Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

zatezanje koze nadlaktica

Zatezanje kože nadlaktica

Zatezanje kože nadlaktica ne mora biti mukotrpno, bolno i dugotrajno. Ovaj deo tela postaje lepo oblikovan nakon nekoliko tretmana Alma Primex ili Morpheus 8. Savremene i efikasne metode učiniće da vaše ruke opet budu u top formi.

Šta je zatezanje kože nadlaktica?

Kada podignete ruke iznad glave, šta vidite? Kako izgledaju vaše nadlaktice? Da li vidite mišić i zategnutu, čvrstu kožu? Ili situacija nije baš tako sjajna. Primećujete da se koža u ovom delu pomalo opustila? Uočavate višak koji se pomera i ne stoji čvrsto? Možda imate višak kilograma, a tada je deo sigurno otišao i u nadlaktice. Opuštenost kože nadlaktica je problem koji se javlja veoma često. Najčešće pogađa žene u 40-im godinama, kada koža ubrzano počinje da stari, da gubi tonus i elastičnost. Naravno, opuštene nadlaktice nisu retkost ni kod muškaraca.
Zatezanje kože nadlaktica podrazumeva procedure koje će vratiti ovom delu tela čvrstinu, tonus i elastičnost. I ne, ne morate se podvrgnuti liposukciji ili hiruškom zahvatu zvanom brahioplastika (ovo je rešenje za izuzetno veliki višak kože i masnoće koja se gomila i iza grudnog koša). Savremene estetske metode za zatezanje kože nadlaktica koje se primenjuju širom sveta, dostupne su i u našoj ordinaciji. Dakle, nema više skrivanja ruku, poljuljanog samopouzdanja i oblačenja dugih rukava kad im nije vreme. Vratićemo vaše ruke i nadlaktice u odličnu formu za veoma kratko vreme.

Mišići nadlaktice- biceps, triceps

Zategnuto, mišićavo i lepo oblikovano telo nešto je što svi priželjkujemo. Za takav izgled potrebna je disciplina, treninzi, ali i najbolji tretmani za oblikovanje i zatezanje tela. Koža na nadlakticama ume da bude posebno problematična regija. Ukoliko nisu aktivni, mišići u delu nadlaktice mogu lako da se opuste i da atrofiraju. Mišići u delu iznad lakta su:

 • Biceps;
 • Triceps;
 • Kljunasto-ramenični mišić;
 • Nadlakatni mišić.

Triceps je najveći mišić nadlaktice i zauzima dve trećine naše ruke. Jaka i zategnuta ruka znači jak triceps. Ukoliko nismo dovoljno aktivni i ne izvodimo posebne vežbe za ovu grupu mišića, vremenom će doći do njihovog opuštanja. To će dovesti do takozvanog efekta “šišmiša”- koža nadlaktice je opuštena, visi i samim tim ne izgleda nimalo privlačno.

Alma Primex zategnuto telo

Opuštena koža nadlaktica- uzroci

Nekoliko je najčešćih razloga zbog kojih dolazi do opuštanja kože nadlaktice:

 • starenje- naša koža počinje lagano da se opušta i da stari oko 25.godine. Razlozi za to su smanjene količine kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i ostalih elemenata koji održavaju elastičnost kože i njenu čvrstinu. Najveće promene svakako primećujemo na licu, ali i na svim delovima kože koji se polako menjaju i opuštaju. Viseća koža na nadlakticama uglavnom se javlja u 40-im godinama, a kod nekoga i ranije, zavisno od genetike;
 • višak kilograma značiće i nagomilano masno tkivo u regiji iznad laktova. U takvim slučajevima koža nadlaktica je opterećena usled gomilanja masnoće i dolazi do ubrzanog opuštanja;
 • nakon mršavljenja značajnog gubitka kilograma ostaje izražen višak kože u predelu nadlaktica;
 • čak i kod onih koji redovno vežbaju, mišići nadlaktice su često slabije razvijeni od drugih. To je zato što je triceps “tvrdoglav” mišić i potrebno mu je posvetiti mnogo vremena da bi bio oblikovan onako kako želimo.

U svim ovim slučajevima rešenje je jedno, a to je zatezanje kože nadlaktica. Bez rezova, neinvazivno, efikasno i bezbolno.

Ko je kandidat za zatezanje kože nadlaktica?

Čim primetite prve znakove opuštanja kože nadlaktica, vreme je da reagujete. Ako vidite da se mišići opuštaju, a koža pomalo visi, nemojte da čekate. Posebne vežbe koje “gađaju” biceps i triceps svakako će pomoći, ali trebaće mnogo vremena i znoja dok ne dobijete željene rezultate. Nehirurško zatezanje kože nadlaktica savremenim metodama je za sve one koji koji žele da ponovo imaju čvrste i privlačne ruke.

Koji tretman je za mene?

Svaki naš pacijent najpre prolazi detaljan pregled i konsultacije sa našim lekarima. Ukoliko je opuštena koža nadlaktica vaš problem, uradićemo kompletnu analizu, sagledati problem sa svih strana i utvrditi najbolji protokol za vas. To može biti jedna vrsta tretmana ili kombinacija različitih, zavisi od toga šta nam je cilj. Izmerićemo obime nadlaktica i napravićemo fotografije trenutnog stanja kako bismo mogli da pratimo napredak. Te fotografije stoje u ličnom dosijeu pacijenta i možemo ih objaviti na našim mrežama i sajtu, samo uz saglasnost pacijenta.

Zatezanje kože nadlaktica:najefikasniji tretmani

Pratimo najnovije svetske trendove na polju estetske medicine, jer želimo da našim pacijentima ponudimo najefikasnije tretmane. Postizanje maksimalnih rezultata u što kraćem roku je ono ka čemu uvek težimo. Uz najsavremenije aparate, to možemo i da vam omogućimo. Zatezanje kože nadlaktica uspešno izvodimo pomoću dva efikasna tretmana:

 • Alma Primex;
 • Morpheus 8.

Pojasnićemo šta podrazumevaju ovi tretmani i šta možete očekivati.

Alma Primex za zatezanje kože nadlaktica

Alma Primex je trenutno jedan od najsavremenijih aparata za zatezanje i oblikovanje tela u svetu. Preoblikuje telo i smanjuje čak do 9 cm u obimima za svega mesec dana! Zbog toga je idealan za zatezanje stomaka, struka, butina, podizanje zadnjice, za zatezanje podbradka, kože kolena… Podjednako efikasne rezultate daje i kada je u pitanju zatezanje kože nadlaktica.

Kako Alma Primex zateže kožu nadlaktica?

Alma Primex je medicinski uređaj koji je namenjen isključivo obučenim lekarima i sertifikovanim osobama. Koristimo ga za zatezanje kože, preoblikovanje tela, smanjenje obima i masnih naslaga,
smanjenje celulita, održavanje lepog i zdravog izgleda kože.
Alma Primex je jedinstven po tome što kombinuje dve tehnologije:ultrazvučnu (US) i radifrekventnu (RF). Zajedničkim delovanjem ovih talasa postižu se izvanredni rezultati u kratkom roku. Ultrazvučni talasi deluju na višak masnog tkiva i na masne ćelije u regiji nadlaktice, tope ih i ublažavaju celulit. Radiotalasi potom zatežu kožu, tako što deluju na vlakna kolagena i na elastična vlakna u koži. Dolazi do remodelovanja postojećeg, produkcije novog kolagena, a rezultat je zategnuta i obnovljena koža.
Alma Primex ima različite aplikatore koji nam omogućavaju da tretiramo i teže dostupne regije na telu. Zavisno od cilja koji imamo koristimo različite protokole koji tope masti, zatežu kožu, smanjuju obime ili redukuju celulit. Ti protokolu su PrimeX Classic, PrimeX Pro i PrimeX Premium.

Da li je tretman bolan?

Ne koristimo anestetik, tako da je tretman veoma komforan i prijatan za pacijenta. Osetićete samo zagrevanje kože i blago peckanje, ali to je sve. Svi Alma Primex protokoli su apsolutno bezbedni, neinvazivni i namenjeni različitim tipovima kože. Nema perioda oporavka, može se pojaviti samo blago crvenilo koje nestaje nakon 24 sata.

Koliko tretmana mi je potrebno?

U zavisnosti od stanja kože i rezulata koje želimo da postignemo, optimalan broj tretmana je između 2 i 4. U nekim slučajevima je to i 5 ili 6 tretmana. Razmak između tretmana je od 7 do 14 dana.

Kada ću videti rezultate?

Prve rezultate ćete primetiti odmah, koža nadlaktica je boljeg tonusa i teksture, čvršća i elastičnija. Nakon svakog iduće tretmana, koža je sve zategnutija, lokalizivane masne naslage nestaju i dobijamo lepo oblikovanu regiju nadlaktice.
Više o Alma Primex tretmanima saznajte ovde.

Morpheus 8 za zatezanje kože nadlaktica

Drugi uređaj, odnosno, tretman koji koristimo za oblikovanje i zatezanje kože nadlaktica je Morpheus 8. Ovim tretmanom, pre svega, zatežemo blago do umereno opuštenu kožu nadlaktice. Zatim, obnavljamo kožu i sprečavamo njeno dalje propadanje i opuštanje.

Kako Morpheus 8 zateže kožu nadlaktice?

Morpheus 8 je inovativna tehnologija koja objedinjuje delovanje mikroiglica i radiotalase. Glava uređaja se sastoji od 24 mikroiglice koje istovremeno deluju na kožu, dok propuštaju terapeutsku raditalasnu frekvenciju koja dolazi do najdubljih slojeva kože. Nekoliko različitih programa omogućava nam da tretiramo lice i telo, kao i da brzo postižemo odlične rezultete.
Mikroigle deluju tako što formiraju mikropovrede u tkivu. Pokreću se prirodni mehanizmi obnavljanja i koža reaguje tako što porizvodi novi koalgen i elastin. Zagrevanje tkiva topi masne naslage, a koža ostaje nepovređena.

Koje efekte postižemo?

Tretman Morpheus 8 zatezanja kože nadlaktica daje sledeće rezultate:

 • koža nadlaktica je elastičnija, čvršća i zategnutija;
 • manje lokalizovane masne naslage nestaju;
 • poboljšan je kvalitet i tekstura kože;
 • u narednim mesecima koža nadlaktice je još čvršća i boljeg tonusa.

Koliko tremana mi je potrebno?

Optimalno je 3 tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja. Koža se regeneriše i izgleda sve bolje, čak do godinu dana nakon završene serije tretmana. Za održavanje postignutih rezultata preporučuje se Morpheus 8 tretmana na svakih 18 meseci do dve godine.

Da li je Morpheus 8 tretman bolan?

Tretman je minimalno invazivan. Prodiranje iglica u kožu nije prijatno, zbog čega koristimo lokalni anestetik. Koža će utrnuti i sve što pacijent oseća je blago peckanje i pritisak od pritiska iglica. Nakon tretmana koža će biti crvena i otečena, što traje do tri dana. Zatim se crvenilo i otok povlače.Sve o Morpheus 8 tretmanu saznajte ovde.

Kako sprečiti opuštanje kože nadlaktica

Pravilna ishrana, redovna nega kože i treninzi za ruke sa opterećenjem najbolji su način da održimo čvrtinu kože nadlaktica. Ukoliko dođe do opuštanja kože u ovoj regiji, reagujte na vreme. Efikasnim tretmanima ćete sprečiti njeno dalje opuštanje i propadanje.

Zatezanje kože nadlaktica: cene i dodatna pitanja

Na stranici Cenovnik možete pogledati cene svih procedura i tretmana koje izvodimo. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica i dodatnih pitanja, znajte da vam naš stručan tim lekara uvek stoji na raspolaganju. Zakažite pregled, pozovite nas na 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website