Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

glatka koža bez dlačica epilacija

Glatka koža bez dlačica – san mnogih žena!

Zahvaljujući napretku tehnologije imedicine, ovaj san sada može postati stvarnost i to nakon samo nekoliko tretmana LASERSKE EPILACIJE!

Gotovo da ne postoji žena koja nije isprobala apsolutna sva dostupna “sredstva” u borbi protiv neželjenih dlačica – depilaciju hladnim i toplim voskom, depilaciju šećernom pastom, kreme za depilaciju, brijače, električne depilatore… Spisak je podugačak, a svaka metoda ima svoje mane. Depilacije su bolne i mogu iritirati kožu, kreme za depilaciju su često neefikasne, a rezultati kratkotrajni, dok upotreba brijača, osim poražavajuće kratkih rezultata, sa sobom nosi i rizik od ozbiljnih posekotina. Depilacija električnim depilatorima je izuzetno bolna, nepraktična a često i neefikasna, jer se u procesu mnogo više dlačica pokida nego što se iščupa iz korena, što dovodi do toga da će se nove dlačice pojaviti već nakon par dana.

Svetlo na kraju ovog “tunela” za mnoge dame predstavlja procedura laserske epilacije, koja ih može trajno osloboditi neželjenih dlačica i omogućiti im da uživaju u savršeno glatkoj koži tokom cele godine.
Međutim, na tržištu je prisutan veliki broj lasera različitih proizvođača, kvaliteta i efikasnosti, te je i te kako važno detaljno se informisati pre zakazivanja tretmana laserske epilacije, s čime se slaže i dr Miloš Živković iz klinike iMedic.

– Želim da naglasim koliko je važno načiniti pravi izbor kada su laseri za epilaciju u pitanju. Samo medicinski laseri su laseri čija je upotreba apsolutno bezbedna za pacijente i samo oni garantuju željene rezultate. Ono što iMedic kliniku čini posebnom jeste višegodišnje iskustvo u radu sa vrhunskim medicinskim laserima za epilaciju. S ponosom mogu da kažem da naša ordinacija poseduje dva najbolja medicinska lasera na tržištu čiji su kvalitet i efikasnost klinički dokazani. U pitanju su Lumenis Lightseer Desire laser i Alma Soprano Titanium renomirane kompanije Alma Lasers koji je čak i dobio zvaničnu nagradu za najbolji laser na svetu – tvrdi on i ističe:

– Lumenis Lightseer Desire nudi maksimalnu efikasnost, a poseduje čak 3 odvojene sonde različitih veličina koje se koriste za različite delove tela. Takođe, on poseduje specijalan mehanizam hlađenja što sam tretman čini apsolutno komfornim. Drugi laser, Soprano Titanium laser kompanije Alma Lasers je revolucionaran po tome što je najefikasniji na tržištu, te pruža i najbolje i najbrže rezultate. Dodatna prednost je to što se sa njim laserska epilacija može raditi i tokom leta, što do sada nije bio slučaj. Ova dva lasera kombinujemo po potrebi kako bismo svojim klijentima obezbedili maksimalne rezultate uz minimalan broj tretmana – objašnja dr Živković.

Naglašavajući sve prednosti ove metode uklanjanja dlaćica, Živković tvrdi da je tretman laserske epilacije medicinskim laserima “apsolutno komforan” zahvaljujući “kontaktnom hlađenju koje je integrisano u lasersku sondu aparata”.

– Ipak, kako bismo svojim pacijentima omogućili apsolutnu prijatnost u toku tretmana, nabavili smo i specijalan aparat Zimmer Cryo koji neposredno pre tretmana, kao i tokom samog tretmana hladi kožu i time epilaciju čini potpuno bezbolnom – kaže on.

Sledeća prednost ovih lasera jeste, kako navodi, “njihova neverovatna brzina rada”, koja. omogućava da se tretman svake regije obavi za svega par minuta.

– Tretman laserske epilacije oduzima daleko manje vremena nego bilo koja druga procedura uklanjanja dlačica. Laserska epilacija pazuha traje svega 1 minut, ruku 2 minuta, dok je za tretman obe noge potrebno svega 15 minuta – otkriva dr Miloš Živković iz klinike iMedic.

Prema njegovim rečima, broj tretmana koje je potrebno obaviti zavisi pre svega od regije koja se tretira, debljine, gustine i boje dlačica. Nekome je savim dovoljno 6 tretmana, dok drugima može biti potrebno više. Tretmani je potrebno ponavljati na 8 nedelja kada se rade regije na telu, dok se za regiju lica tretmani ponavljaju na 4 do 6 nedelja.

– Lumenis Lightseer Desire je izuzetno efikasan za epilaciju dlačica na licu, pazuhu i intimnoj regiji. Međutim, zbog velike snake ovog lasera, važno je da se epilacija izvodi pod nadzorom lekara. Alma Soprano Titanium laser poseduje sondu sa tri talasne dužine i zahvaljujući tome, kompletan proces epilacije završava sa manjim brojem tretmana. Važno je napomenuti i da većina lasera uspešno uklanja samo jako tamne i debele dlačice – Alma Soprano Titanium sa tri dužine laserskog snopa u kombinaciji sa Lumenis Lightsheer laserom rešava bukvalno sve vrste dlačica tanje i deblje, gušće i ređe pod uslovom da imaju pigmenta. Na potpuno bele dlačice bez pigmenta za sada ne postoji laserska tehnologija koja bi rešila problem – objašnjava doktor.

glatka koža bez dlačica laserska epilacijaTakođe, on je opovrgnuo zabludu da osobe koje imaju hijaluronske filere ne bi smele da idu na lasersku epilaciju.

Hijaluronski fileri su definitivno jedna od onih estetskih procedura koje žene obožavaju. Hijaluron je prirodna supstanca koja vraća koži izgubljeni volumen, popunjava bore, podiže lice I vraća mu mladalački izgled i lepotu. Koristimo ih za popunjavanje i oblikovanje usana, za popunjavaje različitih tipova bora, za konturisanje vilice i jagodica, ali i u svrhu podmlađivanja i zatezanja lica. Sve žene, ali i muškarci koji imaju hijaluronske filere treba da znaju da mogu slobodno raditi lasersku epilaciju. Recimo, kada radimo epilaciju nausnica laser ne prelazi preko usana. Tako da oni koji imaju filere u usnama ne treba da strahuju. Međutim, kada stavite hijaluronske filere, sačekajte najmanje dve nedelje pre laserske epilacije – objašnjava dr Živković.

Dr Miloš Živković je iskoristio priliku da predstavi još jednu novinu iz sveta tehnologije i savremene medicine.

– U pitanju je Alma PrimeX, aparat koji će se uspešno izboriti sa drugim “neprijateljem” žena – masnim naslagama i celulitom.
– Alma PrimeX je inovativno rešenje savremene tehnologije poslednje generacije koje spaja dve moćne tehnologije koje zajedno daju brze, vidljive i dugotrajne rezultate. Moćna tehnologija Alma PrimeX tretmana namenjena je svima koji žele da se reše masnih naslaga i smanje broj kilograma, zategnu opuštenu kožu tela, izgledaju fit, eliminišu uporan celulit, imaju oblikovane i zategnute noge. Ultrazvučna tehnologija zahvaljujući ultrazvučnim talasima targetira i deluje na masno tkivo, dok radiotalasi efikasno zagrevaju slojeve kože, targetiraju postojeći kolagen i elastin. Ovim delovanjem stvara se novi kolagen i koža postaje vidno zategnutija i elastičnija – tvrdi doktor i ističe:

– Tretmani koji se rade pomoću ovog jedinstvenog Alma PrimeX uređaja potpuno bezbedni, neinvanzivni i prijatni za pacijente. Aparat deluje veoma nežno na kožu iako u sebi ima moćne performanse tehnologije koja razbija masne naslage i celulit. Alma PrimeX se može pohvaliti neverovatnom brzinom delovanja – fantastični rezultati će vas oduševiti nakon samo 4 nedelje, odnosno nakon mesec dana – kaže on.

 

Alma PrimeX

Za borbu protiv celulita na iMedic klinici koristi se i aparat Shockwave.

– U zavisnosti od stadijuma celulita, potrebno je od 6 do 15 Shockwave tretmana za postizanje željenog rezultata, a u kombinaciji sa drugim metodama taj broj može biti i znatno manji. Tretman se obavlja dva puta nedeljno i u proseku traje od 30 do 50 minuta, u zavisnosti od toga koje regije se tretiraju. Prvi rezultati shockwave terapije vidljivi su već nakon 2 nedelje. Shockwave tretmanom uspešno možemo popraviti izgled nogu, zadnjice, bokova, stomaka i nadlaktica. Dodatna prednost je što nema perioda oporavka, što vam omogućava da se odmah vratite svojim svakodnevnim aktivnostima – poručuje dr Miloš Živković iz klinike iMedic.

Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju. Zakažite pregled,  kontaktirajte nas putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

Izvor: zena.blic.rs/lepota/glatka-koza-bez-dlacica-predstavlja-san-mnogih-zena-zahvaljujuci-napretku-tehnologije/

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website