Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Elektrostimulacija mišića

Elektrostimulacija mišića (EMS) je hit u svetu i trenutno najpopularniji tretman za oblikovanje tela. Svega 30 minuta ovog treninga zamenjuje sate provedene u teretani. Električni impulsi pojačavaju rad mišića čak 150 puta, a rezultat je zategnuto telo za kratko vreme.

elektromišićna stimulacija

Šta je elektrostimulacija mišića (EMS)?

Sigurno ste na instagramu ili drugim mrežama videli momke i devojke koji treniraju obučeni u posebno odelo, sa prikačenim elektrodama. Nije vam bilo baš najjasnije o čemu je reč?  Upravo to je elektrostimulacija mišića ili skraćeno EMS. Reč je o trenutno najpopularnijem treningu na svetu koji garantuje odlične rezultate za veoma kratko vreme.
Elektrostimulacija mišića je savremena, neivnazivna i jedinstvena metoda za oblikovanje i zatezanje tela. Efikasnost ove procedure dokazana je brojnim kliničkim studijama. Upravo zato je elektrostimulacija mišića veoma popularna kod nas, ali i širom sveta. A šta zapravo predstavlja EMS?
Elektromišićna stimulacija (EMS) za veoma kratko vreme nadoknađuje sve vaše propuštene treninge. Ili, ukoliko do sada niste trenirali, brzo ćete ući u formu i lepo oblikovati telo. Reč je o posebnom savremenom uređaju koji šalje električne impulse direktno do mišića. Ovi precizni impulsi pojačavaju prirodne kontrakcije mišića što trening čini daleko efikasnijim u poređenju sa standardnim vežbanjem. Efekat je isti kao da ste nekoliko sati trčali ili radili vežbe u teretani!
EMS ciljano deluje na velike grupe mišića, ali i na duboka mišićna tkiva. To dovodi do ubrzanog topljenja masnih naslaga i do stvaranja mišićne mase.

Elektromišićna stimulacija- najveće prednosti

Mnogo je prednosti koje nudi elektrostimulacija mišića. Pre svega, tretman traje kratko, samo 20 do 30 minuta, sa sve zagrevanjem i opuštanjem mišića na kraju. Živimo brzo i većina nas jedva nalazi vreme za vežbanje od sat vremena ili duže. Zato nam je važno da trening bude učinkovit i da što pre vidimo rezultate. To nam omogućava EMS! Uz to, nije vam potrebna nikakva oprema.

 • Aparat za elektrostimulaciju mišića (EMS aparat) emituje električne impluse kroz elektrode koje se smeštaju na sve velike grupe mišića. To znači da je tokom 30 minuta aktivno čitavo telo, odnosno, svi mišići. Električni impulsi izazivaju 150 puta više mišićnih kontrakcija nego standardni trening;
 • Elektrostimulacija mišića odvija se kroz elektrode malih dimenzija. To omogućava preciznije “gađanje” mišića, što izaziva pojačane kontrakcije i jačanje samih mišića;
 • Istovremeno je aktivno više mišićnih grupa, aktivira se 95% mišićnih vlakana. Struja aparata izaziva kontrakciju, odnosno, vidljiv pokret i aktivnost misića;
 • Podiže se tonus mišića, a telo se oblikuje i zateže;
 • Nema rizika od povreda i nema oporavka nakon tretmana.

Kome je namenjen EMS?

Elektromišićna stimulacija je prvenstveno korišćena u svrhu oporavka mišića od povreda i u druge medicinske svrhe. Napredovanjem tehnologije, sada je jedan od najtraženijih estetskih tretmana za oblikovanje tela i definisanje mišića. Namenjen je svima koji redovno vežbaju, ali ne postižu konkretne rezultate. To su podignuta zadnjica, zategnut stomak, zategnute butine. EMS je namenjen kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima kao dopunski trening. Idealan je tretman za sve one koji žele da izgledaju lepo i da što pre vide prave rezultate.

Kako izgleda elektrostimulacija mišića?

Tokom klasičnih, standardnih treninga (vežbe u teretani, trčanje, vožnja bicikla) veoma je teško izolovati mišićnu grupu. Tada se uvek prirodno uključuje jači mišić i preuzima aktivnost. Dakle, rade pojedinačno mišići ruku, nogu, stomaka, leđa… Kod EMS to nije slučaj.

 • Zbog električnih impulsa aktivne su sve grupe mišića i za 30 minuta treninga aktivirano je čitavo telo;
 • Asimetrije mišićnih grupa jedne i druge strane tela lako se koriguju tokom EMS tretmana. To postižemo pojačavanjem jedne, odnosno, smanjenjem druge “ jačine” kontrakcije;
 • Tokom prva 3 minuta izvodi se zagrevanje mišića, a poslednjih 5 minuta opuštanje i “rastresanje” mišića kako ne bi došlo do upale;
 • Izvode se statičke vežbe u toku rada EMS, zbog što efikasnije aktivacije mišića.

Da li je potrebna priprema za EMS?

Nikakva priprema nije potrebna. Potrebna je samo vaša dobra volja i želja da uz elektrostimulaciju mišića izledate i osećate se bolje nego ikada. Tokom prve konsultacije merimo telesnu težinu, procenat mišićne mase, masnoće u organizmu, viscelarne masti, procenat vode, izračunavamo BMI (Body Mass Index), merimo obime. Tokom serije tretmana radimo kontrolna merenja, kako bismo pratili napredak pacijenta.
Ukoliko je potrebno, naši lekari prave za pacijente i individualni plan ishrane. To je posebno osmišljen protokol za svakog pojedinca, u zavisnosti od rezultata koje želi da postigne. Uz EMS tretmane i pravilno izbalansiranu ishranu, postižemo dugoročne rezultate.

Kontraindikacije za elektrostimulaciju mišića

EMS tretman je namenjen osobama strarijim od 18 godina. Elektrostimulacija mišića nije namenjena trudnicama, osobama koje imaju epilepsiju, maligna ili srčana oboljenja, dijabetes, tuberkulozu, herniju, modrice, krvarenja. Važno je da naglasite lekaru ukoliko bolujte od nečega i uzimate određene lekove i terapiju.

Česta pitanja

Kada ću videti prve rezultate?

Elektrostimulacija mišića garantuje brzo vidljive rezultate. Prve efekte postižemo već nakon jednog ili dva tretmana. Interesantno je da nakon elektrostimulacije mišića, organizam i dalje troši kalorije, jer mišiči i dalje ostaju aktivni. Tokom treninga telo potroši oko 500 kalorija, posle 6 sati još 1200, a nakon 24 do 48 sati čak i do 4.000 kalorija. Uz korigovanu, balansiranu ishranu, rezultati neće izostati.

Koliko EMS tretmana mi je potrebno?

Za postizanje optimalnih rezultata najčešće je potrebno 4- 6 tretmana. Dovoljna su dva tretmana nedeljno kako bi se postigli izvanredni rezultati.

Da li je elektrostimulacija mišića bolna?

Ne, ni najmanje. Električni impulsi koje emituje aparat za elektrostimulaciju potpuno su bezbolni. Naši pacijenti kažu da je tretman veoma prijatan, slično opuštajućoj masaži.

Da li je elektrostimulacija mišića bezbedna?

EMS je potpuno bezbedna procedura, pod uslovom da je izvodi obučena osoba sa iskustvom.

Elektrostimulacija mišića- efekti

Elektrostimulacija mišića je neivnazivna savremena procedura koja nam omogućuje da brzo zategnemo telo. Efekti koje postiže su sledeći:

 • Zatezanje, jačanje i izgradnja mišića;
 • učvršćuje tkivo i kožu;
 • razbija i smanjuje celulit, ali i sprečava njegovu pojavu;
 • topi masne naslage, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju i eliminiše toksine;
 • ublažava bol u mišićima i ukočenost;
 • jača telo, povećava snagu i izdržljivost orgnizma;
 • pomaže u oporavku nakon povreda i ortopedskih procedura.

Shockwave tretman celulit

Elektromišićna stimulacija i drugi tretmani

U kombinaciji sa drugim, efikasnim tretmanima, elektrostimulacija mišića daje još bolje rezultate. Naši, posebno osmišljeni protokoli za zatezanje, oblikovanje tela i anticelulit programi, najčešće obuhvataju i EMS tretmane.
Zavisno od želja i potreba pacijenata, pravimo program i određujemo broj vrstu potrebnih tretmana. Cilj nam je da postignemo maksimalne rezultate što pre. Protokole kreiramo na osnovu toga šta je potrebno pacijentu. Da li je to mršavljenje, zatezanje tela, eliminsanje toksina, razbijanje celulita, zatezanje kože. Problemi mogu biti razni, ali mi imamo rešenje za baš svaki od njih.
Uz elektrostimulaciju mišića, programi obuhvataju i tretmane kao što su Limfna drenaža, BTL Shockwave terapija, kao i najsavremeniji uređaj Alma PrimeX. Njime preoblikujemo telo za svega mesec dana. Napredna tehnologija ultrazvučnih i radiotalasa brzo i bezbolno zateže kožu, smanjuje obime i eliminiše celulit.

Elektrostimulacija mišića i presoterapija

Kombinacija EMS i presoterapije jedan je od naših protokola za eliminaciju celulita. Ovim tretmanima poboljšava se cirkulacija, razlažu nataložene masne naslage, podstiče se limfna drenaža i poboljšavaju efekti vežbanja. Uz elektrostimulaciju mišića, izvodimo presoterapiju, mehaničku limfnu drenažu. Eliminišemo višak tečnosti, stimuliše se pokretanje limfe, smanjuje se celulit, ali i nadutost i otečenost.

EMS, BTL Shockwave + Presoterapija

Ova tri posebna tretmana zajedno daju vrhunske rezultate. Ovo je pravo rešenje za svaki, pa čak i onaj tvrdokoran, uporan celulit. Pored EMS i presoterapije, protokol obuhvata i BTL Shockwave terapiju koja se izvodi pomoću posebnog uređaja. Funkcioniše po principu akustičnog udarnog talasa (shockwave) . Talasi prenose veliku energiju i tako razbijaju razbije naslage i eliminišu celulit.
Sve o našim protokolima za oblikovanje i zatezanje tela saznajte ovde.

 

Koja je cena limfne drenaže?

Cene možete pogledati na stranici Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.