Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Lasersko uklanjanje obrva

Lasersko uklanjanje obrva je jedina efikasna i bezbedna metoda kojom trajno uklanjamo trajno istetovirane obrve. Pomoću najsavremenijeg lasera ClearLift Q switched Nd:YAG razbijamo pigment u koži, a obrve kojima niste zadovoljni blede i nestaju.

Lasersko uklanjanje obrva

Šta je lasersko uklanjanje obrva?

Tanke, svetle, loše počupane i nesimetrične obrve, najčešće su razlozi zbog kojih žene, ali i muškarci, odlučuju da urade trajnu šminku obrva. Postoji mnogo popularnih tehnika kojima je to danas moguće učiniti. Želja svih koji biraju trajnu šminku obrva jeste da nakon tretmana one budu prirodne, lepo oblikovane i da odgovaraju obliku i simetriji lica.
Međutim, šta ukoliko se to ne desi? Šta kada trajna šminka obrva ne ispadne onako kako ste zamišljali? Nestručnost i neiskustvo osoba koje tetoviraju obrve često dovodi do nezadovoljstva klijenata. Neretko, rezultat su nesimetrične i nejednake obrve, iste kao i bezbroj drugih, mnogo tamnije od željenih. Šta onda?
Ukoliko se slučajno nađete u ovako neprijatnoj situaciji, važno je da znate da postoji rešenje. Lasersko uklanjanje obrva je najsavremnije rešenje za ovaj problem. Apsolutno jedini pouzdan i efikasan način da uklonite obrve kojima niste zadovoljni jeste pomoću savremene laserske tehnologije. Moćan i precizan laserski zrak postepeno razbija pigment u koži, razlaže ga na sitne čestice i taj pigment se izbacuje iz kože kroz limfni sistem. Okolna koža ostaje nepovređena, a dovoljno je nekoliko tretmana laserom da obrve zauvek izblede.

Šta je trajna šminka obrva?

Pre svega, da pojasnimo kako zapravo izgleda trajno iscrtavanje, odnosno tetoviranje obrva. Postoje različite tehnike, ali svima im je zajedničko da se pigment, odnosno boja, trajno unosi pod kožu ili u površinski sloj kože. Najpopularnije tehnike su sledeće:

  • Tetoviranje obrva- ovo je klasična trajna šminka obrva, a tetoviranje se izvodi pomoću kozmetičke tatoo mašinice. Ovakva mašinica ima manju frekvenciju od obične mašinice za tetoviranje i pigment se nanosi bliže površini kože. Pomoću veoma tankih iglica boja se ubacuje u kožu, a rezultati su vidljivi do nekoliko godina. U slučaju tetoviranja obrva, njihov izgled nije najprirodniji, kao u slučaju drugih tehnika;
  • Japansko iscrtavanje obrva poznato i kao microblading je jedna od najzastupljenijih tehnika trajnog iscrtavanja obrva. Pigment se ubacuje pod kožu pomoću tankih sečiva, ne koristi se mašinica. Svaki potez imitira prirodnu dlaku i dobija se nežan, prirodan izgled obrva. Ova tehnika je preciznija u odnosu na klasično tetoviranje obrva, a rezultat traje od jedne do tri godine;
  • Senčenje obrva ili kako ih popularno nazivamo, puder obrve, daju efekat prirodnih i gustih obrva. Pomoću tanke iglice nanosi se pigment u površini kože, epidermisu. Nema oštrih crta i jakog pigmenta, obrve izgledaju kao da su iscrtane senkom. Prednost je što nema krvarenja, zarastanja i drugih nus pojava;
  • Micropoint tehnika iscrtavanja obrva je jedna od najnovijih i najsavremenijih metoda. Dobija se volumen i veoma prirodan izgled obrva. Najpre se tankim potezima nožića iscrtavaju dlačice koje nedostaju u slučaju tankih obrva, a potom se potezima mašinice obrve senče. Tako se postiže efekat 3D gustih obrva. Ova tehnika je pogodna i za korekcije izbledelih obrva.

Za koju god tehniku da se opredelite, važno je da znate da će pigment i boja trajno ostati na vašoj koži. Rezultati su dugotrajni, baš kao i u slučaju tetoviranja. Zato je najvažnije da svoje lice i obrve proverite iskusnom, sertifikovanom majstoru za tetoviranje obrva. Ukoliko, ipak, niste zadovoljni kako obrve izgledaju ili su vam dosadile i želite promenu, uklanjanje obrva laserom idelano je rešenje.

Kojim laserom uklanjamo tetovirane obrve?

Kako bi tretman laserskog uklanjanja obrva bio što uspešniji, najvažnija je stručnost lekara i sam laser koji koristimo. U našoj ordinaciji koristimo najsavremeniji laser, ClearLift Q switched Nd:YAG. Reč je o laseru koji je deo multifunkcionalne medicinske platform Alma Harmony XL Pro. Ova platforma poseduje različite lasere i tehnologije kojima uspešno rešavamo čak 65 različitih estetskih i dermatloških indikacija.
Laser ClearLift Q switched Nd:YAG je neablativni laser. To znači da ne oštećuje površinu kože i okolno tkivo, dok veoma precizno deluje na pigment u koži i razlaže ga. ClearLift laser isporučuje moćan zrak dužine 1064nm koji efikasno eliminiše taman pigment iz kože. I samo ovaj laser ima mogućnost da apsorbuje tamniji pigment, poput crnog ili tamno braon, što je ključno za uspešno uklanjanje trajnih obrva. Laser poseduje i modul talasne dužine od 532nm koji uspešno apsorbuje svetlije nijanse, poput žute, narandžaste, crvene.

Kako deluje ClearLift Q switched Nd:YAG laser?

Precizan zrak ClearLift lasera, odnosno, njegov mehanički Q – switched efekat, proizvodi vibracije koje utiču na pigment i razlažu ga do najsitnijih čestica. Dok traje proces oporavka kože, ćeije imunog sistema lagano odstranjuju pigment, izbacuju ga kroz limfni sistem i tetovirane obrve lagano blede i nestaju. Ovaj laser efikasno uklanja i druge vrste trajne šminke, kao što je šminka na usnama ili kapcima.

Koje su glavne prednosti ClearLift lasera?

Najveća prednost ClearLift lasera jeste u tome što samo on isporučuje energiju koja je dovoljna da apsorbuje tamnije boje pigmenta. Zato je ovaj laser najefikasniji za uklanjanje trajno tetoviranih obrva. Takođe, prednost ovog lasera u odnosu na ostale jeste ta što isporučuje impulse koji se mere u nanosekundama. Da bi se pigment efikasno uništio, najvažnije je upravo to, da laserski impuls bude što kraći i precizniji. Osim toga, tretmani ClearLift laserom su  pogodni za sve tipove kože,  možemo ih raditi tokom čitave godine,  klinički odobreni i bezbedni, gotovo bez perioda oporavka.

Da li je potrebna priprema za ovaj tretman?

Nije potrebna posebna priprema za lasersko uklanjanje obrva. Jedino je poželjno da nekoliko dana pre tretmana izbegavate direktno izlaganje suncu.

Kako izgleda lasersko uklanjanje obrva?

Najpre detaljno čistimo lice, posebno deo u predelu obrva, koji planiramo da tretiramo. Nakon toga, na kožu nanosimo anestetik kremu kako bi tretman bio što bezbolniji. Tokom tretman pacijenti osećaju blagu nelagodnost u vidu peckanja, koju svi dobro podnose. Kako bi zaštitili oči, pacijenti obavezno nose zaštitne naočare. Sam tretman izgleda tako što laserom ciljano delujemo na željenu regiju, a kratki i snažni impulsi dovode do razbijanja pigmenta.
Laser emituje frakcionisani (podeljeni) zrak koji deluje tako što pravi mikropovrede u koži, a na taj način stimuliše sintezu kolagena i elastina. Dolazi do brže regeneracije kože, pigment obrva se razlaže i nakon nekoliko tretmana one nestaju. Zahvaljujući ovoj svojoj sposobnosti da razbija pigment u koži, ClearLift laser je idealan za lečenje melazme. Takođe, njime uspešno tretiramo fleke, staračke pege, različite hiperpigmentacije.

Lasersko uklanjanje obrva clearlift

Kako da negujem kožu nakon tretmana?

Neposredno nakon uklanjanja obrva laserom koža će biti crvena i otečena, što je sasvim normalno. Posle dva do tri dana crvenilo i otok nestaju, a najvažnije je da nema krvarenja niti ostaje bilo kakav ožiljak. Tokom oporavka, na kožu je poželjno nanositi antiobiotsku mast ili pantenol mast. Važno je izbegavati direktno izlaganje suncu najmanje nedelju dana.

Koliko tretmana mi je potrebno?

Broj potrebnih tretmana je individualan za svakog pacijenta. Zavisiće najpre od količine nanete boje na obrvama, jačine samog pigmenta, veličine obrva i tehnike kojom su obrve iscrtane. Takođe, bitan faktor je i pre koliko vremena su obrve tetovirane. Obrve koje su rađene pre dve ili tri godine je lakše ukloniti, jer je u takvim slučajevima pigment već počeo da nestaje sam od sebe. Svakako, jedan tretman nije nikada dovoljan. Najčešće je potrebno između dva i pet tretmana kako bi boja u potpunosti nestala. U većini slučajeva tretmani se ponavljaju na četiri ili šest nedelja. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

Da li je uklanjanje obrva laserom bolno?

Zahvaljujući anestetku koji nanosimo na kožu, tretman je minimalno bolan. U svakom slučaju, boli daleko manje nego tetoviranje obrva. Sve detalje o ClearLift laseru saznajte ovde.

Da li je uklanjanje obrva laserom bezbedno?

Svi protokoli u okviru Harmony Xl platforme su klinički odobreni i potpuno bezbedni. Nema nus pojava, krvarenja, bolnog i dugog oporavka. U slučaju ClearLift lasera, tretmani traju kratko, oporavak je minimalan i znate da ste potpuno bezbedni i sigurni.

ClearLift laser za uklanjanje tetovaža

Upravo kao što njime eliminišemo tetovirane obrve, ClearLift laser je idealan i za uklanjanje tetovaža. Bilo da su u pitanju jednobojne, višebojne, svetle, tamne, amaterske ili profesionalne tetovaže, u potpunosti ćemo ih eliminisati. Sve o uklanjanju tetovaža laserom saznajte ovde.

Ko je kandidat za uklanjanje obrva laserom?

Svi oni koji nisu zadovoljni trajnom šminkom obrva, ne sviđa im se njihov oblik, boja ili je koža prezasićena pigmentom, kandidati su za uklanjanje obrva laserom. Nakon konsultacije sa našim lekarima, određuje se protkol i neophodan broj tretmana. Moćan laserski snop precizno deluje na pigment u dermisu, razlaže ga do sitnih čestica i tako obrve blede i nestaju.

Kontraindikacije za uklanjanje obrva laserom?

Uklanjanje obrva laserom pogodno je za većinu, ali se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i osobama sa infekcijama na koži. Ne može se izvoditi ni kod pacijenata sa epilepsijom, malignim oboljenjima, srčanim oboljenjima, bolestima bubrega, kod osoba koje imaju vitiligo, aktivni herpes ili su na terapiji fotosenzitivnim lekovima. Svakako, važno je da lekaru napomenete ukoliko ste na nekoj terapiji ili bolujete od određene bolesti.

Lasersko uklanjanje obrva  – cena i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi naših usluga i cena, među kojima je i cena tretmana za uklanjanje obrva možete pogledati na Cenovniku. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nejasnoća naš stručni tim vam stoji na raspolaganju. Ako želite da zakažete tretman ili vam je potrebna konsultacija u vezi tretmana, možete da nas kontaktirate putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.