Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

laserska epilacije noge

5 mitova o laserskoj epilaciji

 

Laserska epilacija je skup tretman

U stvari, nije. Razmislite samo koliko novca ste do sada potrošili na brijače, depilacije, voskove i kreme za depiliranje. Mnogo, sigurno. Postoji podatak da žena tokom 10 godina na brijače potroši oko 3.000 evra i čak 360 sati! Kada to razmotrite, laserska epilacija je pametno ulaganje u lepotu. Nema više kupovine krema i brijača! Nakon uspešno obavljene laserske epilacije u našoj ordinaciji, tome ćete zauvek reći zbogom! Kada sve stavite na papir, uštedećete mnogo novca, ali i vremena koje ste do sada trošili na brijanje i depiliranje. Pomislite samo! Za nekoliko meseci uklonićete sve te uporne dlačice i više nikada nećete morati da razmišlajte o njima!

Tamne dlačice su teže za uklanjanje

Na sreću, ovo nije tačno. Medicinski laser sa kojim mi radimo efikasno deluje na tamnije folikule dlake. Pigment dlačica apsorbuje svetlosni snop lasera, svetlost se pretvara u toplotu i uspešno uništava dlake. Zato, ukoliko imate tamnije dlačice na telu, ne brinite. I one će biti uspešno uklonjene. Jedino dlačice bez imalo pigmenta ne mogu biti eliminisane.

Laserska epilacija ubrzava rast dlačica

Ovo je potpuno netačno. Kao što smo rekli, laser deluje na koren dlake i trajno uništava njen folikul, bez obzira ne deo tela koji tretiramo. Zbog toga, nakon svakog ciklusa dlačice se proređuju i sve manje rastu.

Laserska epilacija oštećuje kožu

Nikako! Jedino je važno da lasersku epilaciju radite medicinskim laserom i tada nema bojazni od oštećenja i iritacija kože. Laser deluje samo na folikul dlake, dok je ostatak kože potpuno zaštićen.

Svi laseri su isti

Potpuno netačno! Velika je razlika između kozmetičkih i medicinskih lasera.  Razlika postoji i među samim medicinskim laserima, drugačiji su po kvalitetu, rezultatima koje postižu. Jedna od najbitnijih razlika je u tome što lasersku epilaciju kozmetičkim laserima rade uglavnom kozmetičari, u kozmetičkim salonima. Epilaciju medicinskim laserima rade isključivo obučeni i sertifikovani lekari. A to ovaj tretman kod nas čini zaista efikasnim i bezbednim. Zato je ključno da lasersku epilaciju radite u medicinskm centrima i ustanovama. Jedino tako ćete znati da ste na pravom mestu i da ćete od ovog tretmana dobiti upravo ono što očekujete.

 

Naša ordinacija je tu da vam to i pruži. I da od sada, pa zauvek, uživate u svojoj novoj koži. Bez dlačica, podrazumeva se.

 

2 Comments
 • Biljana

  Sama procedura nije skupa kad se izvagaju dugorocni benefiti i to koliko na zivotnom nivou kostaju alternative. 🙂

  November 16, 2021 09:11
  reply
  • admin

   Slažemo se!

   January 24, 2022 11:01
   reply
Post a Comment
Name
E-mail
Website