Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Genosys biorevitalizacija

Ukoliko tražite tretman koji će proporoditi vašu kožu i pružiti joj najbolju nadoknadu svih važnih sastojaka koja ona svakodnevno gubi, regenerisati je i izbrisati nedostatke koji vam smetaju, Genosys biorevitalizacija je pravo rešenje za vas! Zašto? Otkrijte u tekstu pred vama!

Često brinemo o nedostacima na našem licu kao što su tamne fleke, akne, ožiljci od akni, fine linije ili bore, strije na telu, a ne primećujemo celokupno stanje i kvalitet naše kože, do momenta kada najednom imamo umoran izgled lica, dehidriranu kožu bez sjaja i jedrine. Ne brinite, svi to radimo, fokusiramo se najuočljivije nedostatke i često ne sagledavamo širu sliku, odnosno naše lice u celini. Zato smo tu da vas podsetimo da je za mladolik, jedar, sveži blistav izgleda vašeg lica, ali i vrata i dekoltea od ključne važnosti adekvatna nega lica. S tim što kada kažemo nega, mislimo na 3 ključna koraka:

1. Svakodnevno čišćenje kože ujutru i uveče sredstvima koji su prilagođeni vašem tipu kože.

2. Nakon čišćenja, dolazi nega kože koja odgovara potrebama vaše kože, godinama i godišnjem dobu.

3. Redovan pregled dermatologa koji će korigovati vašu kućnu negu i dati vam najbolju preporuku, ali i preporuku tretmana koji će dovesti do vaših maksimalnih rezultata, rešiti probleme kože, usporiti starenje i učiniti da vaša koža izgleda najbolje moguće!

Zvuči jednostavno, zar ne? Ako pratite ove korake, onda ste došli do dermatologa koji će vam preporučiti najbolje tretmane koji poboljšavaju kvalitet vaše kože i čine da ona izgleda mladoliko, sveže, odmorno i blistavo! Takav tretman je Genosys biorevitalizacija!

genosys biorevitalizacija

Šta je tačno biorevitalizacija?

Biorevitalizacija kao što i sam naziv kaže tretman koji revitalizuje vašu kožu, što znači da joj vraća sve vitalosti koje karakterišu zdravu, lepu i negovanu kožu. On pre svega podrazumeva unos aktivnih supstanci u u kožu i to na dubini gde kreme, serumi i drugi preparati kućne nege jednostavno ne dopiru. Na taj način, vaša koža se snabdeva hijaluronskom kiselinim koja omogućava dubinsku hidrataciju, aminokiselinama neophodnim u izgradnji kolagena, kao i važnim vitaminima koji  štite vašu kožu od prevremenog starenja i  štetnih uticaja. Tako, osim pomenute dubinske hidracije, koži se vraća tonus, jedrina, blistavost i zdrav i svež izgled!

Šta je Genosys biorevitalizacija?

Genosys je korejski medicinski brend čiji efikasni i pouzdani preparati u profesionalnim tretmanima daju odlične rezultate u ordinacijama širom sveta, pa se zbog toga ovaj tretman biorevitalizacije naziva Genosys. Ključna razlika u odnosu na druge preparate za biorevitalizaciju je što Genosys sadrži superiorne peptide koji regenerišu kožu, obnavljaju dublje slojeve kože i utiču na proizvodnju novog kolagena i elastina, zbog čega je koža podmlađena, zategnutija i elastičnija, a tonus i jedrina vraćeni vašem licu! Ovaj tretman predstavlja spoj  mezoterapije i stimulacije dubljih slojeva kože na ćelijskom nivou.

Šta su peptidi i zašto su važni za kožu?

Peptidi su sastavni deo naših ćelija, oni su vredni pomagači koji utiču na procese zarastanja i regeneracije, ali su i glavni prenosioci poruka koje šalju signal našem telu da je potrebno još kolagena, elastina i drugih važnih faktora koji utiču na stanje naše kože. Od peptida su sačinjeni proteini koji koji čine našu kožu, a tri najvažnija su: kolagen, elastin i kreatin.
Kolagen je zadužen za čvrstu i zategnutu kožu. Elastin je zadužen za elastičnost i fleksibilnost, drugim rečima kada se namrštimo, naše čelo je ponovo glatko i bez bora ako imamo dovoljno elastina da se koža vrati u prvobitni položaj. Kreatin daje ćelijama energiju i podržava pravilno funkcionisanje ćelija.
Sada kada znamo malo više o peptidima i njihovoj ključnoj ulozi koju obavljaju u našoj koži, jasno je zašto je nedostatak istih faktor koji utiče na stanje naše kože. Peptidi koji se nalaze u Genosys ampulama razvijeni su po najnovijoj tehnologiji i biokompatibilni su sa našim ćelijama, zbog toga daju efikasne rezultate.

Genosys biorevitalizacija- koji su rezultati?

 • peptidi stimulišu fibroplaste koji proizvode kolagen što povećava nivo kolagena u našoj koži
 • povećava se nivo kolagena, elastina i hijaluronske kiesline u koži što daje mladalački izgled
 • ćelije kože su regenerisane
 • poboljšan je kvalitet i tekstura kože, ten je ujednačeniji
 • koža je dubinski hidrirana, jedra, sveža i blistava
 • fine linije i bore su manje vidljive
 • tonus kože je poboljšan, jer je vezivno tkivo ojačano
 • koža je zaštićenija od oksidativnog stresagenosys biorevitalizacija

Da li je ovaj tretman za mene?

Ukoliko se pronalazite u stavkama u nastavku, Genosys biorevitalizacija je tretman za vas, jer se koristi kao:

 • tretman opuštene kože (lica, vrata, dekoltea)
 • tretman proširenih pora i masne kože
 • tretman ožiljaka (od akni, boginja i druge vrste ožiljaka, ne uključujući keloide)
 • tretman za fine bore i linije na licu (oko očiju i usana, na čelu, obrazima, vratu i dekolteu).

Genosys biorevitalizacija- kako izgleda tretman?

1. Tretman počinjemo detaljnim čišćenjem kože lica. 

2. Drugi korak podrazumeva nanošenje Genosys maske za karboksiterapiju.  Ona ima ulogu da u duboke slojeve kože dopremi CO2 i time oslobodi kiseonik iz hemoglobina. Kiseonik koriste ćelije kože za revitalizaciju a krajnji efekat je podmlađivanje.

3. Zatim se na kožu nanosi Genosys profesionalni hemijski piling koji čini kombinacija glikolne, mlečne, mandelične i fitinske kiseline. Na ovaj način lice oslobađamo od površinskog sloja izumrlih ćelija, svih nečistoća i bakterija i pripremamo ga da što bolje primi hranljive i hidrirajuće sastojke koji slede u nastavku tretmana.

4. Potom se prelazi na dermapen –Dermafix. U pitanju je uređaj sa mikroiglicama koji  pravi mikropovrede na površini kože i na taj način pravi prostor da u dublje slojeve kože bolje uđu aktivni sastojci. Uz to, dermapen utiče na smanjenje ožiljaka i bora, tako što podstiče kožu na regeneraciju i biorevitalizaciju.

5. Zatim se na kožu nanose odgovarajuće Genosys ampule koje je pre tretmana odredio lekar na osnovu stanja vaše kože. Mogu biti sa multi peptidima koje utiču na sintezu kolagena i teksturu kože, polipeptidne, sa kompleksom botaničkih stem ćelija i dr.

Ampule su grupisane po rezultatima koje želimo da postignemo, pa su tako na raspolaganju ampule koktela za:

 • volumen i intenzivnu hidrataciju
 • anti-age protiv bora
 • protiv tamnih fleka (hiperpigmentacije)
 • masnu i problematičnu kožu
 • strije i ožiljke
 • suvu i dehidriranu kožu

6. Nakon ampula na kožu se nanosi  peptidna maska sa peptidima, hijaluronskom kiselinom, vitaminom K i drugim hranljivim supstancama. Ona relaksira mišiće lica i deluje na smanjenje bora, antiinfamantorno, ubrzava oporavak kože i regeneraciju krvnih sudova.

7. Led svetlosna terapija služi za dodatno umirenje i regeneraciju kože.

8. Tretman završavamo nanošenjem Genosys Soothing repair-post kremom i nezaobilaznom kremom sa SPF visokim faktorom zaštite.

Genosys biorevitalizacija- oporavak?

Oporavak varira zavisno od dubine na kojoj se radi Dermafix. Ukoliko se tretman radi kao nega kože, tretman lica za hidrataciju i revitalizaciju oporavak je 1 do 2 dana. Ukoliko ovaj tretman radimo za ublažavanje ožiljaka oporavak je 3 do 4 dana nakon tretmana. San tretman je gotovo bezbolan i traje oko 90 minuta.
Pripremili smo listu od nekoliko stavki kojih se treba pridržavati nakon Genosys biorevitalizacije:

 • Nemojte nanositi šminku na lice 12 sati nakon tretmana.
 • Usled regeneracije kože, vašoj koži će biti potrebna dodatna hidratacija, zato nikako ne preskačite serume i kreme sa hijaluronskom kiselinom i drugim hidrarajućim sastojcima.
 • Uvek, ne samo nakon ovog tretmana, koristite kreme sa SPF faktorom visoke zaštite kako biste sprečili fotooštećenja na koži i prevremeno starenje kože.

genosys biorevitalizacija

Iskustva nakon Genosys biorevitalizacije?

Pitali smo našu dragu pacijentkinju Jelenu kako izgleda njena koža nakon Genosys biorevitalizacije, a ona kaže da pogledamo njene fotografije pre i posle na Instagramu i kaže:

– Da mi je neko pričao da samo od jednog tretmana lica mogu da izgledam kao da sam bila na odmoru mesec dana, spavala, uživala i jela sve zdravo, što znamo da je nemoguće ne bih mu verovala! Ali pogledajte i sami, naravno bez trunke šminke i filtera i da ten mi je savršen!

Genosys biorevitalizacija-cena i dodatna pitanja?

Cene možete pogledati OVDE. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.