Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Uklanjanje podbratka

Iako je podbradak poznat kao najveći neprijatelj ženstvenosti, uz proverene metode, moguće je rešiti se masnoće ispod brade i viška kože nehirurškim putem.

Podbradak je jedan od najčešćih razloga zbog kog osobe ženskog pola razmišljaju o estetskim korekcijama u potrazi su za delotvornim tretmanima. Podbradak se može stvoriti i u mlađem, ali i u starijem dobu. U mladosti, to je izraženi estetski problem koji se ne može tako lako rešiti, čak ni uz vežbanje i zdravu ishranu. Starenje pogoršava izgled podbratka, jer koža postaje sve opuštenija, usled gubitka kolagena i elastina.
Savremene metode mogu doprineti poboljšanju izgleda koji će vratiti samopouzdanje i uticati na pozitivniju sliku o sebi. Zategnuta i lepa koža, sa jasno definisanim ivicama lica više nije nedostižna.
U nastavku, saznajte više o tome zbog čega nastaje višak masnoće i kože ispod brade i koje su najbolje opcije za uklanjanje podbratka.
Upoznaćemo vas sa dva tretmana koja su omiljena među pacijentima koji nisu kandidati za operativne zahvate.

uklanjanje podbratka morpheus8

Kako nastaje podbradak?

Najčešći uzroci formiranja podbratka su:

Prekomerna težina. Kada se osoba goji, na svim delovima njenog tela dolazi do taloženja masnoće (masnih naslaga), stoga i u predelu brade. U slučaju da je problem nastao zbog nagomilavanja kilograma, podbradak će postati manji usled dijete i redovnog vežbanja. Ipak, važno je da napomenemo da ne morate imati višak kilograma da bi se podbradak formirao. Moguće je da on ostane prisutan čak i nakon gubitka kilograma. U dugogodišnjoj praksi, upoznali smo mnogo pacijenata koji izgubili višak kilograma, ali ih i dalje muči opuštena koža ispod brade.

Stres. Kada ste pod stresom, vaše telo proizvodi više kortizola, što uzrokuje pojavu masnih naslaga na licu, uključujući liniju vilice i bradu.

Hormonska neravnoteža. Neravnoteža u hormonima takođe može uzrokovati nakupljanje dodatne masti oko brade i vrata. Za poboljšanje izgleda, potrebno je opredeliti se za efektivne estetske tretmane, ali i ispratiti terapiju prepisanu od strane svog lekara.

Proces starenja. Kako starimo, naša koža gubi elastičnost i masne naslage počinju da se pojavljuju oko vilice i područja brade. To dovodi do povećanja viška kože koja visi ispod kosti vilice i stvara efekat dvostruke brade. Opuštena koža može biti rezultat viška kože, viška masnoće ili kombinacije ova dva faktora.

Genetika. Ako su vaši članovi porodice imali podbradak, postoje veće šanse da ćete ga imati i vi, nasledni faktor igra važnu ulogu. Ako je podbradak nastao usled genskih faktora, promena navika neće doprineti poboljšanju. Tada su potrebni estetski tretmani koji će direktno delovati na uklanjanje podbratka.

Uklanjanje podbratka na prirodan način nije neizvodljivo. Prvi način jeste gubitak kilograma i menjanje navika koje su doprinele pogoršanju izgleda lica. Kada je uzrok formiranja podbratka genetika ili starenje kože, ishrana i vežbanje neće moći da doprinesu željenim rezultatima. Danas, zahvaljući savremenoj tehnologiji i napretku u estetskoj medicini, postoji nekoliko odličnih metoda za uklanjanje podbratka bez potrebe za operacijom.

Uklanjanje podbratka kod žena i muškaraca

Podbradak može biti problem i kod osoba muškog pola. Međutim, statistika kaže da su nastanku podbratka više sklone žene. Razlog se nalazi se u razlici u raspoređivanju masnih naslaga. Poznato je da žensko telo svakako ima više masnog tkiva, dok višak masnoće taloži kao potkožno salo, a muško telo višak deponuje kao visceralne masti.
Žene koje veliki značaj daju svom izgledu, sklone su opterećenju i uznemirenju ako dođe do njegove pojave. Šminka i frizura nisu dovoljni da sakriju podbradak, te stoga, kako ga se rešiti, postaje ključna stvar. Kod muškaraca je situacija malo drugačija. Brada, koja samo prividno može prekriti podbradak uvek je dobro rešenje, ali nije znak da je ovaj problem trajno rešen.
Uklanjanje podbratka radi se podjednako često i kod žena i kod muškaraca. Od stanja podbratka zavisi odabir zahvata. Zahvat može biti sa minimalnom korekcijom podbratka za postizanje mlađeg i svežijeg izgleda, do odstranjivanja veće količine masnog tkiva.
Metode sa kojima ćemo vas danas upoznati doprinose odličnim rezultatima kod oba pola, bez obzira na godine, dajući zadovoljavajuće efekte.

Uklanjanje podbratka neinvazivnim metodama

Neinvazivno uklanjanje podbratka je savršen izbor za mnoge pacijente koji žele da ponovo imaju zategnutu kožu i definisanu bradu. Uz pomoć savremenih i naprednih tretmana, moguće je rešiti se nagomilanih masti i viška kože u ovom vidljivom području. Pacijenti koji nisu kandidati za operativne metode, najčešće biraju tretman Morpheus 8 i CO2 laser.
U našoj ordinaciji, možete da izaberete tretman koji će imati pozitavan uticaj na celokupan kvalitet, tonus i strukturu kože. Moguće je da uz minimalno invazivne procedure i uz kratak period oporavka, svom licu vratite mladolikost i utičete na izražene znake starenja koji su doprineli da podbradak postane opušten ili da u njemu ima previše masnih naslaga.

Morpheus 8 za uklanjanje podbratka

Morpheus 8 je revolucionarni aparat koji kombinuje radiotalase i mikroiglice za tretiranje potkožnog tkiva i masnih naslaga do 4mm. Idealan je za lice sa kog je potrebno ukloniti manji višak masnog tkiva ili vrećica na bradi i vratu.
Bezbedan, efikasan anti-age tretman za zatezanje i regeneraciju kože nehirurškim putem doprinosi podmlađivanju i uklanjanju nesavršenosti. Bilo da imate opuštenu kožu, bore, ili vas muči izraženi podbradak, oni, nakon ovog tretmana postoju znatno ublaženi i manje vidljivi. Koža izgleda sveže, zategnuto i zdravo.
Tretman doprinosi zatezanju lica i vrata i topljenju deponovanih masti koje se nalaze u podbratku. Na ovaj način, radi se lifting lica i vrata, smanjuju se bore i fine linije na koži, poboljšava se celokupan izgled i tekstura kože. Ono što je najvažnije kod podbratka, uz pomoć Morpheus 8 tretmana, smanjuju se masni jastučići.
Prvi rezultati su odmah vidljivi. Koža je čvršća i i zategnutija već nakon prvog tretmana. Praksa nam pokazuje da se pun efekat tretmana može videti nakon 3 meseca, jer se vlakna kolagena i elastina proizvode u narednim nedeljama, nakon prvog tretmana.
Tretman je minimalno invazivan i pruža ujednačene rezultate. Tehnologija radiotalasa sa mikroiglicama cilja samo na regiju koju treba tretirati. Prilagođavanje dubine znači da Morpheus 8 može da tretira različite probleme u odnosu na dubinu kože na kojoj se nalaze.

Morpheus 8 doprinosi:

  • Smanjenju opuštenosti kože lica i vrata;
  • Poboljšava teksturu i tonus kože;
  • Ublažava višak kože i bore u okoloočnom području i oko usana;
  • Redukuje podbradak i nakupljene masnoće u donjem delu lica;

Morpheus 8 tretman je komforan i ugodan za pacijenta. Korišćenjem anestetičke kreme postižemo da vam tokom izvođenja ove procedure bude maksimalno prijatno.
Ovaj tretman daje odlične rezultate za kratko vreme, i nema pratećih nus pojava. Osim podbratka, metoda može pomoći u eliminisanju vrećica ispod očiju, kao i malarnih edema. Može se koristiti za ublažavanje strija i ožiljaka, za smanjenje proširenih pora i bora, za podmlađivanje kože lica i tela, za tretiranje viška kože na stomaku i oko kolena.
Svestran je i namenjen regeneraciji kože. Odlična je prevencija protiv znakova starenja kože. Zahteva do tri uzastopna tretmana, u zavisnosti od estetske indikacije, i ne zahteva poseban period oporavka.

uklanjanje podbratka morpheus8 beograd

Morpheus 8 za uklanjanje podbratka – najbolji minimalno invazivni tretman

Bezbednost i zdravlje naših pacijenata nam je uvek na prvom mestu. Morpheus 8 je apsolutno bezbedan tretman i odobren je za upotrebu od strane Američke uprave za lekove.
Njegovo dejstvo i sigurnost su klinički testirani. Tretman je bezbedan za sve tipove kože, što ga čini idealnim izborom za većinu pacijenata koji traže zatezanje i podmlađivanje kože na jednostavan, a efektan način. Morpheus 8 je u 2020. godini proglašen najboljim minimalno invazivnim tretmanom na svetu.
Idealni kandidati za Morpheus 8 su pacijenti sa blagim do umerenim viškom kože na licu i telu, koji još uvek nisu kandidati za ozbiljnije, operativne procedure.
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, osobama čija je koža podložna stvaranju keloida, ekcema, psorijaze. Ne izvodi se na pacijentima koji imaju maligna oboljenja, dijabetes, kao i akutnu infekciju kože.
Ukoliko je samo manji višak kože ispod brade u pitanju, suptilno zatezanje kože može se izvršiti i sa CO2 laserom.

Candela CO2 laser za uklanjanje podbratka

Frakcioni Candela CO2 jedan je od najefikasnih lasera na tržištu i služi za uklanjanje ožiljaka na licu i telu, zatezanje kože, deluje na sitne bore, na hiperpigmentaciju, na strije. Pored toga, efikasno može ukloniti višak kože na kapcima, ali i ispod brade. Ovaj multifunkcionalni uređaj zauzima vodeće mesto u estetskoj mediciji, ali i u dermatologiji, ginekologiji i plastičnoj hirurgiji.

Suptilno zatezanje donjeg dela lica i vrata koje će uticati na celokupni izgled podbratka može se postići uz CO2 laser.

Reč je o frakcionom ablativnom laseru koji poseduje četiri nivoa rada, što omogućava savršeno prilagođavanje potrebama pacijenata. Precizno i direktno ciljanje na problematičnu regiju čini da tretman bude maksimalno efikasan u površinskom, srednjem i dubokom nivou kože. Zatezanje kože Candela CO2 laserom koji prodire u najdublje slojeve kože uklanja oštećenja koja su izazvana starenjem. Stvara se novi kolagen i elastin. Sa minimalnim periodom oporavka, koža postaje čista i zategnuta. Podmlađen izgled kože, bore koje nisu vidljive, manji podbradak i zategnuta koža lica i vrata – na listi su prioriteta naših pacijenata. Kako bismo im pružili najbolje rezultate, fokusirani smo samo na tretmane koji su klinički dokazani, u potpunosti bezbedni i provereni. Candela CO2 laser pruža niz laserskih procedura za rešenje različitih problema kože.

Upotrebom CO2 lasera može se postići:

  • Podmlađivanje i regeneracija kože, manja vidljivost bora
  • Zatezanje opuštene kože lica i vrata, jačanje tonusa
  • Uklanjanje viška kože ispod brade
  • Ujednačen ten i kvalitet kože
  • Uklanjanje ožiljaka od akni, strija, hiperpigmentacija

Prednosti CO2 lasera za uklanjanje podbratka

CO2 laser omogućava dugotrajne i izražene rezultate. Reč je o tretmanu koji ne zahteva rezove, opštu anesteziju i ne ostavlja ožiljke, što nije slučaj kod operativnih metoda koje služe za uklanjanje podbratka. Uticaj CO2 frakcionog lasera kožu lica zahteva minimalan oporavak, jer je prisutno crvenilo i otok, koji prolazi u roku od nekoliko dana. Prednost je i to što su sva zdrava tkiva nedirnuta, i samim tim je period oporavka skraćen zbog bržeg zarastanje kože.
CO2 laser za uklanjanje podbratka nije namenjen trudnicama i dojiljima, osobama koje imaju akne, herpes ili drugu vrstu akutnih upala na koži. Ako koža pacijenata iz nekog razloga teško i dugo zarasta ili je sklona pravljenju ožiljaka, potrebno je pronaći drugu metodu za uklanjanje viška kože ispod brade.

uklanjanje podbratka co2 laser

Da li su tretmani zamena za hirurško uklanjanje podbratka?

Veoma je važno da napomenemo da laserski tretmani i druge nehirurške procedure nisu zamena za operativno uklanjanje podbratka. Oni pozitivno deluju na kožu, a na njen tonus i regeneraciju, ali nemaju uticaj na duboko masno tkivo, na ligamente i na mišiće.
Idealni su kao prevencija kada je reč o starenju kože i tada daju maksimalne efekte i dugotrajne rezultate. Najbolji kandidati za ove procedure su mlađi i stariji pacijenti koji imaju manji višak masnih naslaga na bradi ili imaju opušteniju kožu u predelu brade i vrata.

Uklanjanje podbratka  – cena i dodatna pitanja

Sve naše cene usluga i tretmana, među kojima su i cene tretmana za Morpheus 8 i CO2 laser možete pogledati na stranici Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nejasnoća naš stručni tim vam stoji na raspolaganju. Ako želite da zakažete tretman ili vam je potrebna konsultacija u vezi tretmana, možete da nas kontaktirate putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.