Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Alma Harmony XL PRO

Alma Harmony XL PRO je savremena laserska platforma koja nam omogućava da rešimo različite dermatološke i estetske probleme kože lica ili tela.

Čini se da se u današnjem svetu estetske i antiage medicine pojavljuju novi uređaji izuzetnom brzinom. Tako je poznata kompanija Alma Lasers osmislila laserski sistem Harmony XL PRO koji  je pomerio granice u dosadašnjim mogućnostima primene lasera. On koristi više različitih tehnologija kako bi pružio ne samo moćna rešenja za podmlađivanje i regeneraciju kože kože, već i za uklanjanje vaskularnih lezija, tetovaža, hiperpigmentacija, nepravilnosti  i lečenje akni. Ove tehnologije možemo da primenjujemo nezavisno ili  da ih kombinujemo, u zavisnosti od indikacija i  efekta koji želimo da postignemo.
Alma Harmony XL Pro je pogodan za sve tipove kože i pruža brže vidljive, dugotrajne rezultate u odnosu na neke druge lasere.

 

Šta je Alma Harmony XL PRO?

Danas postoji toliko različitih estetskih tretmana lica i tela, da verujemo da ste često u nedoumici koji će biti najkorisniji za vas. Da biste doneli pravu odluku, najpre budite sigurni u vezi toga šta vas brine i šta želite da poboljšate. Harmony XL PRO laser je odlično rešenje za mnoge estetske probleme. Uz minimalno vreme opravka rešava širok spektar različitih problema sa kožom i efikasan je skoro bilo gde na telu.
Alma Harmony XL Pro je moćno, sveobuhvatno rešenje za širok spektar dermatoloških i estetskih potreba. Ova savremena medicinska platforma poseduje više modula, odnosno sondi namenjenih za različite indikacije. Svaka tehnologija koju nude Harmony XL Pro moduli ima dokazanu sigurnost i bezbednost, o čemu svedoče opsežne kliničke studije.
Harmony XL PRO možemo koristiti za tretiranje svih delova tela, svih tipova kože i gotovo svih starosnih grupa.

 

Nekoliko tehnologija. Jedna platforma.

Iako su laseri postali važan aspekt dermatologije i estetske medicine, njihov uski elektromagnetni spektar zračenja ograničava njihovu sposobnost tretiranja različitih stanja kože. Čak ni uvođenje novih tehnologija, kao što je to bila  početkom 1990-ih, primena uređaja za intenzivno pulsiranje svetlosti (IPL), nije mnogo proširilo dotadašnje mogućnosti rešavanja dermatoloških i estetskih problema.
Zbog toga je godinama traženo rešenje koje bi omogućilo najbolji terapijski izbor i za lekare i za pacijente.
Upravo, svetski poznata kompanija Alma Lasers je dizajnirala Harmony XL PRO – prvi multitehnološki sistem koji obuhvata pulsnu svetlost, laser, UVB i tzv. Near Infrared (bliske infracrvene) tehnologije na jednoj platformi. Alma Harmony XL PRO nam dolazi sa gotovo 20 različitih laserskih, svetlosnih i ultrazvučnih tehnologija kojima možemo da tretiramo preko 65 dermatoloških i estetskih indikacija koje je odobrila FDA (Američka uprava za lekove ). Ovaj inovativan laserski sistem ima mogućnost kontrole dubine tretmana u zavisnosti od područja koje se tretira, tipa kože ili indikacija. Zavisno od modula za koji se odlučimo, drugačija je i tehnologija delovanja. U osnovi, većinom su to svetlosna i laserska tehnologija, dok kod Alma Impact modula imamo i ultrazvučnu tehnologiju.

Na koji način deluje Alma Harmony XL PRO?

Kada govorimo o laserima, Alma Harmony XL PRO poseduje ablativne i neablativne lasere.  Za razliku od ablativnih lasera koji stvaraju mikrokanale ili slične povrede na površini kože, neablativni ostavlja ovaj gornji sloj kože netaknutim. Njihova energija prodire duboko u tkiva kože kako bi podstakla njenu regeneraciju stimulisanjem kolagena a samim tim i podmlađivanje. Osim toga, ti laserski zraci ciljaju i na melanin kao i druge pigmente , uklanjajući fleke ili uništavaju bakterije koje izazivaju acne vulgaris, te se koriste i u lečenju akni. Neablativni laseri ne zahtevaju vreme oporavka i mogu se raditi tokom cele godine. S druge strane, intezivnije efekte i vidljivije rezultate, posebno kad je reč o podmlađivanju postižemo sa ablativnim laserom. Tretmani ablativnim laserom se rade od jeseni do početka proleća a oporavak nakon tretmana traje oko 5 do 6 dana i podrazumeva manje otoke, crvenilo i perutanje kože.
IPL tehnologija (primena intenzivnog pulsnog svetla) poboljšava tonus, ten i teksturu kože. Moć svetlosne terapije zagreva ciljane delove kože na određenoj temperaturi čime se uklanjaju pigmenti melanina koji izaziva pojavu tamnih fleka na koži i hemoglobina čime manji krvni sudovi postaju gotovo nevidljivi. Drugim rečima, ovom tehnologijom se uspešno tretiraju vaskularne ili pigmentne lezije, rozacea i još mnogo toga.
Tretmani Harmony XL PRO laserima mogu trajati do 45 minuta, u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Nakon tretmana, pacijenti najčešće mogu da nastave sa svim uobičajenim aktivnostima.

Koje module sadrži Alma Harmony XL PRO?

Alma Harmony XL PRO nam dolazi sa nekoliko modula koje možemo koristiti zasebno ili u kombinaciji radi postizanja željenih rezultata. Ovo znači samo jedno – više ne morate da idete na nekoliko različitih tretmana kako biste ispravili sve nesavršenosti na koži koje vas muče.

 • ClearSkin PRO (Er:glass): Neablativni laser namenjen za uklanjanje akni, ožiljaka od akni i podmlađivanje kože.
 • ClearLift  PRO(Q-switched Nd:yag): Neablativni laser za podmlađivanje kože, uklanjanje tetovaža, hiperpigmentacija i melazmi.
 • iPIXEL (Er YAG 2940): Frakcioni ablativni laser za obnavljanje kože, uklanjanje bora, ožiljaka od akni, strija i lezija na koži.
 • Dye VL PRO: Uklanjanje vaskularnih i pigmentnih lezija, uključujući crvenilo kože, rozaceu, kuperozu i crvene inflamirane akne.
 • NIR modul: Zatezanje kože
 • Alma Impact: Ultrazvučna tehnologija za ubacivanje aktivnih sastojaka i mezokoktela u kožu. Često se koristi u kombinaciji sa CO2 laserom i/ili Genosys biorevitalizacijom.

Koje regije tretira Alma Harmony XL PRO?

Alma Harmony XL PRO se koristiti za tretiranje kože na licu i telu, uključujući: lice, vrat, dekolte, šake i delikatne regije kao što su predeo oko očiju i usana za sveukupni mlađi i osveženiji izgled.

Kome je namenjen Alma Harmony XL PRO laser?

Iz Alma Lasers poručuju da je njihova misija ”stvaranje harmonije za pacijente svih uzrasta”. Ovaj laser je jedinstven po tome što može koristiti skoro svima, uključujući i pacijente tamnije boje kože.
Tretman ima za cilj da odgovori na potrebe specifične za uzrast pacijenta na osnovu istorije i načina života, kao i prirodnih indikacija koje se razvijaju sa godinama.

 • od 16-25 godina: Ključ je u prevenciji. To je više od pola posla kada je u pitanju održavanje zdrave i negovane kože što duže vremena. Uklanjanje akni, bubuljica i mitisera. Očuvanje svežeg i prirodnog izgleda kože.
 • Od 25-40 godina: Uklanjanje prvih znakova starenja (bore i opuštenost kože), osvežavanje lica i ujednačavanje tena.
 • Od 40-55 godina: Kombinacija tretmana koja ima za cilj da zategne i podmladi kožu lica, vrata i dekoltea.
 • Od 55-75 godina: Pacijenti mogu da imaju veliku korist od različitih kombinovanih protokola u cilju uklanjanja fotooštećenja i staračkih pega. Nastojimo da što duže očuvamo lepu i negovanu kožu.

alma harmony laser

Da li je tretman bolan?

Procedura se dobro podnosi. Neki tretmani, poput NIR zatezanja kože su veoma prijatni. U ređim slučajevima postoji potreba za topikalnim anestetikom.

Šta sve može da tretira Alma Harmony XL PRO? Indikacije?

Ovaj tretman rešava širok spektar problema sa kožom, kao što su:

 • Hiperpigmenacije, staračke fleke, melazma, neujednačeni ten,
 • Gruba tekstura kože, pliće i fine linijice i bore,
 • Blaga opuštenost kože,
 • Paukolike vene, kapilari, rozacea,
 • Akne i bubuljice, ožiljci od akni,
 • Uklanjanje tetovaža.

Koliko traje oporavak?

Jedna od značajnih prednosti Alma Harmony XL PRO lasera je da većina tretmana ne zahteva ili zahteva minimalni period oporavka. Ovde pre svega mislimo na neablativne lasere.

Kada ću videti rezultate?

Koliko brzo ćete videti rezultate vašeg tretmana zavisiće pre svega od prirode vašeg individualnog tretmana. Na primer, u slučaju da želite podmlađivanje kože pomoću ClearLift lasera, prave rezulate ćete videti u narednim nedeljama, kako se novi kolagen bude stvarao a  tonus kože postajao zategnut i jači.  U slučaju tretmana akni ili uklanjanja tetovaža će najčešće biti potrebno nekoliko tretmana kako biste videli najbolje rezultate.
Jedna od najboljih stvari u vezi sa ovom laserskom platformom je to što možemo kombinovati više procedura u jednom tretmanu. Kao rezultat toga, potrebno je manje tretmana da biste postigli željene rezultate.

Kome ovaj tretman nije namenjen? Kontraindikacije?

Kontraindikacije su psorijaza (ne uključujući UVB), celulitis,  Lichen Planus / Lichen Nitidus, bubrežna insuficijencija (akutna ili hronična), malignitet, multipla skleroza, vitiligo (ne uključujući UVB), imunosupresivna stanja, keloidi, određeni fotosenzitivni lekovi, kolagenske vaskularne bolesti,  sintetički fileri u regiji tretmana, trudnoća i dojenje.
Ukoliko ste narušenog zdravlja, ne savetuje se primena ovog tretmana ukoliko vaš lekar to ne odobri.

Da li je Alma Harmony XL PRO bezbedan?

Budite sigurni da je ovaj tretman temeljno proučen i da ga je FDA (Američka uprava za lekove) odobrila za dermatološku upotrebu. Može se koristiti po celom telu i na bilo kom tipu kože. Osim toga, bezbedan je za sve tonove kože, što nije slučaj kod svih laserskih tretmana.

Da li postoje neželjeni efekti?

Eventualni neželjeni efekti povezani sa Harmony XL Pro tretmanom zavisiće od prirode vašeg tretmana i modula koji ćemo koristiti. U nekim slučajevima, koža može pocrveneti i biti zategnuta oko 48 sati. Neki ljudi, posebno oni sa osetljivom kožom, mogu da dobiju manje otoke za koje može biti potrebno 2 do 3 dana da se povuku. Ukoliko tretirate hiperpigmentacije, trebalo bi da znate da one mogu u početku izgledati tamnije pre nego što se poboljšaju.
Pre nego što budete imali bilo kakav tretman, detaljno ćemo razgovarati sa vama o svim mogućim neželjenim efektima i vremenu oporavka. Na taj način biste mogli da planirate unapred svoje vreme i aktivnosti.

 

Alma Harmony XL PRO – pre i posle

Alma Harmony XL PRO  – cena i dodatna pitanja

Cena Alma Harmony XL PRO tretmana će se razlikovati od pacijenta do pacijenta i zavisiće pre svega od korišćenog modula, odnosno tretmana i veličine tretirane regije. Sve detalje u vezi sa cenama naših usluga možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.