Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Dermapen

Dermapen je estetski i antiage tretman koji vašoj koži vraća sjaj, jedrinu, blistavost, ujednačen ten i osvežen izgled i uz to briše koju godinu sa lica! Zahvaljujući jedinstvenom principu po kom radi, ovaj tretman izvlači maksimum od vaše kože!

Starenjem naša koža gubi volumen, elastičnost i jedrinu i postaje opuštena, beživotna i naborana, a razlog leži u činjenici da sa godinama dolazi do gubitka kolagena i elastina u našoj koži. Ova dva faktora poznata su kao najzaslužnija za mladalački izgled kože, za lice bez bora, opuštenosti i drugih znakova starenja. Zato je veoma važno na vreme početi sa profesionalnim tretmanima koji usporavaju proces starenja i koji maksimalnu stimulišu proizvodnju kolagenih vlakana unutar kože.  U moru estetskih tretmana i procedura koji su nam na raspolaganju, nekada je teško odlučiti se za jedan ili više njih koji bi nama odgovarali i koji bi dali željene rezultate. Zato smo mi tu da vam pomognemo i detaljno objasnimo šta možete da očekujete od svakog od njih. Jedan od profesionalnih tretmana koji jednako odgovara mlađim osobama, ali i starijim jeste dermapen tretman.

Kada govorimo o mlađim osobama, dermapen tretman poboljšava kvalitet kože, ujednačava ten, a ožiljci od akni i proširene pore su manje vidljive. Sa druge strane, kod onih koji koriste ovaj tretman kao metodu podmlađivanja, dermapen osim svega navedenog kod mlađih osoba, dodatno intenzivno regeneriše kožu i utiče na formiranje novog kolagena koji je zaslužan za zategnutu kožu i manje vidljive bore.

dermapen tretman

Šta su dermapen?

Dermapen je električni aparat u obliku olovke na čijem vrhu se nalazi nastavak sa 16 šestougaonih, veoma tankih iglica koje imaju mogućnost prilagođavanja dužine iglica, odnosno dubine prodiranja u kožu, koja se podešava u zavisnosti od zone koja se tretira. Njegova prednost jeste što ima značajno veći broj uboda, koji se precizno raspoređuju po površini kože. Tokom dermapen tretmana nastaju mikropovrede tkiva koje se ne vide golim okom i na taj način se dodatno stimuliše koža na prirodan proces regeneracije i proizvodnje kolagena i elastina. Mikropovrede tkiva nastale nakon tretmana dermapenom indukuju otpuštanje citokina i faktora rasta, čime se šalje snažan signal za obnavljanje tkiva. Tokom jednog tretmana na koži se napravi oko čak pola miliona mikrouboda, a dokazano je da se posle procedure mikroiglicama penetracija preparata pojačana i do 40 puta.

Nakon tretiranja kože ovim uređajima, duboko u kožu unose se akvine supstance visoke koncentracije i najvišeg kvaliteta koje sadrže peptide, aminokiseline, hijaluronsku kiselinu, vitamine i minerale. Sinteza kolagena i proteina počinje nakon nekoliko dana od tretmana, a koži daje značajno osvežen izgled. Tada možete primetiti da vaša koža postaje sjajna i da je ten ujednačeniji, što je najvećim delom posledica znatno pojačane cirkulacije krvi u tretiranom području. Krajnji rezultat je popravljanje teksture kože, nestajanje plićih bora, sužavanje proširenih pora i manja vidljivost pigmentnih fleka (hiperpigmentacija) i ožiljaka od akni.

Kada se preporučuje dermapen?

Ovaj tretman se ne koristi samo za podmlađivanje kože, već i za rešavanje drugih problema kože koji se pojavljuju i kod mlađih osoba, pa tako dermapen ima široku paletu primene u estetskoj medicini. Preporuka je koristiti dermapen tretman kada:

 • Želite da popravite teksturu kože
 • Redukujete proširene pore
 • Učinite manje vidljivim ožiljke od akni
 • Smanjite vidljivost pigmentnih fleka

Dermapen i drugi tretmani

Kako biste za što kraće vreme dostigli maksimalne rezultate preporuka je kombinacija dermapen tretmana u kombinaciji sa mezoterapijom, biorevitalizacijom i drugim tretmanima za regeneraciju kože. Druge procedure kao što su hemijski piling, duboka dermoabrazija i laserski tretmani daju u određenim slučajevima slične rezultate kao tretman dermapenom. Razlika je u tome što nakon ovog tretmana nije potrebno vreme oporavka i već sutradan se možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Kako izgleda dermapen tretman?

 1. Pre samog tretmana lice se detaljno čisti kako bi se koža pripremila za tretman.
 2. Zatim se dermapenom prave mikropovrede na koži. U toku rada sa dermapenom, nanose se ampule sa koktelima hijaluronske kiseline, aminokiselina,  peptida, vitamina i aktivnih supstaci. Na ovaj način se pojačava efekat revitalizacije i podmlađivanja kože.
 3. Završni deo tretmana podrazumeva umirujuću masku za lice, svetlosnu terapiju i obavezno nanošenje kreme sa visokim SPF faktorom.

Ceo tretman traje između 45 do 60 minuta.

dermapen tretman

Da li je potreban oporavak nakon tretmana?

U zavisnosti od osetljivosti kože, nakon tretmana je prisutno crvenilo koje prosečno traje oko dva sata, nakon ovog perioda crvenilo nestaje sa lica. Važno je napomenuti da je preporuka da nekoliko dana nakon tretmana koristite maksimalno hidrirajuće preparate kućne nege kako biste dovoljno hidrirali kožu koja se u tim danima regeneriše i postaje suvlja nego ranije.
Za razliku od drugih tretmana koji se ne preporučuju u letnjem periodu zbog sunčevih zraka, dermapen tretman možete raditi tokom cele godine, jer nije neophodna dugotrajna zaštita od sunca kao kada se rade laserski tretmani ili hemijski piling. Svakako napominjemo da je zaštita od sunca važna svakodnevno, kako biste zadržali mladalački izgled kože i kako ne bi došlo do fotooštećenja izazvanog štetnim UV zracima.

Kada su vidljivi rezultati nakon tretmana?

Preporuka je uraditi seriju od 3 tretmana dermapenom u razmaku koji će lekar specijalista tačno odrediti. Nakon toga možete ponavljati tretman u razmaku od 3 do 4 meseca kako biste kontinuirano zadržali postignute rezultate – blistavu, podmlađenu i zdravu kožu!

Koliko tretmana je potrebno za  rezultate?

Preporuka je uraditi seriju od 3 tretmana dermapenom u razmaku koji će lekar specijalista tačno odrediti. Nakon toga možete ponavljati tretman u razmaku od 3 do 4 meseca kako biste kontinuirano zadržali postignute rezultate – blistavu, podmlađenu i zdravu kožu!

Koji su efekti tretmana dermapenom?

 • koža je osvežena i jedra
 • tekstura kože vidno poboljšana
 • tamne fleke su manje vidljive
 • ožiljci od akni su redukovani
 • proširene pore sužene
 • ten postaje ujednačen
 • fine linije i bore su manje vidljive
 • koža je zategnutija
 • strije su manje uočljive

Kakva su iskustva nakon dermapen tretmana?

Naši pacijenti sa zadovoljstvom dele svoja iskustva na društvenim mrežama i uvek nas obraduje njihov komentar koji okače iz krupnu fotografiju svog lica! Milica je na svom Instagram profilu napisala:
– Hvala najboljem doktoru za završen ten bez šminke! Slika sve govori, nije neophodan dalji komentar! 😉

Cena dermapen tretmana?

Cena se razlikuje zavisno od regije koja se tretira – lice, lice i vrat ili lice, vrat i dekolte. Takođe se formira zavidno od preparata koji se koriste prilikom tretmana. Sve detalje o cenama možete saznati OVDE. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.