Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Emsculpt oblikovanje tela

Emsculpt uređaj omogućava jačanje mišića i obikovanje tela, pri čemu smanjuje masne naslage i to dok opušteno ležite!

emsculpt tretman

Šta je Emsculpt?

Emsculpt je platforma koja neinvazivno i nehirurški oblikuje telo. Tokom samo jednog tretmana od 30 minuta Emsculpt izaziva između 20.000 i 28.000 kontrakcija mišića. Upravo te kontrakcije dovode do metaboličke reakcije koja ojačava i izgrađuje mišiće.

Istovremeno, dešava se i topljenje masnih ćelija i naslaga i povećeva se volumen mišića. To nikako ne možemo da postignemo ni nakon mnogo sati provedenih u teretani. Ako baš želimo da poredimo, jedan Emsculpt tretman ima isti efekat kao 12 do 16 nedelja intenzivnih HIIT treninga.

Za sada, Emsculpt je jedini uređaj koji istovremeno topi masti i gradi mišiće!

Kako deluje?

Emsculpt je neinvazivna procedura za oblikovanje i toniranje tela. Koristi visokointenzivnu elektromagnetnu tehnologiju – HIFEM, koja u kontinuitetu izaziva kontrakcije i jačanje mišića.

Ova tehnologija ispitivana je od 2018.godine u više od 30 naučnih studija. To je čini najčešće istraživanom tehnologijom koja se primenjuje za oblikovanje tela. U toku tretmana, dolazi do apoptoze- trajnog uništavanja masnih ćelije i njihovog uklanjanja iz tela. Prosečna temperatura za uništavanje masnih ćelija je između 42 i 44 stepeni Celzijusa.

U samo nekoliko tretmana, Emsculpt nas jednostavno dovodi do linije o kojoj smo maštali. Mi bismo rekli da je ovo idelan tretman tokom cele godine, ali posebno kada je potrebno pripremiti telo za plažu i letnje mesece.

 

Emsculpt sve prednosti

Emsculpt je trenutno jedan od najtraženijih tretmana za oblikovanje tela širom sveta. Među slavnim ženama koje ga obožavaju su i Lady Gaga, Dženifer Lopez, Kim Kardašijan i mnoge druge.

A evo i zbog čega je to tako:

 • dok opušteno ležite Emsculpt radi za vas: topi masne naslage i zateže, jača mišiće;
 • tretman je neinvazivan, nehirurški, bezbolan i bey vremena oporavka;
 • pogodan za različite regije na telu;
 • traje kratko- svega 30 minuta;
 • rezultati su trajni.

Ko je idealan kandidat?

Žene i muškarci u svim dobima koji žele da oblikuju i zategnu telo, idealni su kandidati za Emsculpt tretman. Ova procedura pogodna je za sve tipove kože i za osobe sa manjim ili većim viškom kilograma. Može se koristiti na različitim regijama i ciljano na određene delove tela. Emsculpt daje rezultate čak i kod osoba čiji je BMI (indeks telesne težine) između 30 i 35.

Međutim, svi smo svesni da nijedan tretman, ali ni trening, neće dati magične rezultate ukoliko ne povedete računa o ishrani. Kako kažu, telo se gradi u kuhinji, a oblikuje treningom. Neophodno je dostići optimalan dnevni unos kalorija, proteina, masti i ugljenih hidrata. Takođe, obroci treba da budu raznovrsni i nutritivno bogati. U tome će vam bez sumnje pomoći individulani plan ishrane.

Koje regije tretira Emsculpt?

Pravilna ishrana, zdrav način života, šetnja i treninzi trebalo bi da budu sastavni deo naše svakodnevne rutine. Ipak, nekada nam je potrebna pomoć da dodatno oblikujemo i zategnemo određene delove tela. Emsculpt primenuje se na svim kritičnim regijama:

 • stomak;
 • butine, prednja i unutrašnja strana;
 • zadnjica;
 • ruke- nadlaktice;
 • listovi.

Stomak je sigurno kritična tačka mnogim ženama, ali i muškarcima. Želimo ravan stomak, pa i pločice, takozvani “six pack”, što da ne? Uporni treninzi i stotine trbušnjaka daće rezultate, ali nekada jednostavno nemamo vremena za sve to. Emsculpt će nam pomoći da lepo oblikujemo i toniramo stomačne mišiće. A sve o drugim tretmanima koji zatežu stomak i uklanjaju višak sa stomaka kože saznajte ovde.

Podjednako važna za lep izgled je svakako i zadnjica, odnosno, mišić gluteus. Želimo da bude oblikovana, čvrsta i podignuta, a nekoliko tretmana Emsculpt to će lako postići. U našoj ordinaciji dostupni su vam i još neki veoma efikasni tretmani za podizanje zadnjice.

Spomenimo još i ruke, odnosno nadlaktice. Većina nas ima problem sa opuštenom kožom u ovoj regiji. Bez brige! Nakon što Emsculpt lepo oblikuje i zategne ruke, efikasno možemo uraditi i zatezanje kože nadlaktica.

Koje rezultate možete očekivati?

Emsculpt je definitivno jedan od onih tretmana koje treba da isprobate ukoliko želite savršeno oblikovano telo i vitku figuru. Rezultate koje možete očekivati su:

 • prirodno smanjenje masnih naslaga za čak 30 odsto;
 • povećanje volumena mišića za 25 odsto;
 • oblikovanje i jačanje tela;
 • tonirani i izgrađeni mišići;
 • pomaže u rešavanju dijastaze kod žena nakon porođaja.

Emsculpt – najčešća pitanja

Kako izgleda tretman Emsculpt?

Dok vi opušteno ležite, postavljamo Emsculpt uređaj na regiju koju tretiramo. Podešavamo na posebnoj platformi sve parametre i tretman počinje. Traje oko 30 minuta i za to vreme dešavaju se kontinuirane kontrakcije mišića. Moguće je čak do 28.000 kontrakcija za samo jedan tretman. Nakon toga, odmah se vraćate svojim redovnim obavezama. Nema perioda oporavka, tako da Emsculpt tretman možete zakazati i u pauzi za ručak dok ste na poslu.

Da li je potrebna priprema za tretman?

Posebna priprema nije potrebna. Preporučuje se da pijete dovoljno vode pre i nakon tretmana, kako bi organizam bio dovoljno hidriran. Optimalno je da pijete 2 litre vode dnevno, u danima pre i nakon tretmana. To je bitno kako bi se stimulisalo izbacivanje masnih naslaga kroz limfni sistem.

Da li je tretman bolan?

Pacijenti osećaju blago zagrevanje i nelagodnost, kao i intenzivan pritisak usled kontrakcija mišića. Uprkos tome, Emsculpt nije bolna procedura i nema upale mišića.

Da li je Emsculpt bezbedan?

Apsolutno. Ne pravimo kompromise kada je u pitanje zdravlje naših pacijenata. Sve naše procedure su klinički odobrene, pa je tako i Emsculpt potpuno bezbedna procedura. Odobren je od strane FDA (Američka agencija za lekove), kao jedina procedura koja kombinuje topljenje masnog tkiva i izgradnju mišića.

Koliko tretmana mi je potrebno?

Jedan tretman nikada nije dovoljan. Potrebna je serija od nekoliko tretmana, a to će zavisiti od stanja pacijenta i rezultata koje želimo da postignemo. Za odlične rezultate optimalno je 4 tretmana za jednu regiju, sa razmakom od 5 do 10 dana. Pun rezultat Emsculpt procedure videće se nakon 3 meseca od poslednjeg tretmana.

Kontraindikacije

Tokom trudnoće, dojenja i tri meseca nakon carskog reza ne radi se Emsculpt tretman. Kontraindikacije su i pejsmejker, implanti u telu, moždani udar, srčani problemi.

Emsculpt i drugi tretmani

Za postizanje još boljih rezulatata, Emsculpt možemo kombinovati sa drugim, efikasnim tretmanima za zatezanje tela.

Emsculpt i Alma Primex

Ova dva tretmana možemo kombinovati kako bismo brže postigli još efektnije i vidljivije rezultate. Alma Primex spaja dve tehnologije, ultrazvučne talase i radiotalase. Prvi deluju na masno tkivo, a drugi zagrevaju slojeve kože, targetiraju postojeći kolagen i elastin.

Dolazi do stvaranja novog kolagena i koža postaje čvršća i elastičnija. Primenjuje se za rešavanje masnih naslaga na bokovima, stomaku, unutrašnjoj strani butina. Sve o Alma PrimeX proceduri saznajte na ovom linku.

Alma PrimeX

Emsculpt i Shockwave terapija

Ukoliko postoji celulit na tretiranoj regiji, on se može dodatno tretirati različitim anticelulit tretmanima. Odličan način da eliminišemo celulit sa zadnjice ili butina jeste pomoću Shockwave terapije. Terapija funkioniše po principu akustičnog udarnog talasa (shockwave – šok talasi).

Prenosi se velika energija u kratkom vremenu, sa ciljem razbijanja nagomilanih naslaga. Ubrzava se formiranje novih krvnih sudova, što pomaže razbijanju celulitnih naslaga. Koža je zategnutija, a celulit manje vidljiv. Dakle, nakon što gluteus oblikujemo Emsculpt tretmanom, ako ima potrebe, Shockwave terapijom uklonićemo celulit. Sve o Shockwave terapiji saznajte ovde.

A sve o ostalim tretmanima tela u našoj ordinaciji saznajte ovde.

Emsculpt tretman: dodatna pitanja i cene

Sve cene naših tretmana, kao i aktuelne popuste, pogledajte na stranici Cenovnik. Za dodatna pitanja i zakazivanje konsultacija pozovite nas na 064/237-0707 ili nam pišite na imedic.rs@gmail.com.