Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

prp terapija kose

PRP terapija kose

PRP terapija (Platelet Rich Plasma terapija) postaje sve popularnija metoda u rešavanju problema gubitka kose i podsticanju rasta nove kose. Ova terapija se sastoji od uzimanja krvi pacijenta i odvajanja plazme bogate trombocitima, koja se zatim ubrizgava u vlasište. Trombociti imaju sposobnost regeneracije ćelija i tkiva, što podstiče rast i obnavljanje kose. U ovom tekstu ćemo detaljno objasniti postupak PRP terapije za kosu, efekte i benefite ove terapije, kao i kombinaciju PRP terapije i mezoterapije.

Kako izgleda tretman?

Procedura PRP terapije za kosu obično traje oko sat vremena. Prvo se uzima uzorak krvi pacijenta, a zatim se koristi centrifuga da se odvoji plazma bogata trombocitima. Nakon toga, ova plazma se ubrizgava u vlasište pacijenta koristeći finu iglu. Postupak je uglavnom bezbolan, a pacijenti se obično mogu vratiti svojim normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana.
U nekim slučajevima, lekar može odlučiti da se primene dodatni tretmani, kao što su mezoterapija, kako bi se poboljšali rezultati PRP terapije. Važno je napomenuti da svaki pacijent ima jedinstvene potrebe i da će pristup terapiji biti prilagođen njihovom stanju i željama.

Efekti PRP terapije kose

Jedan od glavnih efekata PRP terapije je smanjenje gubitka kose. Pored toga, terapija takođe može dovesti do povećanja gustoće kose i opšteg poboljšanja kvaliteta kose. Rezultati se obično primećuju nakon nekoliko tretmana. Važno je napomenuti da će svaki pacijent imati različite rezultate, jer su individualne razlike u genetici, načinu života i drugim faktorima.
Jedna od najznačajnijih prednosti PRP terapije je da je minimalno invazivna i koristi prirodne sastojke, što znači da nema rizika od alergijskih reakcija ili neprihvatljivih nuspojava.  Osim toga, PRP terapija se može kombinovati sa drugim tretmanima protiv gubitka kose kako bi se postigao najbolji mogući rezultat.

Koje su indikacije?

PRP terapija je namenjena osobama koje se bore sa gubitkom kose ili imaju tanju kosu. Ova terapija se može koristiti kod muškaraca i žena, a pacijenti koji su u početnoj fazi opadanja kose mogu imati najbolje rezultate. Takođe, PRP terapija se može koristiti za lečenje alopecije areate (autoimune bolesti koja dovodi do gubitka kose u pečatima), androgene alopecije (nasledne forme gubitka kose kod muškaraca i žena) i telogene efluvije (privremene forme gubitka kose zbog hormonskih promena, stresa ili medicinskih tretmana). PRP terapija je gotovo obavezna nakon presađivanja kose kako bi se očuvali folikuli i pospešio rast nove kose.

prp terapija kose

Benefiti PRP terapije kose

Jedan od glavnih benefita PRP terapije je smanjenje gubitka kose. Ova terapija takođe može poboljšati gustoću kose, teksturu i ukupni izgled kose. Pored toga, PRP terapija može ubrzati proces zarastanja nakon transplantacije kose, smanjiti trajanje perioda oporavka i povećati stopu preživljavanja transplantiranih folikula dlake. Drugi benefiti PRP terapije uključuju:

 • Minimalno invazivna: PRP terapija je minimalno invazivna, bezbolna i ne zahteva oporavak. Pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.
 • Prirodni sastojci: PRP terapija koristi pacijentovu sopstvenu krv, što znači da nema rizika od alergijskih reakcija ili neprihvatljivih nuspojava.
 • Brzi rezultati: Rezultati PRP terapije obično se vide nakon nekoliko tretmana, a efekti terapije su dugoročni.
 • Sigurnost: PRP terapija je bezbedna i može se primeniti kod pacijenata sa svim tipovima kose i kože.

Kombinacija PRP terapije i mezoterapije

Kombinacija PRP terapije i mezoterapije kose se sve više koriste tretmanu opadanja kose. Mezoterapija kose se takođe zasniva na ubrizgavanju određenih sastojaka u kožu vlasišta, ali se razlikuje od PRP terapije jer koristi različite sastojke.

Ova kombinacija se obično koristi kod pacijenata koji imaju ozbiljne probleme sa opadanjem kose ili slabim rastom kose. Udruženim delovanjem, obe terapije mogu pomoći u rešavanju problema gubitka kose na nekoliko načina. Mezoterapija kose se obično primenjuje nakon PRP terapije. Kod nje se koriste različiti sastojci koji su neophodni za rast i održavanje zdrave kose, kao što su vitamini, minerali, amino kiseline i druge hranjive materije. Ovi mezokokteli se ubrizgavaju u kožu vlasišta, gde deluju na folikule dlake, podstičući njihov rast i ojačavanje.

Kombinacija PRP terapije i mezoterapije kose je izuzetno efikasna jer se te dve terapije nadopunjuju. PRP terapija poboljšava kvalitet kože vlasišta i aktivira faktore rasta, dok mezoterapija obezbeđuje hranjive materije.

PRP terapija kose- cene i dodatna pitanja

Sve naše cene možete pronaći na stranici Cenovnik.  Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju. Zakažite pregled,  kontaktirajte nas putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

2 Comments
 • Isa

  Postovani,koliko kosta 1 tretman PRP kose,Imam 68 god i kosa mi opada, Hvalaisa

  June 29, 2023 03:06
  reply
Post a Comment
Name
E-mail
Website