Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Morpheus 8

Morpheus 8 predstavlja prekretnicu u estetskoj i antiage medicini, nudeći revolucionarni nehirurški tretman za zatezanje kože i smanjenje masnih naslaga.

 

Morpheus 8 je nehirurški tretman za zatezanje i regeneraciju kože lica i tela, kao i za smanjenje masti na nepoželjnim mestima. Koristi minimalno invazivnu radiotalasnu energiju da prodre u kožu. Na taj način pokreće prirodnu reakciju zarastanja kože kako bi se podstaklo zatezanje i jačanje tonusa vaše kože. Bilo da imate bore, opuštenost kože i druge nesavršenosti na licu i telu, oni postaju vidno redukovani nakon primene ovog jedinstvenog tretmana.

Ukoliko biste želeli odmah da saznate sve o sjajnom Morpheus 8, koji je 2020. godine proglašen najboljim minimalno invazivnim tretmanom, na pravom ste mestu.

 

Šta je Morpheus 8?

Morpheus 8  kombinuje snagu mikroiglica sa radiotalasnom tehnologijom u cilju stimulacije stvaranja kolagena, što dovodi do zatezanja i podmlađivanja  kože.Ovo je zapravo tretman mikroiglicama – mikronidling. Razvijen je tako da bude efikasniji od drugih vrsta tretmana sa mikroiglicama, jer isporučuje radiotalasnu energiju kako bi dopro u dublje slojeve vaše kože.

Morpheus 8 je minimalno invazivna procedura,  posebno dizajniran da cilja na tkivo kože na tačno određenoj dubini i time postigne svoje rezultate. Sam aparat se sastoji od 24 mikroiglice koje su dužine do 4 mm. Možda vam se na prvi pogled čini da su iglice previše male u odnosu na debljinu kože, ali zapravo nije tako. Kada govorimo o dermisu, srednjem sloju kože na koji želimo da delujemo, znajte da je on najdeblji na leđima (3 mm). Stoga, prostom matematikom možemo da utvrdimo da iglice mogu i te kako da obave svoj posao. Morpheus 8 je takođe u stanju da potpuno regeneriše vašu kožu sa minimalnim rizikom od upale i hiperpigmentacije nakon izvođenja procedure.

Kako deluje Morpheus 8?

Sa godinama, koža počinje da gubi svoju elastičnost, što dovodi do bora, finih linija i opuštenosti. Morpheus 8 je odobren od strane FDA kao jedinstvena platforma za preoblikovanje potkožnog masnog tkiva.

Kombinacija radiotalasa i mikroiglica

Morpheus 8 je savremena medicinska platforma sa nekoliko različitih programa, prilagođenom dubinom prodiranja i isporukom energije za tretman lica i tela. Njegov glavni adut je kombinacija radiotalasne energije i mikroiglica.

Tretman deluje tako što putem mikroiglica isporučuje radiotalasnu energiju kako bi stimulisao sintezu kolagena u dermisu. Energija ne ostaje na površini kože, već dolazi do dermisa, vršeći željene promene. Dubina i intenzitet mikroiglica se podešavaju prema regiji i problemu koji se tretira. Manje dubine se koriste za delikatna područja poput podočnjaka, dok se veće dubine i intenziteti koriste za uklanjanje podbratka i tretman regije donje vilice.

Morpheus 8 pokreće prirodne procese regeneracije

Lekar postavlja uređaj na površinu kože, primenjujući energiju između iglice i spoljne elektrode. Mikroiglice stvaraju mikropovrede u tkivu, što izaziva prirodni mehanizam zarastanja i oporavka, podstičući sintezu kolagena i elastina. Zagrevanje tkiva na većim dubinama preoblikuje potkožno tkivo, a kolagen se stvara nekoliko meseci nakon tretmana, dodatno zatežući i učvršćujući kožu.

Morpheus 8 uređaj dolazi sa dve sonde:

  • Za lice.
  • Za telo i dublje prodiranje u tkivo.

Važno je da znate da tokom tretmana površina vaše kože ostaje gotovo netaknuta, budući da se radiotalasna energija isporučuje u dublje slojeve kože.

morpheus 8 tretman

Najveće prednosti

Bez rizika, bez ožiljaka

  • Sigurni rezultati: Morpheus 8 pruža rezultate bez rizika od post-inflamatorne hiperpigmentacije.
  • Bez ožiljaka i anestezije: Idealno za korekciju nesavršenosti bez ožiljaka i potrebe za anestezijom.

Dubinska efikasnost

  • Mikroiglice i radiotalasi: Napredna tehnologija prodire do dubine od 8 mm, efikasno oblikujući vaše telo.
  • Minimalno invazivan: Tretman je bezbedan za kožu, bez vidljivih oštećenja.

Precizna tehnologija

  • Ciljani tretman: Tehnologija cilja samo tretiranu regiju, ostavljajući površinsku kožu netaknutom.
  • Podmlađivanje i zatezanje: Energija stimuliše stvaranje kolagena i elastina, zatežući i podmlađujući kožu.

Oblikovanje i podmlađivanje

  • Savršeno oblikovanje: Prilagodljivost dubine tretmana omogućava bolje oblikovanje tela i smanjenje bora.

Za koje regije je pogodan Morpheus 8?

Morpheus 8 se može koristiti na svim područjima vašeg lica i tela koja zahtevaju zatezanje i preoblikovanje. Zanimljivo je da je odličan izbor kod potrebe za tretiranjem teže dostupnih regija lica i tela. Dakle, ona područja lica i tela koja pokazuju bore, promenu boje ili ožiljke od akni su pogodna za ovaj tretman. U praksi su najčešće tretirana područja lice i vrat i to : donja vilica, donji deo obraza, podbradak kao i malarni edemi.

Morpheus 8 tretman za telo je dobra alternativa za ljude koji žele dubinski tretman bez invazivnog pristupa. Pogodan je za osobe sa opuštenom kožom u predelu stomaka, zadnjice, butina, nadlaktica, grudi i regije iznad kolena. Njime se efikasno postižu oblikovanje i zatezanje tela. Morpheus 8 takođe pomaže u uklanjanju celulita i strija. Intenzitet tretmana se uvek prilagođava regiji koja se tretira.

 

morpheus 8 beograd

Efekti koje postiže Morpheus 8

Efekti koje postiže Morpheus 8 su vidljivi odmah nakon prvog tretmana. Koža postaje glatka, čvršća i zategnutija. Međutim, puni rezultati se postižu nakon serije tretmana, čiji broj zavisi od problema koji se tretira. Koža će biti vidno zategnuta i elastična na dodir, a bore i fine linije smanjene. Linija donje vilice će biti definisana, a podbradak gotovo neprimetan. Ožiljci od akni će se ublažiti, a kako se budu proizvodili kolagen i elastin, koža će postati čvršća i sjajnija.

Morpheus 8 -najčešća pitanja

Koje indikacije tretira?

Uz pomoć Morpheus 8 tretmana možete zategnuti opuštenu kožu lica i tela, smanjiti fine linije i bore, eliminisati podbradak i nakupljene masnoće u donjem delu lica, kao i tretirati strije i ožiljke od akni.

Treba reći i da je Morpheus 8 odlična preventiva protiv znakova starenja kože, uključujući bore i opuštenost kože. Dakle, dobro je poznato da je bolje sprečiti nego lečiti, tako da uvek možete da se podvrgnete ovom tretmanu kako biste poboljšali teksturu i kvalitet svoje kože, te istovremeno odložili njeno prevremeno starenje.

Ko je idealan kandidat za Morpheus 8?

Ukoliko ste dobrog opšteg zdravstvenog stanja i želite da smanjite znake starenja bez da idete pod nož, onda je Morpheus 8 tretman savršen za vas! Pogodan je za sve tipove kože: suvu, normalnu, masnu i osetljivu. Želite glatku i zategnutu kožu, ali i da sprečite pojavu znakova starenja na koži? I vi ste idealan kandidat za Morpheus 8. Uz pomoć ove procedure možete da rešite neželjenu punoću vrata i brade, grubu teksturu kože, ožiljke od akni, proširene pore, strije, bore, fine linije i opuštenu kožu, ali i da zategnete i oblikujete svoje telo.

Kako izgleda Morpheus 8 tretman?

Procedura u proseku traje od 30 do 60 minuta i prilično je jednostavna, bezbedna i komforna za pacijenta. Nakon čišćenje kože preko regije koju želimo da tretiramo, nanosimo anestetičku kremu kako biste bili maksimalno pošteđeni bilo kakve nelagodnosti.

Nakon toga, lekar će primeniti Morpheus 8 na koži gde želi da izvede tretman. Mikroiglice na aplikatoru konstantno prodiru u potkožno tkivo tokom procedure, izazivajući mikropovrede i podstičući proizvodnju novog kolagena. Radiotalasi prodiru do dubljih slojeva kože, gde dovode do koagulacije masnoće, odnosno topljenja masnih naslaga i zatezanja tkiva. Treba da znate da će se novi kolagen proizvoditi u narednim mesecima, što će dovesti do dodatnog zatezanja i učvršćivanja vaše kože – a time i do maksimalnih rezultata.

Koliko traje oporavak?

Oporavak nakon Morpheus 8 tretmana je  minimalan. Kako biste izbegli bilo kakve nuspojave nakon ovog tretmana i time minimizirali vreme oporavka, vodite računa da ovaj tretman treba da obavlja osoba koja je stručna i ima dosta iskustva.

Simptomi poput blagog otoka i crvenila na području tretmana obično traju oko 2 dana. Pobrinite se da tretirano područje bude čisto i hidrirano. Operite ruke pre nego što dodirnete tretirano područje i koristite čiste peškire kako biste izbegli eventualnu infekciju.

Takođe izbegavajte direktno izlaganje kože sunčevom zračenju i nekoliko nedelja nakon tretmana. Ukoliko ipak ne možete da izbegnete – obavezno nanesite kremu za sunčanje sa visokim SPF (minimum 30). Savetujemo da se brinete o adekvatnoj nezi kože, a preparati sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom će podstaći da se vaša koža što pre oporavi.

Kada ću videti prve rezultate?

Sjajna činjenica kod ovog tretmana je da ćete prve rezultate videti odmah. Primetićete da vam je koža čvršća i zategnutija već nakon prvog tretmana. Ipak, kako biste uživali u maksimalnim rezultatima Morpheus 8 tretmana, moraćete malo da sačekate, jer ne zaboravite da se vlakna kolagena i elastina proizvode u narednim nedeljama. Praksa nam pokazuje da se pun efekat tretmana može videti negde nakon 3 meseca.

Dakle, iako su rezultati koje postižemo Morpheus 8 tretmanom dugotrajni, radi održavanja poželjno je da idete na tretman svakih šest meseci. Kompletan tretman u proseku uključuje u proseku 3 tretmana, a broj sesija je svakako određen onim što pokušavate da ispravite i tipom vaše kože. To je zato što vlakna kolagena i elastina postaju tanja i opuštenija kako starite, što dovodi do toga da vaša koža prirodno gubi elastičnost i vremenom postaje sklonija borama i opuštenosti. Uz redovne tretmane, nastavićete da stimulišete proizvodnju kolagena i tako održavate kožu glatkom i zategnutom.

Da li je tretman bolan?

Ukoliko ste pomislili da je nemoguće da postoji jedan ovako sjajan tretman, a da nije komforan – razuverićemo vas. Morpheus 8 tretman je komforan i ugodan za pacijenta, i uopšte ne traje dugo.
Korišćenjem anestetičke kreme postižemo da vam tokom izvođenja ove procedure bude maksimalno prijatno. Ono što možete osetiti, to je pritisak usled prodiranja mikroiglica, kao i blago peckanje zbog radiotalasa.

Da li je tretman Morpheus 8 bezbedan?

Uvek se trudimo da bezbednost i zdravlje naših pacijenata budu na prvom mestu, tako da ni ovog puta nismo pravili kompromis. Morpheus 8 je apsolutno bezbedan tretman i odobren od strane FDA (Američka uprava za lekove) za upotrebu. Njegovo dejstvo i bezbednost su klinički testirani i ova platforma se uspešno koristi u renomiranim klinikama za estetsku medicinu širom sveta. Budite slobodni da pročitate kliničke studije na tu temu.

Tretman je bezbedan za sve tipove kože, što ga čini idealnim izborom za većinu pacijenata. Namenjen je onima koji traže zatezanje i podmlađivanje kože bez potrebe za hirurgijom. Zanimljivo je da ljudi sa tamnijim tonovima kože često rizikuju hiperpigmentaciju kod različitih tretmana za obnavljanje kože. Međutim, sa Morpheus 8 tretmanom ne postoji čak ni taj rizik.

Da li može da se kombinuje sa drugim tretmanima?

Kombinacija Morpheus 8 tretmana sa drugim estetskim procedurama može značajno poboljšati rezultate i pružiti optimalne efekte. Morpheus 8 se može kombinovati sa Attiva radiotalasima, posebno kada je cilj preoblikovanje dubljih potkožnih tekstura i podbratka. Ova kombinacija tretmana je idealna za pacijente starije od 45 godina, jer može značajno poboljšati strukturu i izgled lica i kože.

Kada je reč o oblikovanju tela, Morpheus 8 se često koristi u kombinaciji sa Alma PrimeX tretmanom. Ovaj tretman koristi kombinaciju ultrazvučnih i radiotalasa za postizanje maksimalnih rezultata u smanjenju masnoća i zatezanju kože. Alma PrimeX tretman omogućava ciljano smanjenje masnih naslaga dok Morpheus 8 dodatno zateže kožu i poboljšava njenu teksturu​.

Važno je napomenuti da se Morpheus 8 ne može kombinovati istovremeno sa filerima i botoksom. Preporučuje se da prođe najmanje mesec dana između ovih procedura kako bi se izbegle moguće komplikacije. Ova pauza omogućava koži da se adekvatno oporavi i maksimizira efekte svakog tretmana​​.

Ko nije kandidat za tretman?

Morpheus 8 tretman nije pogodan za osobe sa većim viškom masnog tkiva i kod onih koji imaju veoma tanku kožu i duboke bore.

Kontraindikacije

Morpheus 8 tretman nije preporučljiv u trudnoći ili periodu dojenja, kao ni za one sa određenim stanjima kože poput akutnih infekcija, ekcema, keratoze i psorijaze. Takođe, kontraindikovan je kod osoba sa sklonostima ka stvaranju keloida, hemofilijom, dijabetesom ili malignim oboljenjima.

Da li postoje neželjeni efekti ?

Tretman Morpheus 8 daje maksimalne rezultate uz minimalne neželjene efekte. Zbog prirode tretmana, pacijenti mogu da primete crvenilo, blage modrice i otok u prva 24 sata. Dobra vest je da će se većina neželjenih efekata rešiti u roku od 24 do 72 sata nakon tretmana. Tokom procesa zarastanja, važno je da se pridržavate smernica koje ste dobili od svog lekara, a tiču se naknadne nege kože – kako biste sprečili oštećenje kože i ožiljke.

Morpheus 8 – pre i posle

Cena i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas pozovite na  064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.