Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Anticelulit tretmani

Ako vas muči celulit, niste jedine, jer čak 90% žena ima isti problem, bez obzira ne telesnu građu i kilograme. Ne brinite, ne zato što niste jedine, nego zato što postoji efikasni anticelulit tretman koji ga briše kao gumicom!

Većina žena, ali zaista velika većina, i to čak pomenutih 90% kako kažu istraživanja, ima celulit, čuvenu pomorandžinu koru koja narušava njihovo samopouzdanje. On ne zaobilazi gojazne, ali ni mršave žene, a imaju ga čak i sportiskinje, verovali ili ne. No, to ne znači da nikome od njih ne smeta ovaj estetski problem, pogotovo pred leto kada dolazi vreme kupaćih kostima, ali i na prolaće kada celulit diktira dužinu suknje ili šortsa. Najčešće mesto za stvaranje celulita jesu zadnjica i butine, ali i stomak i podlaktice. Čak i kada redovno vežbate i trudite se da se hranite zdravo, on uporno stoji u manjoj ili većoj meri. Upravo zbog toga postoji bezbroj preparata za kućnu negu protiv celulita, mnoštvo masaža, od kojih je trenutno najpopularnija maderoterapija, ali i saveta šta jesti i vežbati da biste se brže rešili pomorandžine kore.

Naše iskustvo govori da sve navedeno može dati rezultate i smanjiti celulitne naslage, ali ne i da potpuno ukloni celulit do nevidljivosti. Celulit, a posebno tvrdokorni je uporan problem koji zahteva sveobuhvatno višestruko rešavanje problema. Zato ga shvatamo veoma ozbiljno i zbog toga smo razvili posebnu proceduru koja obuhvata različite tretmane koji daju efikasne, dugotrajne i vidljive rezultate!

Da li ste spremni za život bez celulita? Evo prvih koraka!

anticelulit tretman celulit

Šta je celulit?

Najpre upoznajemo „neprijatelja“ i odgovaramo na pitanje šta je celulit. Reč je o kombinaciji štetnih materija i masnih naslaga koje su našle svoje zajedničko mesto u sloju ispod površine kože. Baš kao i pomorandžina kora, koža tada izgleda puna nabora baš kao na pomenutoj voćki, jer nepravilan raspored masnih naslaga i toksina formira neravnine koje vidite na površini kože.

Koje vrste celulita postoje?

Da, postoji nekoliko vrsta celulita, od kojih zavisi kako pristupiti efikasnom tretiranju. I to su:

 • vlaknasti – ili tvrokorni celulit koji se vidi i bez pomeranja, on je tvrd nataložen i najteži za rešavanje
 • adipozni  – onaj koji se ne vidi u mirovanju, već samo kada se koža uštine
 • vodeni celulit – onaj se takođe vidi u stanju mirovanja, ali je mekan na dodir i najčešće se javlja kod osoba koje imaju genetsku predispoziciju za lošu cirkulaciju ili kod onih koji mnogo vremena provode sedeći tokom dana.

Zašto nastaje celulit?

Iako nastaje najčešće kod žena, celulit ne zaobilazi ni muškarce. Razlika jeste u anatomiji tkiva, pa je zbog te fiziološke razlike kod žena zastupljeniji. Ovaj poremećaj u mikrocirkulaciji potkožnog tkiva nastaje zbog mnoštva faktora kao što su genetska predispozicija, način života koji isključuje zdravu ishranu, vežbanje i kretanje, pušenje i alkohol, preterano sedenje, loša cirkulacija itd.

Kako se rešiti celulita i koji anticelulit tretman daje najbolje rezultate?

Nakon dugogodišnjeg iskustva u dermatologiji i poznavanju anatomije i različitih procedura protiv celulita, razvili smo poseban tretman koji daje najefikasnije rezultate u borbi protiv celulita, ali i najbrže! U pitanju je tretman koji istovremeno:

 • višestruko pojačava efekat vežbi
 • podstiče bolji ćelijski metabolizam
 • poboljšava cirkulaciju
 • razlaže nataložene masne naslage i toksine
 • i podstiče limfnu drenažu!

Alma Primex anticelulit

Kako izgleda anticelulit tretman?

Sam tretman sastoji se iz nekoliko tretmana (zavisno od vrste celulita) od kojih svaki pojedinačno utiče na smanjenje celulita, ali i pojačava međusobno dejstvo. Upravo zbog toga je ovaj protokol jedinstven, jer napada celulit sa svih strana i efikasno rešava problem u korenu!

Anticelulit protokol se sastoji iz nekoliko posebnih tretmana :

 1. BTL Shockwave je posebni uređaj koji se često koristi u fizioterapiji, ortopediji i sporskoj medicini. On funkcioniše po principu akustičnog udarnog talasa (shockwave – šok talasa) koji prenosi veliku energiju u kratkom vremenskom intervalu sa ciljem da razbije nagomilane naslage i snažno revitalizuju potkožno tkivo. Najvažnija funkcija ovog dela tretmana jeste što on precizno targetira i snažno razbija depoe masnih naslaga i toksina koji su nagomilani u ćelijama i stimuliše potkožno tkivo na regeneraciju. Ovaj tretman značajno ubrzava formiranje novih krvnih sudova, a veća prokrvljenost znači i više kiseonika što pomaže ne samo u razbijanju celulitnih naslaga, već i njegovom brzom razlaganju i eliminisanju iz organizma. BTL Shockwave terapija stimuliše proizvodnju novog kolagena zahvaljujući kome je vaša koža glatka i zategnutija, a celulit manje vidljiv!
 2. Elektro-mišična stimulacija (EMS) je tehnologija poslednje generacije koja je zapravo posebna vrsta treninga koja nadoknađuje sve vaše propuštene treninge u proteklom periodu. Naime, reč je o posebnom odelu koje je precizno dizajnirano da šalje elekto-stimulanse vašim mišićima i višestruko pojačava efekte vežbanja! EMS stimuliše velike mišićne grupe, ali i duboka mišićna tkiva i brže dovodi do stvaranja mišićne mase i topljenja masnih naslaga.
 3.  Limfna drenaža- BTL lymphastim presoterapija je treći deo protokola u kom većina pacijenata uživa, jer je efekat ravan najboljoj masaži. Presoterapija je mehanička limfna drenaža, koju omogućava posebno odelo koje oblačite, smestite se u ležećem položaju i uživate. Ovim tretmanom se eliminiše višak tečnosti, razgrađuje se celulit, ali i druge masne naslage. Presoterapijom se stimuliše pokretanje limfe čime se smanjuje celulit, ali i nadutost i otečenost što daje posebno olakšanje onima koji dosta vremena provode sedeći tokom dana ili stojeći. Ovo je omiljeni tretman naših pacijenata za koji kažu da se osećaju preporođenim kada se završi, jer pruža intenzivan osećaj olakšanja i opuštanja.
 4. Anticelulit mezoterapija kojom se pomoću tankih iglica u kožu aplikuje koktel aktivnih supstanci koje podstiču razbijanje masnih naslaga, i ubrzavaju metabolizam masnih ćelija kako bi se masti razgradile. Na ovaj način se ciljano ispod kože ubacuju supstance za razbijanje celulita što dovodi do maksimalnih rezultata.

Svaki od ovih tretmana pojedinačno targetira celulit, ali njihovom kombinacijom njihovo dejstvo se ne samo udružuje, već i višestruko pojačava, pa su rezultati brži, efikasniji i dugotrajniji.

Alma Primex zategnuto telo

 

Alma PrimeX

Ukoliko tragate za jednim rešenjem koje za rekordno kratko vreme istovremeno oblikuje telo, skida masne naslage i uklanja celulit, naša preporuka je Alma PrimeX tretman!

Alma PrimeX tretman je inovativno rešenje savremene tehnologije poslednje generacije koje spaja dve moćne tehnologije koje zajedno daju brze, vidljive i dugotrajne rezultate! Ovaj jedinstven uređaj efikasno eliminiše celulit, ali i oblikuje vaše telo eliminišući masne naslage, pa ga preporučujemo onima koji za cilj imaju mršavljenje, oblikovanje tela i redukciju celulita istovremeno!

 • Ultrazvučna tehnologija zahvaljujući ultrazvučnim talasima targetira i deluje na masno tkivo tako što smanjuje masne naslage što je klinički dokazano!
 • Radiotalasi su druga tehnologija, a reč je o radiotalasnoj energiji koja efikasno zagreva slojeve kože, targetira postojaći kolagen i elastin i dovodi do stvaranja novog kolagena što za rezultat ima zategnutu i elastičnu kožu bez tragova celulita!

Koliko anticelulit tretmana je potrebno?

Zavisno od vrste celulita lekar određuje broj tretmana koji utvrđuje tokom prvog pregleda. Tretmani se rade od 2 do 3 puta nedeljno, a broj nedelja određuje lekar na osnovu stanja vašeg celulita.

Anticelulit tretman – cena?

Detaljnije o cenama pročitajte OVDE ili nas jednostavno pozovite.

Anticelulit tretman-dodatna pitanja?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.