Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Papilomi

Papilomi su viseće virusne bradavice, boje kože ili pigmentovane koji se najčešće javljaju u predelu vrata, pazuha, kapaka prepona i na stomaku.

 

Papilom je  česta,  bezopasni polipoidni izraštaji koji vise sa kože, a zastpljeni su podjednako i kod muškaraca i kod žena. Oni su boje kože ili tamnije i imaju veličinu od 1 mm do 5 cm u većini slučajeva. Najčešće se nalaze u naborima kože, kao što su vrat, pazuh, prepone. Papilomi imaju tendenciju da budu brojniji kod gojaznih osoba i kod onih sa dijabetesom tipa 2.
Sastoje se od labavo raspoređenih kolagenih vlakana i krvnih sudova okruženih zadebljanom ili istanjenim epidermom. Neke druge dijagnoze kao što su seboroične keratoze, određene virusne bradavice mogu ličiti na papilome i teško ih razlikovati golim okom. Papilomi na koži su obično ne zadaju problema- benignog su karaktera, ali mogu postati bolni ukoliko dođe do iritacije.

Koji su faktori nastanka?

Nije poznato šta uzrokuje papilome na koži. Međutim, sledeći faktori mogu igrati ulogu:

  • Iritacija prilikom trljanja kože
  • Visok nivo faktora rasta, posebno tokom trudnoće ili bolesti izazvane hormonskim disbalansom tipa akromegalije (gigantizam)
  • Insulinska rezistencija
  • Humani papiloma virus (virus bradavica)

 

Koje su metode uklanjanja?

Papilomi na koži se mogu ukloniti  sledećim tretmanimaa: krioterapijoma (zamrzavanje), hirurškom ekscizijom, radiotalasima, ligacijom (šav se vezuje oko vrata papiloma).

 

bradavica i keratoza uklanjanje

Uklanjanje papiloma radiotalasima

Procedura uklanjanje promena radiotalasima je jednostavna. Pre tretmana se obavi pregled dermatologa, kojim se potvrđuje prisustvo papiloma. Potom se ubrizga anestetik u kožu i sačeka nekoliko minuta da prodeluje. Nakon toga, koriste se radiotalasi da se ukloni promena u potpunosti bez bola. Ovaj deo traje nekoliko minuta. Na kraju se promena previje ukoliko je bila dublja ili nema potrebe za previjanje ako je bila plitka promena bez krvarenja. Nakon procedure, slobodni ste da nastavite vašim svakodnevnim obavezama. Kao terapiju ćete dobiti 5-10 dana da mažete lokalni antibiotik da bi se sprečila sekundarna infekcija. Vremenom će se koža oporaviti i biti kao nova.

Kontraindikacije

Apsolutne su pejsmejker, infekcije kože, akutne inflamatorne bolesti kože, epilepsija.  Relativne su dijabetes i trudnoća. Preporuka je da se sačeka period nakon porođaja, osim ako se radi o promenama koje se nalaze u regiji dojki i areole i koje bi kasnije mogle ometati dojenje.

Uklanjanje papiloma -cena i dodatna pitanja

Na stranici Cenovnik možete pogledati cene svih procedura i tretmana koje izvodimo, pa tako i usluge uklanjanja papiloma. Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvak na raspolaganju. Zakažite pregled, slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.