Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Presoterapija- limfna drenaža

Muče vas celulit, višak kilograma, otečene noge, nadutost, zadržavanje tečnosti, loša cirkulacija, umor, ili proširene vene, znači da je vreme za presoterapiju!

Presoterapija je mehanička terapija limfne drenaže i jedan je od tretmana koji ćete obožavati, jer relaksira, obnavlja i čini da se osećate preporođeno kao posle najbolje masaže, samo još bolje od toga!
Današnji, savremen način života donosi nam mnoštvo komfora i novih mogućnosti, ali i konstantan stres, mnogo sedenja, posebno ako vam je radno mesto kancelarija ili radna soba sa kompjuterom, malo kretanja, vrlo često i neuravnoteženu ishranu zbog nedostatka vremena, pa sve ovo zajedno ostavlja svoje posledice. Neke od njih su estetske prirode, kao što su celulit, višak kilograma, ali može doći i do zdravstvenih problema kao što su loša cirkulacija, usporen rad metabolizma, oticanje nogu, taloženje tokina u organizumu i usporavanje limfnog sistema. Zbog toga je ovaj tretman savremenog čoveka i izmišljen, a godinama se tragalo za rešenjem. U pitanju je limfna drenaža ili preosterapija koja rešava ove navedene probleme, efikasno i sa uživanjem za svakog pacijenta! Ali, pre nego što pređemo na tretman da krenemo od najpre od pomenute limfe.

limfna drenaža

Šta je limfa?

Limfa je tečnost koja protiče kroz naš organizam posebim kanalima koji čine limfni sistem. Ona je od izuzetnog značaja za naše zdravlje, jer prenosi kiseonik i hranljive materije iz naše krvi u ćelije. Osim svoje primarne funkcije, ona istovremeno čisti naš organizam, jer vezuje toksine, kancerogene i druge oštećene ćelije i mikroorganizme i dovodi ih do limfnih žlezda, prečišćava i eliminiše iz našeg tela. Da li ste znali da limfa čini čak 25% čovekove telesne mase?

Šta je limfna drenaža ili presoterapija?

Tretman limfne drenaže ili mehanička presoterapija poboljšava rad limfnog sistema, što znatno ubrzava opšti metabolizam organizma, detoksikuje organizam, razgrađuje i smanjuje celulitne i masne naslage i izbacuje višak tečnosti iz organizma, što direktno smanjuje otok nogu ili nadutost tela uopšte.

Kome je namenjena limfna drenaža?

 • Svima koji imaju problem celulita i masnih naslaga
 • Onima koji imaju problem zadržavanja tečnosti u organizmu
 • Onima koji imaju otečene noge, takozvane umorne noge
 • Osobama sa lošom cirkulacijom
 • Sportistima i rekreativnim sportistima nakon intenzivnih treninga
 • Onima koji osećaju zamor, pospanost i gubitak energije
 • Osobama sa proširenim venama

limfna drenaža presoterapija

Limfna drenaža- kako izgleda tretman?

U našoj ordinaciji koristi se BTL lymphastim presoterapija, sistem visoke tehnologije koji daje maskimalne rezultate kako terapeutske, tako i kod estetskih tretmana mršavljenja i rešavanja celulita. Reč je o jedinstvenom odelu koje pacijent oblači, a zatim se udobno smesti u ležeći položaji i počne da uživa. Ovo jedinstveno odelo ima specijalne komore koje regulišu pritisak izduvavanjem i uduvavanjem vazduha. Sam uređaj radi automatski na osnovu zadatih parametara koje lekar unapred određuje zavisno od stanja i indikacije zbog koje pacijent dolazi. Pomoću pritiska presoterapija stimuliše i aktivira limfne čvorove čime se omogućava limfna drenaža. Aparat obezbeđuje i vibrirajuću masažu čime se dodatno izbacuju štetne materije, nagomilana tečnost i stimuliše cirkulacija, kao i potpuno opuštanje mišića.

Limfna drenaža- rezultati?

 • Čvršća i zategnutija koža
 • Odmoran ten zdravijeg izgleda
 • Brža regeneracija mišića kod sportista
 • Smanjene tegobe proširenih vena

Limfna drenaža- iskustva pacijenata?

Ovo je jedan od najomiljenijih tretmana kako naših pacijenata, tako i nas samih, jer je osećaj nakon presoterapije izvanredan – maksimalna opuštenost i lakoća u mišićima. Nakon nekoliko tretmana znatno se ublažavaju tegobe loše cirkulacije, teških i otečenih nogu i hroničnog umora. Problem celulita i viška masnih naslaga je drastično smanjen, dok je koža zahvaljujući preosterapiji elastičnija i čvršća. Sportisti se posebno osećaju relaksirano nakon intenzivnih treninga, jer ovaj tretman regeneriše mišiće zahvaljujući oksidativnoj razmeni materija u ćelijama koja doprinosi bržem oporavku tkiva.

Koliko traje tretman limfne drenaže?

Tretman presoterapije može trajati od 20 do 50 minuta, što zavisi od programa koji se koristi.

limfna drenaža iskustva

Koliko tretmana se preporučuje?

Zavisno od indikacije zbog koje dolazite, broj tretmana kao i razmak između njih može se razlikovati što određuje lekar pre početka presoterapije. Može se raditi jednom do dva puta nedeljno, ukoliko su u pitanju određene indikacije ili je limfna drenaža deo anticelulit paketa. Ukoliko dolazite preventivno, radi opšteg zdravlja organizma i detoksikacije, preporuka je jednom ili dva puta mesečno.

Koja je cena limfne drenaže?

Cene možete pogledati na stranici Cenovnik.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.