Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Lasersko podmlađivanje

Lasersko podmlađivanje je potpuno prirodan, a ujedno i najefikasniji način da zategnete, obnovite i osvežite kožu. Tragove starenja sa lica, vrata ili dekoltea, eliminišemo laserima najnovije generacije. Bezbedno, bezbolno, neinvazivno, uz minimalan period oporavka.

lasersko podmlađivanje

Primetili ste prve bore na čelu ili oko očiju? Vaša koža lica više nije onako jedra, sjajna, puna volumena? Možda su se pojavile staračke pege ili fleke od sunca? U svim ovim slučajevima, rešenje koje će najefikasnije pomoći jeste lasersko podmlađivanje.
Starenje kože je neizbežan prirodan proces i to ne treba da nas sprečava da uživamo punim plućima u kojoj god deceniji života da se nalazimo. Godine su svakako samo broj, zar ne? Ipak, svi želimo da se osećamo najbolje moguće u svojoj koži. Pre svega, važno nam je da ona bude zdrava, negovana, ali i mladolika, što je duže moguće. U tome nam pomažu različite metode i protokoli koje nam nudi savremena estetska i antiage medicina. Hemijski pilinzi, botoks, hijaluronski fileri, mezoterapija ili biorevitalizacija, procedure su koje će efikasno ublažiti znakove starenja, vratiti koži punoću i elastičnost. Svi ovi tretmani dostupni su vam u našoj ordinaciji. Međutim, kada želimo da postignemo vrhunske rezultate u maksimalno kratkom roku, tada je kucnuo čas lasersko podmlađivanje.

Šta je lasersko podmlađivanje?

Za početak želimo da vam objasnimo kako laser podmlađuje, zateže i osvežava našu kožu. Najpre da naglasimo da je reč o medicinskoj proceduri koju smeju i mogu da izvode isključivo obučeni i sertifikovani lekari. To je najvažnije kada želite da se podvrgnete ovoj estetskoj proceduri. Naš tim lekara postiže sjajne rezultate na polju laserskog podmlađivanja a ova metoda sa punim pravom važi za jednu od najefikasnijih u domenu antiage medicine.
Sama reč laser je skraćenica od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation -pojačanje svetlosti stimulisanom emisijom zračenja. Svetlosni zraci se kontrolišu i usmeravaju kako bi se prodrlo u ljudsko tkivo, te na taj način rešili različiti kozmetički, estetski i medicinski problemi kože.
Laser emituje svetlosnu energiju koja se u krvnim sudovima pretvara u toplotu. Podešavanjem parametara laserskog snopa i različitim talasnim dužinama lasera, tretiramo različite indikacije. Veoma precizno i kontrolisano zagrevanje kože dovešće do pokretanja regenerativnog procesa, stimulisaće proizvodnju fibroblasta, sintezu kolagena i elastina. Laseri najnovije generacije omogućavaju nam da prodiremo u kožu do tačno određene dubine, a da površina kože (epidermis) ostaje netaknuta. To značajno smanjuje period oporavka, a tretmani traju kraće.
Lasersko podmlađivanje uklanja bore, fleke, hiperpigmentacije, ožiljke od akni i strije. Pored toga, uspešno zateže opuštenu kožu, vraća joj sjaj i jedrinu. Tretmane možemo raditi na licu, dekolteu, vratu, šakama. Takođe, laseri će efikasno ublažiti ili ukloniti različite vrste ožiljaka, kao i strije na stomaku, bokovima, butinama, zadnjici. Laserska terapija je ono što dermatolozi najčešće preporučuju kada treba lečiti ožiljke ili hiperpigmentacije.

Najvažnije, lasersko podmlađivanje je prirodan, neinvazivan, nehirurški tretman koji zateže i osnažuje kožu, vraća joj sjaj i čvrstinu.

 

Kada je pravo vreme za lasersko podmlađivanje?

Nakon 25. godine proizvodnja kolagena počinje da opada a  prvi znakovi starenja postaju lagano vidljivi na našem licu, vratu. Bilo da su to sitne, fine bore, smanjen kvalitet kože, opuštena i dehidrirana koža ili staračke pege, lasersko podmlađivanje će pomoći. Nakon konsultacije sa našim lekarom, saznaćete da li je laser pravo rešenje za vas.

U svim navedenim slučajevima lasersko podmlađivanje daće izvanredne rezultate:

 • poboljšanje kvaliteta kože, kada joj treba vratiti jedrinu, elastičnost, glatkoću i svežinu;
 • zatezanje opuštene kože, podizanje tonusa lica i vrata- laserski lifting;
 • uklanjanje bora oko očiju, usana,;
 • eliminisanje fleka, pega, hiperpigmentacija;
 • uklanjanje ožiljaka od akni i drugih vrsta ožiljaka, kao i strija;
 • jedna od retkih procedura za efikasno podmlađivanje i zatezanje kože vrata upravo je pomoću lasera.

Ukoliko se i dalje dvoumite, lasersko podmlađivanje je idealan izbor za vas ukoliko želite da što duže da očuvate zdrav i negovan izgled kože, usporite pojavu bora i ako ne želite da idete “pod nož” i da se podvrgavate hirurškim zahvatim.

Koje lasere koristimo?

Izbor lasera je definitivno jedna od najvažnijih stavki kada pričamo o laserskom podmlađivanju. Bezbednost, zdravlje i zadovoljstvo naših pacijenata su nam na prvom mestu i zato biramo samo najkvalitetnije lasere najnovije generacije.
U zavisnosti od indikacija i vremena potrebnog za oporavak, biramo određeni laser ili kombinaciju lasera. To su:

 • neablativni laseri – tretmane ovim laserima možemo raditi tokom čitave godine;
 • ablativni laseri- možemo ih koristiti od početka oktobra do kraja marta, dakle, ne tokom proleća i leta.

Nakon konsultacije, naš lekar utvrđuje u kakvom je stanju koža pacijenta i shodno tome, određuje koji laser je najedekvatniji i koji će dati najbolje rezultate.
U nastavku teksta ćemo vas upoznati sa svim laserima koji su dostupni kod nas.

Neablativni laseri

Ovi laseri prodiru u dublje slojeve kože, ali površina kože ostaje netaknuta. Period oporavka je minimalan, perutanje ili ljuštenje ne postoje,  može se pojaviti blago crvenilo nakon tretmana. Zato se ovi tretmani mogu raditi tokom čitave godine. Idealan su izbor za tretiranje finih linija, bora, za uklanjanje hiperpigmentacija, kapilara. Postoji nekoliko vrsta, ali najčešće se koriste takozvani pulsni laseri.
Laserska platforma Alma Harmony XL Pro omogućava nam korišćenje različitih lasera i sondi, kojima možemo tretirati čak 65 različitih estetskih i dermatoloških indikacija. Ona je  odobrena od strane FDA (Američka Uprava za hranu i lekove), a tretmani koje pruža Harmony XL Pro namenjeni su za različite tipove kože, za različite delove tela i sve uzraste.

 

Harmony ClearLift

Pun naziv ovog lasera je ClearLift Q-switch Nd yag laser. Reč je o trenutno najpopularnijem laseru na svetu u domenu podmlađivanja. Proglašen je za najbolji antiaging tretman na takmičenju “My face My body” u Velikoj Britaniji. Popularan je i pod nazivom Hollywood Lunchtime Facelift- holivudski lifting tokom pauze za ručak.

Pomoću njega možemo tretirati:

 • plitke bore na licu, vratu, dekolteu;
 • proširene pore;
 • promene izazvane sunčevim zračenjem;
 • fleke, pege, hiperpigmentacije.

ClearLift je neablativni laser visokog intenziteta koji nam omogućava da precizno kontrolišemo dubinu tretmana. Prodire do najdubljih slojeva kože, pri tome ne oštećuje njenu površinu. Pokreće sintezu kolagena i elastina, zateže i regeneriše opuštenu kožu. Još jedan efekat je da razlaže pigmente fleka i pigmentacija na koži, a ten postaje ujednačen.  Koži vraća elastičnost i jača tonus, pore su sužene, a koža čista i blistava. ClearLift tretman je bezbedan za sve tipove kože, bezbolan, nema perioda oporavka. Uklanja nedostatke na zreloj koži, a mladoj koži osigurava jedrinu i usporava proces starenja. Tretmani se mogu izvoditi na licu, vratu, dekolteu, šakama i stomaku. Jedan tretman traje oko 30 minuta, a za vrhunske rezultate potrebno je od 3 do 4 tretmana.

alma harmony laser

Harmony ClearSkin

Još jedan neabaltivni laser koji efikasno podstiče stvaranje novog kolagena, ali i uspešno leči akne i tretira problematičnu kožu. ClearSkin Pro Er:Glass 1540nm jedinstven je po tome što je prvi put ukombinovan neablativni laser i hlađenje vakuumom. Laser prodire u dublje slojeve kože, dok prijatno hlađenje sve vreme štiti kožu, smanjuje bol i čini tretman bezbednim i prijatnim.
Tretman ovim laserom idealan je za podmlađivanje kože i poboljšanje njenog kvaliteta. Gotovo je bezbolan i traje oko 30 minuta. Nema nuspojava, niti perioda oporavka. Sve o ovom tretmanu možete saznati na stranici ClearSkin Pro laser.

Harmony NIR

Postižemo momentalni efekat zategnute kože. Ovaj laser emituje svetlost blisku infracrvenoj, takozvanu NIR svetlost (near infrared- blizu infra crvenom). Intenzivan izvor svetlosti zagreva potkožne slojeve kože, podstiče se proizvodnja novog kolagena. To omogućava dugotrajne rezultate koji su vidljivi do 2 godine. Površina kože je netaknuta i bez oštećenja.

Rezultat:

 • zategnuta i glatka koža;
 • poboljšan tonus i tekstura kože;
 • ujednačen ten.

NIR laserski tretman traje oko 30 minuta. Može se raditi čitave godine, a predviđen je i za mladu i zrelu kožu.

Ablativni laseri

Tokom tretmana ablativnim laserima uklanja se površinski sloj kože, pa period oporavka i zarastanja traje i do nekoliko nedelja. Lasersko podmađivanje ovakvim laserima najčešće se primenjuje za zatezanje kože i uklanjanje bora, kao i za ublažavanje ožiljaka, posebno onih od akni. Razlikujemo CO2 (ugljen-dioksidne) i erbium lasere.

Harmony iPixel Er:YAG laser

Pun naziv ovog lasera je iPixel Er:YAG 2940. Ovaj ablativni, frakcionisani laser namenjen je prvenstveno za remodelaciju i obnavljanje površine kože. Indikacije koje tretiramo su opuštena i neelastična koža, zrela koža, bore, ožiljci, strije i površinske kožne lezije.
Laser deluje kao piling na površinski sloj kože, pravi mikrooštećenja i podstiče njenu regeneraciju. Podeljeni (frakcionisani) snop čini da se koža brže oporavlja, mnogo brže u odnosu na druge ablativne lasere. Nuspojave nakon tretmana su intenzivno crvenilo i osećaj peckanja na koži, što može potrajati do nedelju dana. Tretman radimo tokom jeseni i zime, a važno je da oko mesec dana nakon toga ne izlažete kožu direktnom suncu i da nanosite visok SPF.

Candela CO2 laser

Frakcioni Candela CO2 laser namenjen je za podmlađivanje kože, uklanjanje ožiljaka od akni, plićih bora, hiperpigmentacija, strija, viška kože na kapcima i drugih nepravilnosti. Ovaj laser poseduje 4 posebna nivoa rada, usled čega se savršeno prilagođava individulanim potrebama pacijenata. Candela frakcioni CO2 laser nam dozvoljava da precizno tretiramo površinski, srednji i duboki nivo kože, pri čemu okolno, zdravo tkivo ostavlja netaknutim. Tretman CO2R laserom počinje ablativnim postupkom, odnosno uklanjanjem tankog, površinskog sloja oštećene kože. Zatim laser pravi mikrokanale u dubljim slojevima kože, dok istovremeno zagreva tkivo i na taj način podstiče proizvodnju kolagena i novih, zdravih ćelija kože.
Indikacije koje tretiramo ovim laserom su fine linije i bore, opuštena koža, neujednačen ten,  hiperpigmentacije, ožiljci od akni, strije i  uklanjanje manjeg viška kože na očnim kapcima.
Laser može da izazove nelagodnost tokom tretmana, zbog čega na kožu nanosimo anestetik. Nakon tretmana pojaviće se crvenilo i otoci, kao i ljuštenje mrtve kože koje je potpuno prirodni proces pilinga. Oporavak može potrajati 7 do 10 dana.

lasersko podmlađivanje co2 laser

Kako izgleda tretman laserskog podmlađivanja?

Svaki tretman laserskog podmlađivanja počinje detaljnim čiščenjem kože, a tu možemo preporučiti Alma DermaClear tretman. Na kožu se po potrebi zatim nanosi anestetik krema, a potom se laserom prelazi po koži. Tretmani traju od 10 minuta do 45 minuta u zavisnosti od broja tretiranih regija.

Nega kože i oporavak nakon laserskog podmlađivanja

U zavisnoti od lasera koji koristimo, nuspojave mogu biti samo blago crvenilo ili u slučaju ablativnih lasera crvenilo, blaži otoci, ljuštenje kože. Lekar će vam preporučiti kako da negujete kožu, korišćenjem krema koje podstiču brže zaceljivanje kože. Zavisno od vremena oporavka, planirajte kada ćete raditi tretman.

Lasersko podmlađivanje:koje rezultate postižemo?

Intenzivna svetlost lasera pokreće prirodne procese u koži i njenu regeneraciju. Stimuliše proizvodnju novog kolagena, u nekim slučajevima i do dve godine nakon tretmana. Koža je dubinski obnovljena, podmlađena, sa novim potencijalima za lep i zdrav izgled.

Efekti koje postižemo laserskim podmlađivanjem su dugotrajni:

 • koža je elastičnija, blistava i osvežena;
 • poboljšani su kvalitet i tekstura kože, ten ujednačen;
 • pore su sužene;
 • bore i fine linije su pliće;
 • ožiljci od akni i strije su ublaženi a u nekim slučajevima i potpuno uklonjeni;
 • usporavamo pojavu znakova starenja, posebno bora oko usana i očiju.

Da li su laserski tretmani zamena za hirurški fejslifting?

Ukratko rečeno – nisu i ne mogu da zamene hirurški lifting.
Pre svega, proces starenja lica je kompleksna pojava. Ne stari samo koža nego i potkožne strukture koje se vremenom menjaju- mišići, masno tkivo, ligamenti i koštane strukture lica. Laseri nemaju moć da preoblikuju promene nastale starenjem u potkožnom tkivu, njihova energija ne dopire do mišićnog tkiva niti do dubokog masnog tkiva tako da ne mogu ni da ih zategnu niti da podignu.

Lasersko podmlađivanje – pre i posle

Lasersko podmlađivanje-cene i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.