Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Keratoze

Uklanjanje keratoza radiotalasima  i  CO2 laserom je bezbolna, minimalno invazivna i efikasna metoda za odstranjivanje ovakvih promena na koži. Intervencija je potpuno bezbedna, ne ostavlja ožiljake, a oporavak traje kratko.

Keratoze- dobroćudni tumori na koži

Keratoze, seboroične keratoze ili seboroične bradavice predstavlaju žuto-braonkaste, hrapave promene na koži. Reč je o dobroćudnim izraštajima koji se javljaju usled mutacija u ćelijama, to jest, usled prekomernog uvećanja ćelija na površini kože. Najčešće se javljaju u srednjem i starijem životnom dobu, pretežno između 35.i 60. godine života. Ipak, mogu pogoditi i mlađe osobe.

Za keratoze je karakteristično sledeće:

  • Veoma su česte i zapravo predstavljaju dobroćudne tumore epidermisa;
  • Najčešće se javljaju u grupama od po desetak keratoza, ređe se pojavljuju samostalno;
  • Mogu se javiti na licu, leđima, grudima, na koži stomaka, velikim pregibima;
  • Prepoznaju se kao okrugle ili ovalne pločaste promene, galtke su na dodir, a boja im je žuta do braon, pa veoma podsećaju na mladeže.
  • Vremenom, mogu postati hrapave, uzdignute iznad kože, veličine od nekoliko mm do nekoliko cm;
  • Svrab, vlaženje kože, crvenilo i izražene iritacije simptomi su koji prate keratozne promene na koži;
  • Keratoze se nikada neće pojaviti na tabanima, dlanovima, kao ni na sluzokoži.

Za razliku od bradavica, keratoze se nikada ne povlače spontano, već naprotiv, konstantno se umnožavaju i postaju veće. Dermoskopskim pregledom može se ustanoviti da li je reč o keratozama, bradavicama ili drugim tipovima promene na koži ili sluzokoži pacijenta.

Keratoze

Apsolutne su pejsmejker, infekcije kože, akutne inflamatorne bolesti kože, epilepsija.  Relativne su dijabetes i trudnoća.

Uklanjanje keratoza  -cena i dodatna pitanja

Na stranici Cenovnik možete pogledati cene svih procedura i tretmana koje izvodimo, pa tako i usluge uklanjanja keratoza. Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvak na raspolaganju. Zakažite pregled, slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.