Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

iPixel Erbijum laser

Erbijum laser jedan je od najnaprednijh lasera koji utiče na uklanjanje oštećenja od sunca, fleka i sitnih bora, kao i ožiljaka sa kože. Uspešno revitalizuje i podmlađuje kožu.

Erbijum laser je frakcioni, ablativni laser koji se savršeno prilagođava potrebama pacijenata i ciljano deluje na nesavršenosti na koži. Sa svojom sposobnošću da precizno cilja specifične probleme kože, poput bora, ožiljaka i neujednačenog tena, ovaj laser omogućava personalizovane tretmane. Zahvaljujući njegovoj delikatnoj primeni, pacijenti mogu očekivati brze rezultate sa minimalnim periodom oporavka, čineći ga idealnim izborom za one koji traže efikasno, ali neinvazivno rešenje za podmlađivanje kože.

Erbijum laser zatezanje kože

Šta je Erbijum laser?

U dinamičnom domenu estetske i anti-age medicine, Ipixel Erbijum (Er: YAG) laser zauzima posebno mesto.  Radeći na talasnoj dužini od 2940 nm, podešen je da cilja molekule vode u koži, što ga čini izuzetno efikasnim za precizne, minimalno invazivne procedure podmlađivanja kože.

Deo je medicinske platforme Alma Harmony XL PRO, koja je dostupna u našoj ordinaciji. Alma laseri zaslužni su za postizanje odličnih rezultata, i sa njima, nikada nije bilo lakše imati lepu, zdravu i negovanu kožu, bez obzira na godine. Alma Harmony XL PRO je uređaj sa mnogo funkcija, a sa razlogom se smatra među najboljima na svetu. Uz pomoć lasera, tretiraju se estetske nesavršenosti i zdravstvene indikacije na koži, na bezbedan i siguran način.

Ipixel Er: YAG laser pruža efikasne rezultate u zatezanju i obnavljanju kože. Nakon tretmana, koža je vidno podmlađena i zategnuta, a nesavršenosti umanjene ili u potpunosti uklonjene sa kože. Tretmani su komforni i bezbolni za pacijenta, a rezultati brzo vidljivi, već nakon pet dana od tretmana. Ipixel Erbijum laser delovaće na izražene nesavršenosti na koži, na fleke na licu, hiprepigmentaciju koja je nastala od sunca, uticaće na strije i ožiljke na koži.

Šta sve tretira Erbijum laser?

Ipixel Er: YAG laser se može koristiti za:

Koje regije tretira?

Laser se pretežno koristi na licu, vratu, dekolteu i šakama. Prilagodljiv je, veoma precizan i bezbedan, u potpunosti upotrebljiv na najosetljivijim regijama na licu, kao što je okoloočno područje. Osim na licu, može se koristiti na bilo kom delu telu, gde su nesavršenosti poput flekica i ožiljaka prisutne.
Ipixel Er: YAG je pogodan za sve tipove kože. Pacijenti koji imaju želju i potrebu da uživaju u zdravoj, negovanoj i čistoj koži, opredeljuju se za ovaj laser.

Kako deluje Erbijum laser?

Ono što je važno napomenuti jeste to da se Erbijum laser razlikuje zbog svoje napredne tehnologije i pruža više pri svakom tretmanu. Laser neće naneti štetu okolnom tkivu i ciljano će delovati samo na delove kože koji zahtevaju pristup. Ablativno-frakcioni način rada lasera stimuliše zarastanje kože i podstiče proizvodnju kolagena, i to će dovesti do poboljšanja tonusa kože, veće hidratacije i elastičnosti.

Ipixel Er: YAG laser radi na jedinstven način: šalje precizne, kratke impulse svetlosti koji ciljaju problematične delove kože. Ono što je presudno je da oko tih tretiranih delova, zdravo tkivo ostaje netaknuto. Ovo pomaže koži da se brže oporavi, jer aktivira prirodne procese obnove, čineći kožu glatkom, čvršćom i zdravijom.

Erbijum laserom tretiramo samo delić kože na kome je prisutna nesavršenost, i to daje prednost u vidu bržeg oporavka kože i vidno poboljšane strukture.

Preciznost ovog lasera ​​omogućava lekarima da prilagode dubinu i intenzitet tretmana, čineći ga prilagodljivim za rešavanje specifičnih problema kože i pogodnim za različite tipove kože.

Dvostruka moć Ipixel Er: YAG lasera

Ipixel Er: YAG laser predstavlja kombinaciju tradicionalnog Erbium lasera i napredne PIXEL tehnologije, čime se pruža veća preciznost u tretmanima. Ono što je posebno značajno za pacijente je to da ne postoji potreba za dugim oporavkom, a rezultati su brzo vidljivi.
Laser deluje i na samoj površini kože, ali i u dubljim slojevima kože.

Na površini kože, postiže se efekat pilinga, dok se unutar kože regenerišu oštećene ćelije i stimuliše se proizvodnja novog kolagena.

Erbijum laser

Prednosti Erbijum lasera

  • Prilagođeni tretmani: Laserski tretman se može precizno prilagoditi vašim potrebama, bilo da je reč o dubini ili jačini delovanja. To znači da svako može dobiti tretman tačno usklađen sa svojim specifičnim problemima kože, obezbeđujući najbolje moguće rezultate.
  • Svestranost: Ovaj laser može uspešno rešiti različite probleme kože, uključujući ožiljke od akni, staračke pege, sitne linije, bore i neujednačenu teksturu kože.
  • Bezbednost: Zahvaljujući njegovoj sposobnosti preciznog ciljanja, rizik od oštećenja okolnog tkiva je minimalan, što ga čini sigurnim izborom za sve tipove kože i delove tela.
  • Brz oporavak: Pacijenti se oporavljaju brže nego kod tradicionalnih metoda obnavljanja kože, zahvaljujući njegovoj sposobnosti da precizno cilja samo problematične delove.

Erbijum laser- najčešća pitanja

Konsultacije

Pre samog tretmana, neophodno je obaviti konsultacije, kako bi pacijent bio upoznat sa procedurom. Na konsultativnom razgovoru, doktor će objasniti koji je tretman idealan za vašu kožu, u skladu sa rezultatima koje očekujete.
Koža se detaljno posmatra, kako bi se pronašlo najbolje rešenje za estetske ili zdravstvene indikacije. Ukoliko je Ipixel Er: YAG ono što će najviše prijati vašoj koži, tada se utvrđuje broj tretmana, neophodan za dostizanje željenog ishoda.

Priprema za Ipixel Er: YAG

Mesec dana pre tretmana, izbegava se sunčanje i solarijum, kako koža ne bi odreagovala i kako se ne bi javile fleke nakon tretmana. Takođe, svaka vrsta pilinga u ovom periodu, treba da se izbegava.

Kako izgleda tretman?

Tretman je brz i veoma jednostavan. Pacijenti ne prijavljuju nelagodnost ili bol. Ono što možete osetiti tokom tretmana jeste blago peckanje. Anestetik krema će biti nanešena na regiju koja se tretira, kako bi pacijent imao potpuno lagodno i prijatno iskustvo. Koža se temeljno čisti, a onda se laser prislanja na regiju koja je prethodno utvrđena za tretman. Koliko će trajati tretman, zavisi od regije koja se tretira.

Ukoliko su u pitanju ožiljci, tretman će trajati od 10 minuta do pola sata. Ipixel Er: YAG je idealan za pliće ožiljke, koji su nastali od akni. Za dublje ožiljke, lekar može da predloži kombinaciju sa drugim tretmanima, radi postizanja najboljih rezultata.

Uklanjanje strija sa stomaka, butina, ruku ili zadnjice je čest proces koji se sprovodi sa Ipixel Er: YAG laserom. On je najdelotvorniji kod plitkih i svežih strija, dok bi se za dublje koristio DYE VL laser (za tamne, ljubičaste strije) ili Candela CO2 (za duboke, bele strije).

Oporavak

Nakon tretmana, koža može da bude blago natečena i crvenilo je prisutno. To može da potraje do nekoliko dana. Kada crvenilo prođe, koža počinje da se peruta i ljušti, u procesu obnavljanja. Ovaj proces ne treba ubrzavati, već pustiti kožu da prirodno revitalizuje. Nakon nekoliko dana, koža će bit sveža, čista, zdrava i vidno podmlađena. U proseku, oporavak traje 3 do 5 dana.

Da li su rezultati odmah vidljivi?

Čim se koža regeneriše, što je u proseku do pet dana, prvi rezultati će biti vidljivi na koži. Potpuni rezultati vidljivi su nakon serije tretmana. Postignuti rezultati su dugoročni i ne postoji potreba za ponavljanjem u budućnosti. Održavanje rezultata lepe i zdrave kože, kasnije možete da radite sa drugim tretmanima.

Kontraindikacije

Ipixel Er: YAG laserski tretmani nisu namenjeni trudnicama i dojiljama, pacijentima sa malignim oboljenjima, osobama sa autoimunim bolestima. Laserski tretmani se izbegavaju u slučajevima kada u organizmu postoji infekcija ili se koriste određeni lekovi koji mogu da stvore dalje komplikacije.

Erbijum laser: dodatna pitanja i cene

Sve cene naših tretmana, kao i aktuelne popuste, pogledajte na stranici Cenovnik. Za dodatna pitanja i zakazivanje konsultacija pozovite nas na 064/237-0707 ili nam pišite na imedic.rs@gmail.com.