Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela je dokazano jedna od najefikasnijih metoda za oblikovanje i zatezanje tela. Ubrizgavanjem kvalitetnih mezoterapijskih koktela koža se obnavlja i podmlađuje, hidrirana je i zategnuta. Najbolje od svega: konačno ćete reći zbogom masnim naslagama i celulitu!

mezoterapija tela celulit

Šta je mezoterapija tela?

Važno nam je da se dobro osećamo u svojoj koži, zar ne? Da budemo zdravi, pre svega, zadovoljni sobom i svojim odrazom u ogledalu. Nažalost, brz tempo života, stres, loša ishrana, previše sedenja, nedostatak fizičke aktivnosti, pre ili kasnije ostaviće posledice na našem telu. Gomilanje masnih naslaga na bokovima, zadnjici, stomaku, butinama, pojava upornog celuita ili strija, to je ono što muči žene, ali i  muškarce širom sveta.
Prilagođena ishrana, vežbanje i zdravije navike svakako će nam pomoći da skinemo kilograme i zategnemo se. Međutim, onda kada su nam potrebni  brzi i što efikasniji rezultati, kada želimo da lepo oblikujemo i što pre zategnemo telo, na scenu stupa medicinski tretman pod nazivom mezoterapija tela. O čemu je tačno reč, kako deluje mezoterapija i kada možemo videti prve rezultate, sada ćemo potanko objasniti.

Mezoterapija je tretman koji se može izvoditi na licu, kosi i telu.

Mezoterapija lica, vrata i dekoltea primenjuje se kada želimo da podmladimo kožu, vratimo joj čvrstinu, blistavost. Već nakon prvog tretmana rezultati su tu:koža je hidrirana, nahranjena, ten je ujednačeniji, fine linije i bore su manje vidljive, tamni podočnjaci su posvetljeni. Sve to postižemo zahvaljujući aktivnim sastojcima koje veoma tankim iglicama aplikujemo u dublje slojeve kože. Detaljno o ovom efikasnom tretmanu pročitajte ovde.
Mezoterapija kose daje odlične rezultate u slučaju opadanja kose, njenog proređivanja ili smanjenog kvaliteta vlasi. Mezoterapijom aktiviramo ponovni rast kose, a rezultat je zdrava, negovana i jaka vlas.
Mezoterapija tela izvodi se na najkritičnijim delovima tela, na kojima se lako gomilaju masne naslage i stvara celulit. To su svakako stomak, bokovi, butine, zadnjica. Reč je o minimalno invazivnoj, savremenoj estetskoj proceduri, tokom koje ubacujemo najkvalitetnije mezoterapijske koktele u dublje slojeve kože. Pomoću aktivnih suspstanci aktiviramo ćelije rasta, stimulišemo proizvodnju novog kolagena i elastina. Rezultati su brzo vidljivi, obimi su smanjeni, telo je zategnutije, a čak i najtvrdokorniji celulit se lagano razlaže i nestaje. Dakle, u slučaju kada želimo da što pre vidimo rezultate na svom telu i da bez straha obučemo kupaći ili kratku suknju, zaista treba dobro da razmislimo o mezoterapiji tela.

Koje probleme rešava mezoterapija tela?

Mogli bismo bez ustručavanja da kažemo da mezoterapija deluje poput čarobnog štapića na različite estetske probleme. U zavisnosti od koktela koje aplikujemo pod kožu, postižemo sledeće:

  • Koža je hidrirana, nahranjena i manje suva;
  • Poboljšani su tonus, elastičnost i kvalitet kože;
  • Čak i najtvrdokorniji celulit je ublažen ili potpuno razgrađen. A sve o tome kako nastaje celulit, kako sprečiti njegovu pojavu i kako ga najefikasnije eliminisati, saznajte ovde;
  • Smanjene su masne naslage i centimetri u obimu;
  • Poboljšana je cirkulacija kože, kao i dotok kiseonika u ćelije. Samim tim, koža postaje čvršča, zategnutija i baršunastija.

Kada je vreme za mezoterapiju tela?

Mezoterapija tela namenjena je kako ženama, tako i muškarcima, različite životne dobi. Pravo vreme za ovaj tretman je onda kada vi odlučite da je došao momenat da rešite estetske probleme na svom telu:

  • želite da se rešite celulita, a napomenimo samo da je drugo ime za mezoterapiju anticelulit;
  • želite da zategnete kožu, oblikujete telo i redukujete masne naslage;
  • kada je vaša koža suva, beživotna i nedovoljno hidrirana.

Šta su to mezoterapijski kokteli?

Najjednostavnije rečeno, mezoterapijski kokteli su preparati, kombinacija različitih aktivnih sastojaka koji se ubrizgavaju u kožu i obnavljaju je. Sastav ovih koktela je sledeći: hijaluronska kiselina, bioaktivni peptidi, vitamini A, C, D, E, kompleks vitamina B, minerali, aminokiseline, antioksidansi, enzimi, kofein. Dakle, sve ono što koža gubi tokom vremena. Sve to ćemo joj pomoću mezoterapije tela nadoknaditi, obnovićemo je, hidrirati i učiniti je lepšom. Mezoterapijsi kokteli podstiču stvaranje novog kolagena i elastina, najvažnijih gradivnih elemenata kože, ključnih za njen mladalački izgled.
Lekar koji izvodi mezoterapiju tela mora jasno da definiše koji estetski problem treba tretirati. Shodno tome, pravi se mezoterapijski koktel koji će u svakom pojedinačnom slučaju dati najbolje rezultate u najkraćem roku.

mezoterapija tela

Koje mezoterapijske koktele koristimo?

Kada je reč o kvalitetu preprata koji koristimo za sve naše tretmane, tu ne pravimo kompromis. Mezoterapijski koktel koji koristimo je RRS HA Cellutrix koji potpisuje španska kuća Aesthetic Dermal. Koktel RRS HA Cellutrix posebno je namenjen za mezoterapiju tela, učvršćuje kožu i razgrađuje masne ćelije. Sadrži hijaluronsku kiselinu, 8 različitih antioksidanata, 3 vitamina, aminokiselinu i druge mikroelemente koji intenzivno hrane i dubinski hidriraju kožu. Ovaj koktel posebno efikasno razgrađuje i eliminiše celulit, zateže kožu, poboljšava kvalitet kože i smanjuje masne naslage.
U slučaju posebnih potreba pacijenata pravimo mezoterapijske koktele koji su posebno prilagođeni individualnim potrebama.

Kako izgleda priprema za mezoterapiju tela?

Mezoterapija tela ne zahteva posebnu pripremu. Bitno je da nekoliko dana pre i nakon tretmana ne uzimate preparate i lekove koji sadrže aspirin, jer on može potencijalno delovati na razređivanje krvi. Takođe, pre i posle tretmana izbegavajte fotosenzitivne lekove. Svakako, sve što vam nije jasno u vezi sa mezoterapijom tela obavezno pitajte svog lekara.

Kako izgleda tretman mezoterapije tela?

Mezoterapiji tela prethodi detaljna konsultacija sa našim lekarom, kako bi se utvrdio kvalitet i stanje kože pacijenta. Nakon pregleda i definisanja problema koji treba rešavati, pravi se mezoterapijski koktel koji će najbolje delovati u datom slučaju. Nakon pripreme i čišćenja kože, na kožu se nanosi anestetik krema kako bi tretman bio što bezbolniji i prijatniji. Veoma tankim iglicama, sitnim ubodima, ubacujemo mezoterapijske koktele u dublje slojeve kože. Ubrizgavanjem koktela direktno u potkožno masno tkivo podstičemo lipolizu, to jest, razgrađivanje masnih naslaga. Ubrzava se metabolizam masnih ćelija i masti se postepeno razgrađuju. Ciljanim delovanjem na određena kritična mesta poboljšavamo cirkulaciju, razgrađujemo i eliminišemo celulit.
Sam tretman traje oko 30 minuta, potpuno je bezbedan i komforan za pacijenta.

Kako da se ponašam nakon mezoterapije tela?

Na mestu aplikovanja koktela moguća je pojava malih modrica, crvenila i blažih otoka koji brzo nestaju. Nekoliko dana nakon mezoterapije tela izbegavajte aktivnosti koje uzrokuju pojačano znojenje, ne izlažite se toploti, izbegavajte sunčanje, solarijum, saunu. Mezoterapiju tela izvodimo tokom čitave godine. Važno je samo da se koža nakon tretmana zaštiti od sunčevog zračenja.

Kada ću videti prve rezultate?

Prvi rezultati mogu se uočiti nakon jednog do dva tretmana, ali je za postizanje punog efekta potrebno uraditi seriju tretmana.

Koliko tretmana mi je potrebno?

Mezoterapija tela najčeše se izvodi u seriji opet 5 do 10 tretmana. Razmak između tretmana je od 7 do 10 dana. Broj tretmana zavisiće od vrste problema koji tretiramo, stanja kože pacijenta i rezultata koje želimo da postignemo.

Da li mezoterapija tela boli?

Tretman je minimalno bolan. Pre same procedure na kožu nanosimo anestetik kremu, a koktele aplikujemo veoma tankim iglama što ubode čini gotovo bezbolnim. Čak i ukoliko imate strah od igle, znajte da nema razloga da se bojite.

Kome se ne preporučuje mezoterapije tela?

Mezoterapija tela ne preporučuje se osobama koje imaju određena autoimuna oboljenja, probleme sa zgrušavanjem krvi, sklonosti ka alergijama ili infekcije kože. Takođe, ne treba da je rade ni trudnice, dojilje, srčani bolesnici, pacijenti koji imaju pejsmejker ili boluju od epilepsije.

Da li je mezoterapija tela bezbedna?

Važno je da napomenemo da mezoterapija tela nije kozmetički tretman, već medicinska procedura koju izvode isključivo obučeni lekari sa iskustvom na polju injekcionih metoda. Od ključne je važnosti da vodite računa kod koga ćete raditi mezoterapiju, kako biste izbegli neželjene nuspojave. U slučaju kada se koriste preparati proverenog kvaliteta i kada mezoterapiju izvodi lekar sa iskustvom, tada je mezoterapija tela potpuno bezbedna i sigurna procedura.

Ostale efikasne metode za zatezanje i oblikovanje tela

Kada pričamo o oblikovanju tela i eliminisanju celulita, želimo da spomenemo nekoliko veoma efikasnih metoda. Svakako, možete ih i kombinovati sa mezoterapijom tela.
Alma PrimeX tretman za oblikovanje tela jedan je od najefikasnijih medicinskih aparata na svetu za preoblikovanje tela, smanjenje celulita i zatezanje opuštene kože. Za samo mesec dana, ovim tretmanom preoblikovaćete telo. Za četiri nedelje očekujte i do 9cm manje u obimu struka, što je i potvrđeno kliničkim ispitivanjem. Alma PrimeX je kombinacija ultrazvučne i radiotalasne tehnologije koje targetiraju i deluju na masno tkivo, a zatim dovode do stvaranja novog kolagena.
BTL Shockwave, EMS + Presoterapija je poseban protokol koji spaja tri različita tretmana u jednom anticelulit paketu. Namenjen je svim vrstama celulita, od vodenog do najupornijeg tvrdokornog. Čine ga BTL shockwave tretman, elektro-mišićna stimulacija (EMS) i presoterapija. BTL Shockwave terapija stimuliše proizvodnju kolagena zahvaljujući kome koža postaje glatka i zategnutija, a celulit manje vidljiv. Uz elektro-mišćnu stimulaciju i limfnu drenažu, rezultati su brzo vidljivi.
Više o našim anticelulit tretmanima pročitajte ovde.

Alma Primex zategnuto telo

Mezoterapija- cene i dodatna pitanja

Cene svih naših usluga, a među njima i mezoterapije tela, možete pogledati na našoj stranici Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.