Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Biorevitalizacija lica

Želite da podmladite svoju opuštenu kožu, koja svakim danom sve više gubi sjaj i jedrinu, postaje opuštena i gubi mladalački sjaj? Savremena estetska i antiage metoda uspešno rešava ovaj problem, a zove se biorevitalizacija!

Biorevitalizacija je metoda za vraćanje vitalnosti koži, koja podrazumeva intenzivnu hidrataciju i jači tonus kože lica, vrata i dekoltea. Naime, starenjem i pod dejstvom uticaja iz spoljašnje sredine kao što su zagađenost vazduha, vreme provedeno u zatvorenom prostoru, izlaganje suncu, stres i genetski faktori, naša koža gubi svoje mladalačke karakteristike. Koža gubi prvobitni sjaj, jedrinu, tonus i elastičnost i postaje opuštena, beživotna, naborana, a ten počinje da dobija nedostatke u vidu pigmentnih fleka, proširenih pora i drugih nesavršenosti koje čine da izgledamo starije i umornije. Prirodna podrška našoj koži su hijaluronska kiselina koja je zadužena za jedar izgled kože i hidrataciju, elastin i kolagen koji čine kožu zategnutom i prirodne masnoće koje dodatno utiču na kvalitet kože. Vremenom svaka od ovih supstanci, koje su deo naše kože, počinje da se smanjuje i nestaje i starenje počinje progresivno da se vidi na našem licu. Zato je veoma važno na vreme dati svojoj koži podršku koja će usporiti proces starenja i vratiti koži lep, negovan i zdrav izgled.

Svakodnevna, adekvatna kućna nega je nezaobilazna stavka, pa tako čišćenje, serum i hidrirajuća krema sa zaštitnim faktorom doprinose kvalitetu kaše kože i odlažu starenje. Ali, svi kozmetički preparati deluju samo površinski, dakle ne dospevaju da dopru do dubljih slojeva kaže u kojima se takođe odvija starenje. Zato je pored kućne nege, veoma važno uvesti profesionalne tretmane koji dopiru do dubljih slojeva kože kako biste videli maksimalne rezultate u svom odrazu u ogledalu i na to dnevnom svetlu.

Biorevitalizacija je injekciona metoda revitalizacije kože kojom se hijaluronska kiselina, aminokiseline koje učestvuju u izgradnji kolagena i važni vitamini ubrizgavaju direktno u kožu. Ovim tretmanom postiže se dubinska hidratacija kože, vraća se tonus i elastičnost, a koža dobija zdrav sjaj, jedrinu i blistavost.

 

biorevitalizacija

Kako hijaluronska kiselina biorevitalizuje kožu?

Kao što smo već napomenuli, starenjem dolazi do usporavanja procesa prirodnog stvaranja hijaluronske kiseline i kolagena unutar kože, što rezultira time da koža postaje tanja, gubi elastična svojstva i pojavljuju se najpre fine linije, a zatim bore koje postaju sve dublje. Ubrizgavanjem hijaluronske kiseline u kožu, nadoknađujemo njen nedostatak u dubljim slojevima kože i na taj način vraćamo hidriranost i redukujemo nepravilnosti na površini kože. Ovaj efekat je trenutno vidljiv, a kada govorimo o dugoročnim efektima hijaluronska kiselina stimuliše proces regeneracije ćelija kože koje su usporile svoj proces rada.

Verovatno ste već primetili da većina krema i seruma za hidrataciju i anti-age efekat sadrže u svom sastavu hijaluronski kiselinu u određenoj dozi. Naravno veličina molekula hijaluronske kisleine u kremama se razlikuje, pa tako od toga zavisi efikasnost hijalurona. Kada govorimo o bioreviralizaciji hijluronom, ovde hijaluronska kiselina vezuje 500 puta veću zapreminu vode od sopstvene mase, pa se zahvaljujući tom svojstvu smatra moćnim oružjem za hidrataciju kože. Takođe, biorevitalizacijom ona se impelemntira u dublje slojeve kože, pa ne deluje samo površinski, ona, vezivajući vodu vraća punoću tankoj koži, pa lice postaje glatko na dodir i izgleda podmlađeno.

Zašto se koriste aminokiseline za podmlađivanje i biorevitalizaciju kože?

Odgovor na ovo pitanje nalazi se u ćelijama, jer ćelije koje učestvuju u izgradnji kolagenih vlakana u našoj koži nazivaju se fibroblasti. Dakle da bismo imali kožu bez bora, koja je elastična i jedra potreban nam je kolagen, da bi kolagen koji se starenjem smanjuje bio u što većoj meri prisutan, potrebni su fibroblasti kao gradivni materijal. A aminokiseline su deo molekula kolagena, pa ubrizgavanjem aminokiselina dolazi do stimulacije fibroblasta i ubrzanja sinteze kolagena, što za krajnji rezultat ima podmlađivanje kože, bolji tonus i teksturu.

Koji su efekti biorevitalizacije?

Rezultate tretmana biorevitalizacije videćete odmah, ali najbolje slike u ogledalu očekuje od 5 do 7 dana nakon tretmana, a one pokazuju:

 • Poboljšan kvalitet kože
 • Vraćena jedrina i hidriranost kože
 • Blistav i sjajan ten
 • Glatka i nežna koža na dodir
 • Fine linije i bore su manje vidljive
 • Usporen proces starenja
 • Ubrzan proces regeneracije ćelija

biorevitalizacija beograd

 

Kako izgleda tretman biorevitalizacije?

 • Pre početak tretmana radi se dermatološki pregled, koji obavlja lekar specijalista sa dugogodišnjim iskustvom. Ovim pregledom utvrđuje trenutno stanje kože na osnovu koga se određuje odabir preparata za biorevitalizaciju kože.
 • Zatim sledi detaljno čišćenje kože kako bismo je pripremili za tretman.
 • Nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme, zahvaljujući kome je tretman prijatan i bezbolan.
 • Tankim iglicama se duž čitave površine kože unosi preparat za biorevitalizaciju.
 • Biorevitalizacija se završava tako što se nakon tretmana nanese umirujuća maska koja sprečava otok i crvenilo, kao i antibakterijski gel.

Tretman traje oko 45 minuta.

Nakon tretmana biorevitalizacije

 • Važno je napomenuti da nakon tretmana dolazi do blagog crvenila kože i sitnih ispupčenja na mestu gde je aplikoavn preparat, ali i da ovo nestaje za nekoliko sati, pa se nemojte iznenaditi, jer je ovo uobičajno nakon tretmana,
 • 12 sati nakon tretmana nije dozvoljeno nanošenje šminke i fizička aktivnost, pa imajte ovo u vidu kada planirate zakazivanje termina. Nakon ovog perioda možete se vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima.

Kada se preporučuje tretmana biorevitalizacije?

Biorevitalizacija spada u tretmane koji se redovno koriste za očuvanje kvaliteta i zdravlja kože, njene lepote, kao prevencija i usporavanje procesa starenja. Kako koža različito stari kod svakog od nas, godine nisu parametar po kom preporučujemo tretmane, ali tretman biorevitalizacije preporučujemo kada:

 • imate suvu, dehidriranu i tanku kožu
 • postoje fotooštećenja na koži
 • kod pojave prvih znakova starenja kao što su opuštenost kože, gubitak tonusa, prve bore

Koji preparati za biorevitalizaciju kože se koriste?

Naša ordinacija koristi isključivo ispitane, odobrene u registrovane za primenu prepate najvišeg kvaliteta, kao što su:

 • Jalupro je injekcioni rastvor, u čijem sastavu se nalaze hijaluronska kiselina i aminokiseline koje se ubrizgavaju u kožu pomoću sitnih iglica, tehnikom mezoterapije. Ove supstance prodiru duboko u kožu, poboljšavaju metabolizam ćelija i podstiču stvaranje kolagenskih vlakana. Pored toga, procesi koji su se usporili usled starenja se obnavljaju što utiče na to da nesavršenosti i tragovi starenja u vidu sitnih borica i fleka postaju manje izražene.
 • Restylane Vital je preparat za biorevitalizaciju i skinbuster čija efikasnost u povećanju elasticiteta, uklanjanju finih linija i bora i hidrataciji kože je dokazana kliničkim studijama. Rezultati su vidljivi, traju od 4- 6 meseci a poželjno je raditi i serije tretmana ukoliko je u pitanju podmlađivanje i regeneracija zrele kože.
 • Juvederm Volite je preparat ukrštene hijaluronske kiseline dizajniran da poboljša kvalitet kože, njenu teksturu, hidrataciju i elastičnost. Aplikuje se ravnomerno duž citave površine tretirane kože u vidu malih kapljica koje kontinuirano tokom 9 meseci hidriraju kožu, dovode do sinteze kolagena, podmlađivanja kože, poboljšanja njene elastičnosti, čvrstine i sveukupnog kvaliteta kože. Više o preparatu možete da saznate OVDE.

 

volite juvederm cena

Kako podmladiti vrat i dekolte?

Biorevitalizacija se koristi kao profesionalan estetski tretman za podmlađivanje lica, ali se jednako često koristi i za podmlađivanje vrata i dekoltea što je velika prednost ove metode. Ovi delovi su karakteristični po tanjoj koži i osetljivijoj koži, pa mnoge procedure nisu dozvoljene na ovim regijama upravo zbog preosetljivosti. Biorevitalizacija jeste. Injekcionim aplikovanjem aktivnih supstanci koža se regeneriše, vraća se punoća, što utiče na zatezanje i smanjenje bora u predelu vrata i dekoltea.

Koliko tretmana je potrebno za optimalne rezultate?

Preporuka za postizanje maksimalnih rezultata je serija od tri tretmana biorevitalizacije u razmaku od mesec dana između tretmana.

Razlika između mezoterapije i biorevitalizacije?

Iako na prvi pogled deluju slično, zbog metode kojom se izvode, postoji značajna razlika. Naime, preparati za birevitalizaciju sadrže koncentrovanu hijaluronsku kiselinu visoke molekulske mase koja ostaje u koži značajno duže u odnosu na hijaluronsku kiselinu sadržanu u preparatima za mezoterapiju, koja je niske molekulske mase. Zbog toga je i efekat biorevitalizacije značajno bolji, a potreban broj tretmana za postizanje određenih rezultata manji. Ukoliko se biorevitalizacija radi kvalitetnim preparatima efekat je vidljv već posle prvog tretmana. Posebno formulisani preparati kosi se koriste za biorevitalizaciju sastoje se od ukrštene hijaluronske kiseline, koja kada se implementira u kožu dugoročno utiču na hidriranost i kvalitet kože.
Efekat ovih preparata traje i 6-9 meseci i pogodan je za pacijente koji ne žele više puta da rade mezoterapiju.

biorevitalizacija cena tretman

Biorevitalizacija- cena i dodatna pitanja?

Cena se razlikuje zavisno od regije koja se tretira – samo lice, zajedno lice i vrat ili kompletno lice, vrat i dekolte. Sve detalje o cenama i paketima možete saznati OVDE. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.