Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Morpheus 8

Morpheus 8 predstavlja prekretnicu u estetskoj medicini, nudeći revolucionarni nehirurški tretman za zatezanje kože i smanjenje masnih naslaga.

 

Morpheus 8 je bezbedan, efikasan nehirurški tretman za zatezanje i obnavljanje kože celog tela, kao i za smanjenje masti na nepoželjnim mestima. Koristi minimalno invazivnu radiotalasnu energiju da prodre u kožu. Na taj način pokreće prirodnu reakciju zarastanja kože kako bi se podstaklo zatezanje i jačanje tonusa vaše kože. Bilo da imate bore, opuštenost kože i razne druge nesavršenosti na licu i telu, oni postaju znatno redukovani nakon primene ovog jedinstvenog tretmana.

Ukoliko biste želeli odmah da saznate sve o sjajnom Morpheus 8, koji je 2020. godine proglašen najboljim minimalno invazivnim tretmanom, na pravom ste mestu.

 

Šta je Morpheus 8?

Morpheus 8 je savremena platforma koja kombinuje snagu mikroiglica sa radiotalasnom tehnologijom u cilju stimulacije sinteze kolagena, odnosno zatezanja i podmlađivanja  kože. Potpuna inovacija koja je zaludela i žene i muškarce širom sveta, a saznajte i zašto.

Ovo je zapravo tretman mikroiglicama-mikronidling koji je razvijen tako da bude efikasniji od drugih vrsta tretmana sa mikroiglicama jer isporučuje radiotalasnu energiju kako bi dopreo u dublje slojeve vaše kože. Morpheus 8 je minimalno invazivna procedura,  posebno dizajniran da cilja na tkivo kože na tačno određenoj dubini i time postigne svoje rezultate. Sam aparat se sastoji od 24 mikroiglice koje su dužine do 4 mm. Možda vam se na prvi pogled čini da su iglice previše male u odnosu na debljinu kože, ali zapravo nije tako. Kada govorimo o dermisu, srednjem sloju kože na koji želimo da delujemo, znajte da je on najdeblji na leđima (3 mm). Stoga, prostom matematikom možemo da utvrdimo da iglice mogu i te kako da obave svoj posao.

Morpheus 8 je takođe u stanju da potpuno regeneriše vašu kožu sa minimalnim rizikom od upale i hiperpigmentacije nakon izvođenja procedure.

Kako deluje Morpheus 8?

Sa godinama, koža počinje da gubi svoju elastičnost, što dovodi do bora, finih linija i opuštenosti. Pored zatezanja kože, Morpheus 8 je odobren od strane FDA kao jedinstvena platforma za preoblikovanje subdermalne masnoće i prvi je i jedini uređaj za smanjenje masti na delikatnim područjima.

Morpheus 8 je savremena medicinska platforma sa nekoliko različitih programa sa prilagođenom dubinom prodiranja i isporukom energije za tretman lica i tela. Potrudićemo se da vam maksimalno pojednostavimo mehanizam dejstva Morpheus 8 platforme. Najkraće rečeno, najveća magija njegovog delovanja leži u savršenoj kombinaciji radiotalasne energije sa mikroiglicama.

Tretman deluje tako što putem mikroiglica isporučuje radiotalasnu energiju kako bi stimulisao sintezu kolagena u dermisu. Dakle, primenjena energija se ne zadržava na površinskom sloju kože, već dolazi do dermisa gde vrši željene promene.  Energija koja se isporučuje mikroiglicama se podešava shodno regiji i problemu koji se tretira. Tamo gde je tanja koža (kao npr. u regiji podočnjaka) primenjujemo manje dubine iglica. Veće dubine iglica i veće energije koristimo tamo gde treba ukloniti podbradak, kao i za tretman u regiji donje vilice gde postoji veća količina masti.Na taj način se poboljšava izgled vaše kože i smanjuju nepravilnosti.

Lekar postavlja uređaj na površinu vaše kože, primenjujući energiju između iglice i spoljne elektrode. Mikroiglice, pokrenute radiotalasnom energijom, prave mikropovrede u tkivu i time izazivaju efekat prirodnog mehanizma zarastanja/oporavka tkiva, odnosno podstiče se sinteza kolagena i elastina. Pored toga, zagrevanje tkiva na većim dubinama dovodi do reoblikovanja vašeg tela.
Dobra vest je i da će se kolagen stvarati nekoliko meseci nakon samog tretmana, što će vašu kožu samo dodatno zategnuti i učvrstiti.

Morpheus 8 uređaj dolazi sa 2 sonde:
• za manje površine tretmana.
•  za veće površine i dublje prodiranje u tkivo.

Važno je da znate da tokom tretmana površina vaše kože ostaje gotovo netaknuta, budući da se radiotalasna energija isporučuje u dublje slojeve kože.

morpheus 8 tretman

Najveće prednosti

• Morpheus 8 pre svega može da vam obezbedi rezultate koje očekujete, a bez rizika od post-inflamatorne hiperpigmentacije, što je nuspojava nekih tehnika obnavljanja kože.
• Ovo je savršen tretman ako tražite korekciju nesavršenosti na licu i telu bez ožiljaka, anestezije i gubljenja suvišnog vremena na oporavak.
• Kao napredni tretman sa mikroiglicama i radiotalasima, prodire u potkožno tkivo i do dubine od 8 mm, oblikujući na taj način vaše telo.
• Tretman je minimalno invazivan i pruža ujednačene rezultate.
• Tehnologija radiofrekvencije sa mikroiglicama cilja samo na regiju koju tretba tretirati, ostavljajući površinska tkiva netaknutim i ne ostavlja gotovo nikakve ožiljke i toplotnih oštećenja na spoljašnjem sloju vaše kože.
• Posebno dizajnirana platforma isporučuje energiju koja stimuliše zatezanje i podmlađivanje kože do prilagodljive dubine u dubljim slojevima vaše kože, gde vaše telo proizvodi kolagen i elastin – i gde živi neželjena masnoća!
• Prilagođavanje dubine znači da Morpheus 8 pruža bolje oblikovanje tela, zatezanje kože i smanjenje bora.

Za koje regije je pogodan Morpheus 8?

Morpheus 8 se može koristiti na svim područjima vašeg lica i tela koja zahtevaju zatezanje i reoblikovanje. Zanimljivo je da je odličan izbor kod potrebe za tretiranjem teže dostupnih regija lica i tela. Dakle, ona područja lica i tela koja pokazuju bore, promenu boje ili ožiljke od akni su pogodna za ovaj tretman. U praksi su najčešće tretirana područja upravo lice i vrat, i to upravo: čelo, donja vilica, donji deo obraza, regija oko očiju, podbradak.

Morpheus 8 tretman za telo je dobra alternativa za ljude koji žele dubinski tretman bez invazivnog pristupa. Pogodan je za osobe sa opuštenom kožom u predelu stomaka, zadnjice, butina, nadlaktica, grudi i regije iznad kolena. Njime se efikasno postižu oblikovanje i zatezanje tela. Morpheus 8 takođe pomaže u uklanjanju celulita i strija.

Intenzitet tretmana se uvek prilagođava regiji koja se tretira.

Morpheus 8- najčešća pitanja

Koje indikacije tretira?

Uz pomoć Morpheus 8 tretmana možete da:
• zategnete opuštenu kožu lica i vrata
• smanjite fine linije i bore
• redukujete podbradak i nakupljene masnoće u donjem delu lica
• redukujete masnoću, tj. oblikujete telo
• zategnete kožu na stomaku, butinama, iznad kolena i drugim kritičnim regijama
• ublažite strije
• poboljšate teksturu i tonus kože
• smanjite ožiljke od akni

Treba reći i da je Morpheus 8 odlična preventiva protiv znakova starenja kože, uključujući bore i opuštenost kože. Dakle, dobro je poznato da je bolje sprečiti nego lečiti, tako da uvek možete da se podvrgnete ovom tretmanu kako biste poboljšali teksturu i kvalitet svoje kože, te istovremeno odložili njeno prevremeno starenje.

morpheus 8 beograd

Ko je idealan kandidat za Morpheus 8?

Ukoliko ste dobrog opšteg zdravstvenog stanja i želite da smanjite znake starenja bez da idete pod nož, onda je Morpheus 8 tretman savršen za vas! Pogodan je za sve tipove kože: suvu, normalnu, masnu i osetljivu. Želite glatku i zategnutu kožu, ali i da sprečite pojavu znakova starenja na koži? I vi ste idealan kandidat za Morpheus 8. Uz pomoć ove procedure možete da rešite neželjenu punoću vrata i brade, grubu teksturu kože, ožiljke od akni, proširene pore, strije, bore, fine linije i opuštenu kožu, ali i da zategnete i oblikujete svoje telo.

Ko nije kandidat za tretman? Kontraindikacije?

Morpheus 8 tretman nije pogodan za izvođenje kod pacijenata sa znatnim viškom masnog tkiva i kod onih koji imaju veoma tanku kožu i duboke bore. Nije preporučljiv za osobe u trudnoći ili periodu dojenja, kao ni za one sa određenim stanjima kože poput akutnih infekcija, ekcema, keratoze i psorijaze. Takođe, kontraindikovan je kod osoba sa sklonostima ka stvaranju keloida, hemofilijom, dijabetesom ili malignim oboljenjima.

Kako izgleda Morpheus 8 tretman?

Procedura u proseku traje od 30 do 60 minuta i prilično je jednostavna, bezbedna i komforna za pacijenta. Nakon čišćenje kože preko regije koju želimo da tretiramo, nanosimo anestetičku kremu lokalno kako biste bili maksimalno pošteđeni bilo kakve nelagodnosti.

Nakon toga, lekar će primeniti Morphues 8 na koži gde želi da izvede tretman. Mikroiglice na aplikatoru konstantno prodiru u potkožno tkivo tokom procedure, izazivajući mikropovrede i podstičući proizvodnju novog kolagena. Radiotalasi prodiru do dubljih slojeva kože, gde dovode do koagulacije masnoće, odnosno topljenja masnih naslaga i zatezanja tkiva. Treba da znate da će se novi kolagen proizvoditi u narednim mesecima, što će dovesti do dodatnog zatezanja i učvršćivanja vaše kože – a time i do maksimalnih rezultata.

Koliko traje oporavak?

Oporavak nakon Morpheus 8 tretmana je u principu minimalan. Kako biste izbegli bilo kakve nuspojave nakon ovog tretmana i time minimizirali vreme oporavka, vodite računa da ovaj tretman treba da obavlja osoba koja je stručna i sertifikovana u datoj oblasti.

Simptomi poput blagog otoka i crvenila na području tretmana obično traju oko 2 dana. Pobrinite se da tretirano područje bude čisto i hidrirano. Operite ruke pre nego što dodirnete tretirano područje i koristite čiste peškire kako biste izbegli eventualnu infekciju.

Takođe izbegavajte direktno izlaganje kože sunčevom zračenju i nekoliko nedelja nakon tretmana, a ukoliko ne možete da izbegnete – obavezno nanesite kremu za sunčanje sa visokim SPF (minimum 30). Savetujemo da se brinete o adekvatnoj nezi kože, a preparati sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom će podstaći da se vaša koža što pre oporavi.

Da li može da se kombinuje sa drugim tretmanima?

Morpheus 8 tretman je najbolje kombinovati sa drugim estetskim tretmanima lica i tela radi postizanja najboljih rezultata. Pretežno se koristi sa PRP procedurom, dermalnim filerima i botoksom.
Kada govorimo o oblikovanju tela, Morpheus 8 se u praksi najčešće koristi u kombinaciji sa sjajnim Alma PrimeX tretmanom, koji deluje zahvaljujući kombinaciji ultrazvučnih i radiotalasa. Ovom kombinacijom postižemo maksimalne rezultate.

Da li je Morpheus 8 zatezanje kože bolno?

Ukoliko ste pomislili da je nemoguće da postoji jedan ovako sjajan tretman, a da nije komforan – razuverićemo vas. Morpheus 8 tretman je komforan i ugodan za pacijenta, i uopšte ne traje dugo.
Korišćenjem anestetičke kreme postižemo da vam tokom izvođenja ove procedure bude maksimalno prijatno. Ono što možete osetiti, to je pritisak usled prodiranja mikroiglica, kao i blago peckanje zbog radiotalasa.

Da li je tretman Morpheus 8 bezbedan?

Uvek se trudimo da bezbednost i zdravlje naših pacijenata budu na prvom mestu, tako da ni ovog puta nismo pravili kompromis. Morpheus 8 je apsolutno bezbedan tretman i odobren od strane FDA (Američka uprava za lekove) za upotrebu. Njegovo dejstvo i bezbednost su klinički testirani i ova platforma se uspešno koristi u renomiranim klinikama za estetsku medicinu širom sveta. Budite slobodni da pročitate kliničke studije na tu temu.

Tretman je bezbedan za sve tipove i tonove kože, što ga čini idealnim izborom za većinu pacijenata koji traže zatezanje i podmlađivanje kože bez potrebe za hirurgijom. Zanimljivo je da ljudi sa tamnijim tonovima kože mogu biti izloženi riziku od hiperpigmentacije kod primene različitih tretmana za obnavljanje kože, ali sa Morpheus 8 tretmanom ne postoji čak ni taj rizik.

Da li postoje neželjeni efekti ovog tretmana?

Tretman Morpheus 8 daje maksimalne rezultate uz minimalne neželjene efekte. Zbog prirode tretmana, pacijenti mogu da primete crvenilo, blage modrice i otok u prva 24 sata. Dobra vest je da će se većina neželjenih efekata rešiti u roku od 24 do 72 sata nakon tretmana. Tokom procesa zarastanja, važno je da se pridržavate smernica koje ste dobili od svog lekara, a tiču se naknadne nege kože – kako biste sprečili oštećenje kože i ožiljke.

Kada ću videti prve rezultate?

Sjajna činjenica kod ovog tretmana je da ćete prve rezultate videti odmah. Primetićete da vam je koža čvršća i zategnutija već nakon prvog tretmana. Ipak, kako biste uživali u maksimalnim rezultatima Morpheus 8 tretmana, moraćete malo da sačekate, jer ne zaboravite da se vlakna kolagena i elastina proizvode u narednim nedeljama. Praksa nam pokazuje da se pun efekat tretmana može videti negde nakon 3 meseca.

Dakle, iako su rezultati koje postižemo Morpheus 8 tretmanom dugotrajni, radi održavanja poželjno je da idete na tretman svakih šest meseci. Kompletan tretman u proseku uključuje u proseku 3 tretmana, a broj sesija je svakako određen onim što pokušavate da ispravite i tipom vaše kože. To je zato što vlakna kolagena i elastina postaju tanja i opuštenija kako starite, što dovodi do toga da vaša koža prirodno gubi elastičnost i vremenom postaje sklonija borama i opuštenosti. Uz redovne tretmane, nastavićete da stimulišete proizvodnju kolagena i tako održavate kožu glatkom i zategnutom.

Efekti koje postiže Morpheus 8

Efekti koje postiže Morpheus 8 su vidljivi odmah nakon prvog tretmana, kada ćete primetiti da vam je koža glatka, čvršća i zategnutija. Međutim, pune efekte ćete videti tek nakon serije tretmana (broj tretmana zavisi od problema koji se tretira):
• koža je vidno glatka, zategnuta i elastična na dodir
• bore i fine linije su smanjene
• ožiljci od akni su znatno ublaženi
• u narednim mesecima, kako se budu proizvodili kolagen i elastin, primetićete da vam je koža čvršća i sjajnija
• strije i celulit će biti vidno smanjeni.

Morpheus 8 – pre i posle

Cena i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.