Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

DermaClear dubinsko čišćenje lica

Dubinsko čišćenje lica

 

Dubinsko čišćenje lica uz Alma DermaClear postaje pravo zadovoljstvo koje dovodi do čiste, zdrave i osvežene kože.

Dubinsko čišćenje lica pogodno je za svaki tip kože, i za svaku starosnu dob. Ono postaje neophodno, kako zbog zagađenosti vazduha, tako i zbog neadekvatne nege, loše ishrane, genetske predispozicije za različite nesavršenosti na koži.
Dubinsko čišćenje lica je prvi i obavezni korak ukoliko težite ka tome da rešite izražene probleme na koži. Takođe, i ako želite da koža lica bude negovana, zdrava i hidrirana. Uz Alma DermaClear tretman, moguće je biti zadovoljan svojom kožom lica i ponosno je pokazati bez šminke.
Reč je o dubinskom čišćenju lica koji kombinuje piling, čišćenje lica i hidrataciju. Radi se u sklopu redovne nege kože, kao i onda kada je licu potrebna priprema za druge tretmane.
U nastavku, saznajte više o dubinskom čišćenju lica i Alma DermaClear tretmanu.

Šta je dubinsko čišćenje lica?

Čišćenje lica je oduvek bio obavezni korak u nezi lica. Svakodnevno se izvodi kod kuće, ali profesionalna, napredna nega lica koju sprovodi stručno lice može da pruži dodatne benefite. Čista, osvežena koža bolje reaguje na kozmetičke preparate i na planirane tretmane. Serumi i kreme nakon čišćenja lica daju svoj maksimalni efekat.
Pravilno čišćenje lica kod kuće je veoma važno, ali rutinsko umivanje ne može da ukloni mrtve ćelije sa kože, da podstakne cirkulaciju, da pruži hidrataciju, pa ni da ukloni nevidljive nečistoće. Zato je licu s vremena na vreme, potrebna drugačija vrsta nege.
Dubinsko čišćenje lica je efikasnije i daje vidljive rezultate.
Alma DermaClear tretman namenjen je dubinskom čišćenju kože lica, i dolazi iz poznate linije Alma lasera. DermaClear je deo multifunkcionalnog uređaja i poznat je po svom kvalitetu i bezbednosti.

Zašto je dubinsko čišćenje lica važno za zdravlje kože?

Lice se prlja konstantno. Kada tome dodamo zagađenost i prašinu u vazduhu, jaku šminku i nedovoljno hidratacije, možemo očekivati da će se na licu pojaviti određeni problemi. Spoljašnji faktori mogu da stvore akne, proširene pore, da utiču na prevremeno starenje kože. Profesionalno čišćenje kože postaje neophodno, jer se pore veoma lako mogu zapušiti zbog mrtvih ćelija i sebuma.
Cilj tretmana jeste da se održe optimalni rezultati i da koža postane potpuno ujednačena, zdrava i negovana. Tretmani su kreirani tako da se prilagođavaju pacijentima i da odgovore na individualne potrebe. Ako sledite savete vašeg lekara, i redovno dubinski čistite lice, možete se rešiti svih nesavršenosti na licu. Za uporne akne, pliće bore i opuštenu kožu, postoje drugi tretmani, koji će uticati na njen kvalitet i celokupan izgled.
Kada na vreme počnete sa odgovarajućom negom, usporava se proces starenja i koža ostaje duže vremena mladolika.

Dubinsko čišćenje lica uz Alma DermaClear

Dubinsko čišćenje lica pomaže u uklanjanju nečistoća. Nakon čišćenja, lice je sveže i vidljivo čisto, što pomaže u sprečavanju akni, nagomilavanja sebuma i izbijanja mitisera. Dubinsko čišćenje lica se radi po potrebi, a naše stručno osoblje će vam tačno reći na koliko nedelja bi vašoj koži prijao ovaj tretman. U proseku, za održavanje postignutih rezultata, preporučuje se da se tretman dubinskog čišćenja lica radi jedan u šest nedelja.
Postoji mnogo tretmana i uređaja koji su namenjeni dubinskom čišćenju kože. Alma DermaClear se razlikuje od drugih zbog svog kvaliteta i odličnih efekata.
Mehanički piling radi se uz pomoć vakuum sonde, koja koži doprema bogatu količinu sastojaka koji je hrane i hidriraju. U pitanju su voćne kiseline, hijaluronska kiselina, vitamini, kao i antioksidansi. Supstance omogućavaju da čišćenje lica bude delotvornije. Koža je nakon tretmana vidno hidrirana, zategnuta, jedra i blistava. Ne postoji bojazan od iritacija ili nus pojava. Sa ovim tretmanom, nije potreban poseban oporavak.
Vakuum sonda funkcioniše po principu usisavanja i može istovremeno da uklanja mrtve ćelije sa kože i da dubinski očisti pore. Tretman je prijatan i ugodan za pacijente.
U odnosu na druge tretmane, tretman je mnogo brži, efikasniji i bezbedniji.
Alma DermaClear ima mogućnost da u isto vreme pruži tri efekta:

  • Izvlači nečistoću i višak sebuma iz pora
  • Uz pomoć seruma obogaćenog voćnom i hijaluronskom kiselinom, vitaminima i antioksidansima, dubinski hidrira kožu
  • Rotaciona sonda promoviše bolju cirkulaciju u koži, što rezultira zdravim i svežim izgledom lica

Kako izgleda dubinsko čišćenje lica?

Kako bi se dostigli maksimalni efekti i direktno uticali na poboljšanje kože lica, radi se pregled. Pregled pomaže da se odredi idealna kombinacija koja će pomoći da pacijent dostigne željene rezultate. U zavisnosti od tipa kože i trenutnog stanja, utvrđuje se najbolja procedura prema individualnim potrebama.
Dubinsko čišćenje lica se sastoji iz tri koraka: pilinga, dubinskog čišćenja i hidratacije.
Piling – Služi za odstranjivanje mrtvih ćelija sa kože. Uz DermaClear, obavlja se i na mehaničkom i na hemijskom nivou. Korišćenje voćne i hijaluronske kiseline, kao i dodatnih vitamina i blagotvornih sastojaka, pomaže u razlaganju nečistoće koja se ne vidi golim okom, a ne može se otkloniti u kućnim uslovima. Sonda i snažan vakuum sakupljaju nečistoću i elimišu je iz kože.
Dubinsko čišćenje – Drugi korak jeste dubinsko čišćenje kože, koje se vrši uz pomoć BHA kiselina. Ove kiseline razgrađuju i eliminišu mitisere i nakupljeni višak sebuma. Vakuum sonda čisti nataložene masnoće, nečistoće, crne i bele mitisere sa kože. Pore su nakon ovog koraka dubinski očišćene. To će doprineti boljem upijanju aktivnih sastojaka iz kozmetičkih preparata.
Hidratacija – Završni korak jeste hidratacija lica. Ima za cilj dubinsku ishranu kože. Hidratacija se prilagođava individualnim potrebama pacijenata. Vitamini, peptidi i antioksidansi se unose u dublje slojeve kože i doprinose značajnom poboljšanju izgleda kože lica.

dubinsko čišćenje lica

Idealni kandidati za dubinsko čišćenje lica

Dubinsko čišćenje lica je potrebno svima, bez obzira na godine i na pol. DermaClear namenjen je svim tipovima kože, a tu spadaju: kombinovana koža, suva koža, normalna, problematična i osetljiva koža.
Bilo da je u pitanju mlada ili zrela koža, efekti ovog tretmana biće veoma primetni i uticaće na dalju negu kože. Dubinsko čišćenje kože često su izbegavali pacijenti koji imaju osetljivu kožu, zbog straha od iritacija, crvenila i bola, ali uz DermaClear, te brige nestaju. Ovaj tretman će na nežan i potpuno bezbedan način očistiti kožu.
Dubinsko čišćenje lica se može izvoditi samostalno. Može se i kombinovati sa drugim tretmanima, kao uvod u laserske tretmane, PRP tretman, mezoterapiju, biorevitalitalizaciju.
Nakon dubinskog čišćenja lica koža će biti perfektno očišćena. Na njoj neće biti mitisera, nagomilanog sebuma i drugih nečištoća koje mogu uzrokovati upale i akne. Tretman doprinosi potpunoj regenraciji kože.

Koža je sveža, blistava i glatka nakon samo jednog tretmana.

Dubinsko čišćenje lica ima direktan uticaj na proširene pore, koje postaju sužene i jedva vidljive. Ono što je dodatni benefit dubinskog čišćenja lica je to da fine linije i pliće bore postaju manje izražene, zahvaljujući hidrataciji kože. Nahranjena koža odiše prirodnim sjajem i sve sitne nesavršenosti se uklanjaju na jednostavan i brz način.

Tretmani koji se mogu kombinovati sa dubinskim čišćenjem kože

Kao što smo spomenuli, dubinsko čišćenje lica se može raditi samostalno u cilju nege lica, a može biti i adekvatna priprema za druge tretmane. Lekar će vam preporučiti nekoliko tretmana koji mogu dodatno da doprinesu poboljšanju izgleda lica. Ovi tretmani biće preporučeni u skladu sa stanjem kože i sa estetskim indikacijama kojima se treba dodatno posvetiti.
U slučaju da imate mladu kožu, DermaClear tretman čišćenja lica može da osigura i adekvatnu anti-age preventivu. Ako je vaša koža zrela, čišćenje lica može idealno kao priprema za druge procedure.

Laserski tretmani

Laseri daju odlične rezultate na zreloj koži. Ako je vaš cilj regeneracija kože i podmlađivanje, u našoj ordinaciji ćete pronaći širok izbor tretmana. Moderni laseri imaju moćno dejstvo – u stanju su da uklone bore, umanje nesavršenosti, da koži vrate blistavost!

PRP tretman

Reč je o veoma popularnom tretmanu koji se često izvodi i vidljivo regeneriše kožu. Koristeći trombocite sopstvene krvi, PRP tretman poboljšava tonus kože, ujednačava ten i podmlađuje lice. Koristi se u tretiranju problematične kože na kojoj su vidljivi ožiljci. Ako vam je koža masna, ili dehidrirana i suva, neujednačena, ovaj tretman će doprineti rešavanju problema.

Mezoterapija

Procedura je namenjena tretiranju lica, vrata i dekoltea. Ono što možete očekivati jeste odmoran izgled kože, podmlađeno lice i koža koja odiše jedrinom. Kokteli koji se koriste u mezoterapiji sačinjeni su hijaluronske kiseline, aminokiselina i vitamina. Ova kombinacija moćnih sastojaka utiče na podmlađivanje kože i na vidljivu elastičnost.

Biorevitalizacija

Reč je injekcionoj metodi koja služi za obnovu i podmlađivanje kože. Biorevitalizacija vraća jedrinu i prirodni sjaj. Izvodi se pomoću tankih iglica, u koje se ubrizgavaju najkvalitetniji preparati. U njima je sadržana hijaluronska kiselina, vitamini i aminokiseline. Dubinska regeneracija i anti-age efekat su glavni benefiti koji su odmah primetni.

Postoji još mnogo tretmana koji se mogu raditi nakon dubinskog čišćenja lica. Da biste izabrali najbolji tretman, potrebna je konsultacija sa doktorom. On će vam reći koje metode su najpogodnije za vaše lice i od kojih tretmana možete da očekujete željene rezultate.

Beograd dubinsko čišćenje lica

Dubinsko čišćenje lica – trajanje tretmana i oporavak

Mnogi pacijenti se pre zakazivanja pitaju da li je tretman bolan, koliko će trajati i da li je potreban poseban period oporavka, kako bi uskladili obaveze. Dubinsko čišćenje lica je potpuno bezbolno i prijatno u celom procesu tretmana. Bez iritacije, peckanja i neprijatnog bola – DermaClear na najnežniji način čisti kožu. Tretman traje do sat vremena, i nakon toga možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Neželjene reakcije, nus pojave

Ovo je jedan od retkih tretmana koji neće izazvati ni najmanju neprijatnost. Bez bola, iritacija nakon tretmana, bez oštećenja kože – dubinsko čišćenje lica se savršeno prilagođava potrebama kože.
Iako se od dubinskog čišćenja lica očekuje da ima navedene posledice, sa Alma DermaClear tretmanom je drugačije. Bezbednije je, brže i efektnije, zahvaljujući naprednoj tehnologiji uređaja. Ako, pak, dođe do blagog crvenila, na lice se stavlja maska za umirenje kože, tako da pacijenti napuštaju ordinaciju sa svežom i jedrom kožom, blistavog izgleda.

Dubinsko čišćenje kože lica – priprema za tretman

Za ovaj tretman nije potrebna nikakva posebna priprema kože. Savetujemo pacijente da dolaze na tretman bez šminke, ali ako je imaju na licu, temeljno ćemo je očistiti i sačekati da se koža osuši. Nakon toga, možemo krenuti sa čišćenjem kože lica.

Dubinsko čišćenje lica – potreban broj tretmana

Pacijentima je dubinsko čišćenje lica jedan od omiljenih tretmana. Bezbolan je, ne traje dugo i daje momentalne efekte. Primetno poboljšanja izgleda lica primetićete već nakon prvog tretmana. Za održavanje čiste i hidrirane kože, tretman možete da ponavljate na svakih mesec i po dana. Tako ćete biti sigurni da svom licu pružate kvalitetnu i proverenu negu.

Nega kože nakon dubinskog čišćenja lica

Nakon čišćenja lica, vraćate se svojim željenim aktivnostima, bez potrebe za dodatnom brigom i zaštitom lica. Jedina stvar koju preporučujemo i koja će veoma doprineti održavanju postignutih rezultata, jeste korišćenje kreme sa SPF30/50 faktorom. Ukoliko vam je potreban savet oko nege kože, uvek možete razgovarati i posavetovati se sa našim lekarima. Adekvatna nega je važna i za mladu i za zrelu kožu, posebno ako se već borite sa izraženim nepravilnostima na koži.

Više o Alma DermaClear tretmanu saznajte ovde. 

Dubinsko čišćenje lica – cena

Sve naše cene možete pronaći na stranici Cenovnik.  Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju. Zakažite pregled,  kontaktirajte nas putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website