikrokanale u koži i dodatno stimulišu regeneraciju. Veoma važno, površina kože ostaje netaknuta i bez oštećenja. Rezulat je poboljšan kvalitet i tekstura kože, umanjene pore, lepši ten. Koža postaje čvršća, glatka, elastična, a plitke bore su manje vidljive.

Primenjuje se za:
 • umerenu opuštenost kože lica i vrata;
 • proširene pore, neujednačen ten;
 • kesice na jagodicama, odnosno, malarne edeme;
 • vrećice u donjem delu lica, podvaljak;
 • ublažavanje strija;
 • zatezanje manjeg viška kože na telu (stomak, nadlaktice, kolena).
Kako izgledaju tretman i oporavak?

Sam tretman traje oko 30 do 60 minuta, u zavisnosti od regije koju tretiramo. Na kožu najpre nanosimo lokalni anestetik, kako bi procedura bila potpuno komforna. Pacijenti osećaju blagi pritisak i peckanje, koje je potpuno podnošnjivo.

Nakon tretmana, koža će biti blago otečena i crvena. To može potrajati do 3 dana. Ukoliko je tretman rađen na licu, nema šminkanja dok crvenilo i otok ne nestanu.

Već nakon prvog tretmana uočićete poboljšanje u izgledu kože. Čvršća je, elastičnija, mekša na dodir. Novi kolagen će se stvarati u narednim nedeljama, tako da veće poboljšanje možete videti nakon 4 do 6 nedelja. Za optimalne rezultate, potrebno je uraditi jedan do tri tretmana u razmaku od mesec do mesec i po dana.

Morpheus 8 i ostali tretmani

Morpheus 8 možemo kombinovati sa Attiva laserom, za postizanje još boljih rezultata na zreloj koži. Takođe, uspešno ga kombinujemo sa CO2 i ClearLift laserima, PRP tretmanom, skinbusterima.

Kada treba koži dodati i volumen, bezbedno ga kombinujemo i sa hijaluronskim filerima. Ukoliko je reč o tretmanima na telu, Morpheus 8 dopunjavamo procedurom Alma Primex. I to, kada je potrebno ukloniti celulit, masne naslage i dodatno zategnuti opuštenu kožu.

Dodatne informacije

Sve detalje o Morpheus 8 saznajte ovde.

Radiotalasni lifting: Attiva

Attiva radiotalasi su druga,  efikasna procedura radiotalasnog liftinga. Uspešno se primenjuje za eliminsanje znakova starenja kože, kao i zatezanje opuštene kože.

Ono što ga izdvaja od drugih, sličnih tretmana, jeste što je Attiva inovativna, unapređena verzija radiotalasnog liftinga. Dosadašnje procedure obuhvatale su zagrevanje površine kože dok se ne dostigne optimalno zagrevanje dubljih slojeva i potkožnog tkiva.

Attiva koristi Subdermal Induced Heat tehnologiju. To znači da radiotalasi dolaze do srednjeg sloja kože i pri tome proizvode veliku toplotu, oko 50 stepeni Celzijusa. Na taj način dolazi do momentalne kontrakcije opuštenih vlakana kolagena. Koža je nakon toga elastičnija, zategnutija i čvršća. Ovakav endodermalni lifting ne nosi rizik od oštećenja površine kože, opekotina i ožiljaka.

Primenjuje se za:

Tretman je minimalno invazivan i nema rizika od oštećenja površine kože. Attiva radiotalase koristimo za sve regije na licu, za marionetske bore, opuštenu kožu posebno u donjoj trećini lica. Efikasno regeneriše kožu vrata i dekoltea. Može se primenjivati i za opuštenu kožu na butinama, stomaku, nadlakticama.

Kako izgledaju tretman i oporavak?

Sama procedura ne zahteva nikakvu pripremu, osim što je važno da budete dovoljno hidrirani u danima pre i nakon tretmana. Koristi se lokalni anestetik i to čini tretman bezbolnim. U kožu se zatim uvlači tanka elektroda koja emituje radiotalase, a oni deluju direktno na oštećeni deo tkiva. Nakon tretmana može se pojaviti modrica ili otečenost koji prolaze za nekoliko sati ili nekoliko dana. Drugih neželjenih reakcija nema.

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, koža je lepša i bolje teksture. Nakon 4 do 6 nedelja očekujte značajno poboljšanje. U zavisnosti od stanja kože Attiva tretman može se ponoviti nakon 3 do 6 meseci.

Attiva i ostali tretmani

Ukoliko lekar proceni da će se tako postići efikasniji rezultati, Attiva se može kombinovati sa Morpheus 8 ili drugim tretmanima. Izbor tretmana zavisiće od regije koju tretiramo.

Za zatezanje opuštene kože tela, odlične rezultate daju kombinovanje Attiva radiotalasa i Morpheus 8, ali i Alma PrimeX za veći višak kože.

Dodatne informacije

Sve detalje o Attiva radiotalasima saznajte ovde.

Radiotalasni lifting: cene i dodatna pitanja

Na stranici Cenovnik možete pogledati cene svih procedura i tretmana koje izvodimo. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica i dodatnih pitanja, znajte da vam naš stručan tim lekara uvek stoji na raspolaganju. Zakažite pregled, pozovite nas na 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website