Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Melanostop

Melanostop® je klinički dokazan hemijski piling za uklanjanje hiperpigmentacija, melazme, tamnih fleka i fotooštećenja na koži.

Hiperpigmentacije podrazumevaju pojavu tamnih fleka na koži koje se javljaju zbog prekomernog stvaranja pigmenta melanina. Ovaj pigment proizvode ćelije kože melanociti, a ima ulogu da zaštiti našu kožu od štetnog zračenja sunca.  Šta to zapravo znači? Svaki put kada kožu izložimo sunčevim zracima, melanociti stvaraju “odbranu” – melanin. Drugim rečima,  kada je preveliko izlaganje kože štetnim zracima, tada je i povećana proizvodnja melanina. Nakupljanjem melanina formiraju se flekice, pegice i veće površine zahvaćene pigmentom kao što su melazme.  Hiperpigmentacije se javljaju u sva tri sloja kože od epidermisa (epidermisa) , preko mezoderma (središnjeg) i dermisa (najdubljeg). Retko hiperpigmentacije prolaze same od sebe,  a za većinu od njih je neophodno uklanjanje posebnom negom i tretmanima  CO2 laserom, TCA pilingom ili hemijskim pilinzima kao što je Melanostop piling.

Šta je Melanostop?

Melanostop piling je specijalni koktel kiselina za uklanjanje hiperpigmentacija na telu i lica, koji ne izaziva iritacije. Njegovi aktivni sastojci su:

  • Azelaična kiselina (20%) smanjuje aktivnost melanocita i posvetljuje pigmentacije.
  • Rezorcinol (10%)  je antiseptik koji ima keratolički efekat. Utiče na propustljivost ćelijskih membrani i na uklanjanje tvrde, zadebljale kože ali i pigmentnih promena.
  • Fitinska kiselina (6%)  i traneksamiska kiselina (3%) koje smanjuju proizvodnju melanina i sprečavaju njegovo nakupljanje.

Koje su indikacije?

Melanostop se koristi kod blage ili umerene hiperpigmentacije -melazme, solarnog lentiga, post-inflamatornih  hiperpigmentacija, za ujednačavanje teksture i fotostarenja kože.

Kako izgleda tretman Melanostop pilingom?

Tretman počinje pripremom i detaljnim čišćenjem kože kako bi se uklonila šminka, višak masnoće i  nečistoće. Zatim se na celu kožu lica ili dela tela koji se tretira nanosi Melanostop koktel kiselina i ostavlja na koži na koži od 5 do 10 minuta.  Nakon toga, kiselinu neutrališemo i nanosimo umirujuću masku. Tretman traje oko 35 minuta.
Uklanjanje hiperpigmentacija Melanostopom je moguće kombinovati sa dermapenom kako bi se pojačali efekti tretmana.

Nega kože i oporavak nakon tretmana

Ne postoji period oporavka, odmah nakon tretmana se možete vratiti uobičajenim  aktivnostima. Melanostop piling ne dovodi do ljuštenja kože niti do crvenila.

Melanostop – koji su rezultati?

Ovaj hemijski piling uspešno :

  • uklanja hiperpigmentacije
  • reguliše proizvodnju i sprečava nagomilavanje melanina
  • ima keratoličko dejstvo- pomaže pri odstranjivanju mrtvih ćelija kože
  • ima antioksidativan efekat

Koliko je potrebno tretmana?

Preporučeni protokol podrazumeva seriju od 3 do 6 tretmana koji se sprovode u razmaku od 15 dana, u zavisnosti od potreba kože.

Kontraindikacije

Kontraindikacije su trudnoća i dojenje, alergija na salicilnu kiselinu, herpes, ranice, upalni procesi i infekcije na koži, autoimune bolesti, tendencija ka stvaranju keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka, itd.

Melanostop- dodatna pitanja i cene

Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju. Zakažite pregled,  kontaktirajte nas putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.