Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Dye VL PRO laser

Dye VL PRO laserski tretman na efikasan način leči crvenilo, hiperpigmentaciju, rozaceu, uklanja proširene kapilare i pauk vene.

Na potpuno bezbedan i bezbolan način, Dye VL PRO laser umanjuje i uklanja nesavršenosti koje su prisutne na koži koristeći naprednu fluorescentnu tehnologiju. Dye VL PRO laser deluje na pigment u površinskom sloju kože, a pomoću preciznog laserskog zraka, dolazi do eliminacije manjih krvnih sudova i pauk vena na licu. Podsticanjem proizvodnje kolagena i elastina u dubljem sloju kože, tretman rezultira elastičnijom i ujednačenijom kožom.

U nastavku saznajte više o Dye VL laseru i tretmanu koji vodi do zdrave i lepe kože lica.

dye vl laser

Šta je Dye VL PRO laser?

Dye VL laser je deo Alma Harmony XL Pro multilaserske medicinske platforme savremene generacije. U pitanju je napredna verzija Alma Harmony XL platforme koja je svestrano rešenje za mnoge estetske i medicinske indikacije na koži.  Harmony XL Pro je karakterističan po tome što poseduje čitav niz tehnologija, aplikatora i metoda za tretmane koji postižu izvanredne estetske rezultate. Uz nove tehnologije i inovacije s uspehom tretira 65 različitih indikacija.
Svaka sonda Harmony XL Pro lasera ima svoju namenu. One se čak mogu i kombinovati kako bi se došlo do što boljih rezultata. Kombinovanjem sondi možemo ponuditi i širok spektar rešenja za različite potrebe pacijenata, koji su u potrazi za korekcijama nepravilnosti na koži nastalih usled starenja kao što su bore, fine linije na koži, neujednačen ten, opuštenost kože i ožiljci izazvani aknama.

Dye VL laser je uređaj koji emituje uskopojasni puslirajući svetlosni zrak, a stručnjaci širom sveta ga smatraju najnaprednijom IPL tehnologijom (IPL- intezivna pulsirajuća svetlost).

Namenjen je efikasnom i sigurnom smanjenju i uklanjanju pigmentnih lezija. Osim na uklanjanje sitnih krvih sudova koji izazivaju crvenilo na koži, istovremeno pozitivno deluje na teksturu kože. Podstiče višestruko stvaranje kolagena i elastina, što dovodi do veće elastičnosti i zatezanja kože zbog čega je poznat i kao tretman fotopodmlađivanja. Koža postaje otpornija na spoljašnje faktore. Nakon tretmana, ten postaje primetno svetliji, a crvenilo, hiperpigmentacije i kapilari su umanjeni ili potpuno uklonjeni.
Dye VL PRO laser je odličan način za otklanjanje vaskularnih lezija i kapilara. Tretman je prilagodljiv, siguran i pouzdan, i pokazuje odlične rezultate čija je bezbednost potvrđena kako u praksi, tako i u mnogim kliničkim studijama.
Inovativna procedura poboljšava ukupan izgled kože i ima uticaj na njenu elastičnost. Ovo je tretman koji će umanjiti znake starenja. Koža dobija glatku teksturu, a ten postaje blistav.

Bez rizika od neželjenih efekata, Dye VL tretman pogodan je za svaki tip kože.

dye vl laser kapilari

Kako deluje Dye VL PRO laser?

Dye VL laser deluje na pigment u površnim  i dubljim slojevima kože. Razlažući ga, dejstvom laserskih zraka, ispuštajući kratkotrajne svetlosne impulse talasne dužine 500 – 600 nm, eliminiše manje krvne sudove na licu, uz intenzivan sistem hlađenja koji sonda poseduje. Toplota svetlosnog izvora se minimalno oseća u toku trajanja tretmana. Dye VL tretman koristi se najčešće za lečenje fleka od sunca, hemangioma, pauk vena na licu, kapilara, melazme i hiperpigmentacije, rozacee.
Dye VL laser koristi pulsirajuće svetlo i smatra se naprednim tipom IPL laserom. To znači da je svetlosni zrak savršeno precizan i omogućava da se ciljano deluje na područje lezije ili krvog suda koji utiče na nepravilnosti na koži. Na ovaj način, okolna zdrava tkiva ostaju neoštećena i nedirnuta.

Delovanje Dye VL lasera je potpuno bezbedno i idealno za uklanjanje nesavršenosti i crvenila na koži koji mogu biti uzrokovani godinama, genetikom, anatomijom kože ili načinom života.

Kada su u pitanju crvenilo i prošireni kapilari ili oboljenja kože poput rozacee, svetlosni zrak cilja pigment kože – melanin i pigment krvi – hemoglobin. Apsorbovana energija pretvara se u toplotu koja razbija hromofore (melanin i hemoglobin). Stimulacijom proizvodnje kolagena i elastina u epidermisu, koža se podmlađuje, popravlja se njena tekstura, deluje se na poboljšanje opšteg kvaliteta kože. Bore i proširene pore postaju manje izražene.

Kakvi su rezultati Dye VL tretmana?

Efekti nakon Dye VL PRO tretmana su brzo vidljivi. Važno je napomenuti da, u slučaju tamnih fleka i hiperpigmentacije, nakon tretmana u narednih 3-7 dana, mrlje će izgledati tamnije, a onda će početi da se čiste i da svetle. Pacijenti koji su se suočili sa rozaceom, kuperozom, hiperpigmentacijama i sličnim problemima, vide efikasna poboljšanja. Efekat ovog lasera ogleda se i u regulaciji proizvodnje sebuma i smanjenju upalnih procesa na koži, što sve zajedno utiče na revitalizaciju i lepši izgled kože.

Dye VL PRO fotorejuvenacija omogućava da:

 • Crvenilo nestane sa kože;
 • Ten postane ujednačeniji;
 • Hiperpigmentacija i tamne fleke se povlače sa lica;
 • Sitne vene i prošireni kapilari nestaju sa površine kože;
 • Uklonjena su vidljiva fotooštećenja na koži;
 • Koža izgleda vidno svežije i zdravije, i poboljšan je njen celokupni kvalitet.

Po preporukama i proceni dermatologa, potrebno je 3 – 6 tretmana za uklanjanje postojećih promena na koži, koji se ponavljaju na 3 – 4 nedelje. Preporučeni tretmani održavanja su jednom na 6 meseci ili jednom godišnje. Tretman traje oko 30 minuta ukoliko se radi samo na licu. Ako se radi i u predelu vrata i dekoltea može trajati duže.
Važno je napomenuti: Dye-VL fotorejuvenacija se ne preporučuje u prolećnim i letnjim mesecima. Jesenji i zimski meseci i period do ranog proleća idealno su vreme za Dye VL PRO laserski tretman jer koža lica ne bi trebalo da bude izložena sunčevim zracima najmanje dve – tri nedelje pre prvog tretmana. Upotreba preparata sa visokim zaštitnim faktorom nakon Dye VL laserskog tretmana je obavezna bez obzira na doba godine.

Kako izgleda tretman Dye VL PRO laserom?

Pre tretmana, koža se temeljno čisti od šminke i nečistoća. Oči pacijenta zaštićene su posebnim naočarima. Na područje koje će se tretirati, nanosi se neutralni gel koji ima ulogu eliminacije neprijatnih senzacija. Ima blagi, rashlađujući efekat. Dok se sondom prelazi po koži, pacijent može osećati blago peckanje u trenucima emitovanja svetlosnih impulsa. Sonda Dye VL lasera ima ugrađeni rashlađujući sistem, koji doprinosi komforu i udobnosti tokom tretmana. Na taj način su minimizirani bol i neprijatnost. Čak i za pacijente koji imaju izrazito osetljivu kožu, sonda se može prilagoditi, sa još većim nivoom hlađenja.
Laserski zrak se u krvnim sudovima pretvara u toplotu, a kroz limfni sistem, razgrađuju se pigmentne fleke. Na taj način, crvenilo bledi, a proširene vene i izraženi kapilari nestaju. Dye VL PRO tretman takođe doprinosi smanjenju upala na koži. Ima uticaj na smanjenje proizvodnje sebuma, što je veoma korisno pacijentima koji se bore sa aknama i ožiljcima od akni. Nakon prvog tretmana, primetna su blaga poboljšanja i smanjenje crvenila, kapilara i proširenih vena. Najbolji rezultati biće primetni nakon serije tretmana.

Koje indikacije se mogu tretirati Dye VL PRO laserom?

Dye VL PRO laserski tretman namenjen je poboljšavanju celokupnog kvaliteta kože. Laserski tretman direktno deluje na sledeće indikacije:

 • Fotooštećenja – mrlje na licu, fleke i pege nastale zbog uticaja sunčevih zraka;
 • Kuperoza – tretman otklanja sitne krvne sudove;
 • Rozacea – crvenilo na obrazima, bradi, čelu, okoloočnom području se uspešno može lečiti Dye VL laserom;
 • Melazma i hiperpigmentacije – fleke se razgrađuju, a ten postaje ujednačen;
 • Pauk vene – Dye VL tretman utiče na grupisane ispucale kapilare;
 • Crveni ožiljci i strije – tretman uspešno leči crvene ožiljke, među kojima su i crvene strije.

Pored navedenih stanja, Dye VL PRO laser će imati pozitivan uticaj na zatezanje i nežno podmlađivanje kože, zbog podsticanja prirodne proizvodnje kolagena i elastina.

dye vl laser kapilari

Oporavak nakon tretmana Dye VL laserom

Nakon tretmana nema potrebe za oporavkom, kod osetljive kože može biti prisutno blago crvenilo koje se brzo povlači. Nakon tretmana pacijent se odmah može vratiti svojim obavezama i svakodnevnim aktivnostima. Savetuje se izbegavanje direktne sunčeve svetlosti u naredna tri dana. Koža lica u nedeljama nekon tretmana smanjuje stepen početnog crvenila, izraženost proširenih kapilara je umanjena, koža bolje reaguje na spoljašnje faktore. Osim toga, koža postaje podmlađenija, elastičnija i blistavija. Za dugoročne rezultate, potrebna je primena specifične dermokozmetike u skladu sa tipom i stanjem kože, koju će preporučiti izabrani lekar.

Da li postoje nuspojave nakon Dye VL laserskog tretmana?

Klinički odobren i potpuno bezbedan, Dye VL laserski tretman ne ostavlja nikakve nuspojave za sobom. Pacijenti sa osetljivom kožom mogu da primete blago crvenilo na licu koje prolazi nakon nekoliko sati od tretmana.

Ko su kandidati za Dye VL PRO?

Nakon stručne konsultacije i pregleda lekara, biće određeno da li je Dye VL PRO laser najbolji za rešenje problema sa kojim se pacijent suočio. Nakon detaljnog pregleda, biće utvrđen protokol lečenja, broj tretmana i raspored. Ukoliko su na vašoj koži primetni znaci pauk vena, vidljivih kapilara, hiperpigmentacije, rozacee ili kuperoze, Dye VL laserski tretman može da doprinese poboljšanju postojećeg stanja i da umanji ili potpuno ukloni nesavršenosti na licu. Kada je reč o vaskularnim lezijama, Dye VL tretman je veoma pogodan za njihovo uklanjanje. Bezbedan je za sve tipove kože. Tretman je namenjen muškarcima i ženama, bez obzira na životnu dob. Nakon tretmana na licu, vratu ili dekolteu, koža će dobiti negovan, zdrav i ujednačen izgled.

Kome se ne preporučuje Dye VL PRO tretman?

Dye VL laser je potpuno bezbedan, ali uprkos tome, ne preporučuje se osobama koje boluju od epilepsije, imaju aktivnu infekciju i aktivni herpes, vitiligo, sklonost ka stvaranju keloida, kancer, na terapiji su tretinoinom ili drugim fotosenzitivnim lekovima, kao i u periodu trudnoće i dojenja.

Kombinacija Dye VL tretmana sa drugim laserima

Dye VL PRO laser se može samostalno izvoditi, a takođe može se kombinovati sa drugim laserima sa Harmony XL PRO platforme.

ClearLift PRO

Dye VL laserski tretman može se kombinovati sa ClearLift laserom u cilju postizanja najefikasnijih rezultata u zadovoljavajućem vremenskom roku. Principi delovanja ova dva lasera se dopunjuju – Dye VL tretman deluje na površnije slojeve kože, a ClearLift u dubljim. Kombinacija ova dva laserska tretmana pokazala se kod naših pacijenata kao efikasna, pogotovo kada je reč o većim regijama kože zahvaćenim tamnim flekama, ožiljcima od akni, proširenim kapilarima, kao i strijama.

ClearSkin PRO

ClearSkin PRO laser namenjen je lečenju akni i ožiljaka od akni, kao i obnavljanju i podmlađivanju kože. Kada se kombinuje sa Dye VL PRO laserom, deluje još efikasnije na kožu koja je sklona upalama i aknama. Kako Dye VL deluje na smanjenje proizvodnje sebuma, proširenih kapilara i crvenila, zajedno sa ClearSkin tretmanom koji je namenjen problematičnoj koži, pružiće odlične rezultate.

DYE VL – pre i posle

DYE VL  – cena i dodatna pitanja

Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik.
Ukoliko želite da svojoj koži vratite blistavost i da umanjite crvenilo i izražene kapilare, ovaj tretman će biti pravi izbor. Ukoliko imate dodatnih pitanja, nejasnoća ili želite da zakažete tretman, stojimo vam na raspolaganju. Možete nas kontaktirati putem broja telefona 064/237-0707ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.