Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Higijenski tretman -kako izgleda, cena, iskustvo

Higijenski tretman – dubinsko čišćenje kože bi trebalo praktikovati jednom mesečno. Pravilnim čišćenjem, vaše pore će biti oslobođene svih nakupljenih nečistoća, viška sebuma, mrtvih ćelija. Samo čista koža je negovana i zdrava koža a to je preduslov za sve ostale antiage tretmane lica.

Higijenski tretman je nešto što ne bismo smeli da preskačemo i bilo bi dobro raditi ga jednom mesečno. Naša koža ima prvenstveno zašitnu funkciju.  Zato je važno da pravilnom negom i adekavatnim tretmanima sačuvamo tu njenu zaštitnu barijeru. Spoljašnji štetni uticaji, vetar, duvanski dim, prašina, zagađenje, svakodnevno šminkanje, sve to veoma negativno utiče na naše lice. Dubinskim čišćenjem, koži ćemo omogućiti da “diše”, biće osvežena, zdrava i negovana. Higijenskim tretmanom poboljšava se mikrocirkulacija, što dovodi do proizvodnje novih ćelija fibroblasta (osnovnih gradivnih ćelija tkiva), a to stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Rezultat je zategnuta, jedra i čvrsta koža.

 

higijenski tretman

Šta obuhvata higijenski tretman kože?

Svaki higijenski tretman je posebno prilagođen potrebama kože pojedinca. U zavisnosti od stanja i tipa kože, prilagođavamo i korake samog tretmana.

Higijenski tretman lica obuhvata nekoliko faza koji se nadovezuju jedan na drugi:

  • Tretman započinjemo uljanim čistačem koji rastvara nagomilane nečistoće, ostatke šminke i zaštitnog faktora.
  • Nakon uljanog čistača sledi čiščenje losionom.
  • Sledeći korak je enzimski ili AHA voćni piling koji uklanja oštećene ćelije kože i preostale nečistoće u porama.
  • Za otvaranje pora koristimo dve metode u zavisnosti od samog stanja kože. Klasičan higijenski tretman podrazumeva tople maske ili parenje kože. Međutim, ovakav načim otvaranja pora ne prija osetljivoj koži, osobama sa kuperozom i proširenim kapilarima. U savremenim higijenskim tretmanima za otvaranje pora se koriste posebni hemijski pilinzi sa glikolnom, mandeličnom ili i azelaičnom kiselinom koji pored toga što otvaraju i čiste pore,ublažavaju pigmentacije, podmlađuju i hidriraju kožu. Nakon detaljne pripreme radimo komedoekspresiju tj. manuelno čišćenje mitisera.
  • Potpuno čista koža je sada pripremljena da upije sve aktivne supstance za dubinsku ishranu kao što su vitamini, antioksidansi, peptidi, hijaluronska kiselina i druge aktivne supstance sadržane u serumima i maskama koje pažljivo biramo prema tipu kože. Unošenje u kožu ovih dragocenih supstanci pospešićemo masažom lica.
  • Tretman završavamo adekvatnom kremom prema tipu kože i kremom sa SPF zaštitom.
  • Poslednji korak je primena svetlosne terapije -LLLT (low level light therpy) i to kombinacijom crvenog i plavog svetla. Crveno svetlo pomaže resorpciju aktivnih supstani nanetih na kožu tokom tretmana, ubrzava metabolizam i cirkulaciju kože i stimuliše sintezu kolagena, dok plavo svetlo dubinski dezinfikuje kožu, uklanja bakterije i reguliše rad lojnih žlezda.

Higijenski tretman traje oko 90 minuta, namenjen je svim tipovima kože. Rezultat je dubinski čista, elastična, osvežena i hidrirana koža i ujednačen ten. Važno je da 24 sata nakon tretmana izbegavate treninge, odlazak u solarijum, saunu, bazen, kao i šminkanje.

Higijenski tretmani u našoj ordinaciji se izvode pod nadzorom lekara kako bismo bili sigurni da naši pacijenti dobija optimalan tretman prema tipu i potrebama kože.

 

led svetlosna terapija

Tretman hidratacije

Ukoliko je potrebno, higijenski tretman lica možemo kombinovati sa tretmanom hidratacije. Tretman hidratacije podrazumeva hemijski piling mlečnom kiselinom, aparaturni unos preparata za hidrataciju pomoću Alma Dermaclear aparata. Preparati za hidrataciju sadrže hijaluronsku kiselinu, niacinamid, ekstrakt belog čaja, alfa lipoinsku kiselinu i mnoge druge aktivne susptance koji se pod pritiskom ravnomerno ubrizgavaju u kožu. Kombinujemo ih sa posebnim maskama za hidrataciju sa visokim sadržajem ceramida (15%), fosfolipida,4 tipa hijaluronske kiseline različitih molekulskih masa i mnogobrojim peptidima koji podstiču regeneraciju kože.

Higijenski tretman uz tretman hidratacije predstavlja sjajnu pripremu koza za sve druge tretmane poput hijaluronskih filera, lasera, biorevitalizacije.

Sve o tretmanu Alma Dermaclear možete pročitati klikom na link.

Higijenski tretman i  mikrodermoabrazija

Osobama sa masnom i problematičnom kožom koja je sklona aknama i bubuljicama, posebno se savetuju redovni higijenski tretmani. U ovim slučajevima higijenski tretman kombinujemo sa mikrodermoabrazijom. Mikrodermoabrazija podrazumeva kontrolisano uklanjanje površinskog sloja kože pomoću sonde sa kristalima ili dijamantskim kristalima. Reč je o nežnom, mehaničkom odstranjivanju zadebljalih slojeva kože i izumrlih ćelija. Pomoću vakuum masaže poboljšava se cirkulacija i limfna drenaža kože, lice je čistije, poboljava se tonus i tesktura kože. Nakon ovog tretmana potrebno je izbegavati izlaganje suncu tri dana. Mikrodermoabrazija se ne sme raditi u slučaju rozacee, herpesa, proširenih kapilara, bakterijskih infekcija.

Higijenski tretman– cena i dodatna pitanja

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.