Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

NIR lasersko zatezanje kože

NIR zatezanje kože predstavlja savremeni laserski tretman koji nežno podmlađuje i obnavlja kožu lica.

NIR (Near Infra Red) tretman na prirodan i bezbedan način utiče na podmlađivanje, regeneraciju i obnovu kože. Laserski zraci daju licu osvežen, blistav izgled, dok ujedno utiču na obnovu ćelija čineći da lice izgleda zategnuto i negovano. Iako se najčešće radi u predelu lica, tretman se može koristiti na bilo kom delu tela, uključujući vrat, dekolte, šake i ruke, stomak i butine.
NIR zatezanje kože deluje tako što stimuliše proizvodnju kolagena i povećava cirkulaciju krvi u tretiranom području. Ovo pomaže da se zategne opuštena koža i da se poboljša njena elastičnost. Efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana, a rezultati traju i do dve godine.

 

nir zatezanje kože laser

Šta je NIR zatezanje kože?

NIR zatezanje kože je minamalno invazivna, nehirurška procedura koja pruža odlične rezultate koristeći svetlosnu energiju za stimulisanje proizvodnje kolagena. Svetlosna tehnologija podstiče stvaranje kolagena u koži i jača njen tonus. Proces tretmana uključuje isporuku svetlosne energije duboko u kožu, dok površinski sloj kože ostaje netaknut. Svetlost tada stimuliše prirodnu reakciju tela na isceljenje i izaziva proizvodnju novog kolagena.
NIR je jedan od popularnijih lasera u svetu estetske medicine. Kao deo Alma Harmony XL PRO platforme, NIR je pouzdan, efikasan i delotvoran. Harmony XL medicinska platforma može tretira 65 različitih estetskih i zdravstvenih indikacija na licu i telu. NIR modul se izdavaja od većine sličnih modula po tome što daje trenutne rezultate i direktno i ciljano deluje na kvalitet i izgled kože.

Nir laser

Kako izgleda NIR zatezanje kože?

NIR zatezanje kože se zasniva na biostimulativnom dejstvu. Svetlosni zrak dužine 700-2500 nm prolazi kroz površinu kože, dok zagreva dublje slojeve kože. Važno je napomenuti da laserski zrak ne oštećuje tkiva, već ih lagano zagreva, stimulišući ćelije da pokrenu proces obnavljanja. To rezultira potpunom regenerisanju kože. Koža se zateže i postaje otpornija na spoljašnje faktore.
NIR laser radi tako što emituje svetlost u obliku čestica nano veličine (nanometara) koje apsorbuju molekule vode u kožnom tkivu kako bi stvorili toplotnu energiju. Toplotna energija povećava dotok krvi u područje koje se tretira, što pomaže u stimulaciji nove proizvodnje kolagena. Što je veći protok krvi, to će ovaj proces biti efikasniji.
NIR takođe stimuliše fibroblaste unutar dermisa (srednji sloj kože) da proizvede više kolagenih vlakana. Ovo poboljšava elastičnost kože i istovremeno smanjuje pliće bore oko očiju, usana i čela. Prirodnim procesom starenja, ove oblasti gube elastičnost zbog oštećenja od sunca i drugih faktora kao što su genetika ili redovno pušenje duvanskih proizvoda (što oštećuje krvne sudove).
Laser emituje svetlosne zrake koji formiraju novi kolagen i obnavljaju oštećeno tkivo. Unutar kože se stvaraju novi krvni sudovi, koji dovode do povećanog obnavljanja ćelija i bolje apsorpcije hranljivih materija. Ovo rezultira poboljšanom teksturom, tonom i izgledom kože.
NIR tretmani traju oko 30 minuta po sesiji i ne zahtevaju oporavak ili posebnu negu nakon tretmana.

Kako deluje NIR laser?

NIR zatezanje kože je inovativna nehirurška metoda podmlađivanja lica i tela koja koristi laserski tretman niskog nivoa da stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Dizajniran je da smanji pojavu blagih znakova starenja na licu i povrati koži čvrstinu. NIR deluje tako što stimuliše prirodni proces zarastanja mikro rana. Laserska svetlost niskog nivoa prodire duboko ispod površine kože da bi aktivirala ćelije unutar dermalnog sloja. Ove ćelije zatim proizvode dodatna kolagenska i elastinska vlakna koja koži daju snagu, elastičnost i čvrstinu.
Krajnji rezultat je čvršća, glatka koža mlađeg izgleda.

Koji su efekti?

NIR se može koristiti na svim tipovima kože, uključujući i svetliju i tamniju put. Nisu zabeleženi neželjeni efekti nakon tretmana. Takođe, ne postoje ograničenja u kombinaciji sa drugim laserima.
NIR zatezanje kože deluje na tretiranje finih bora u predelu usana, bora oko očiju i opšteg crvenila usled oštećenja od sunca ili ožiljaka od akni (postinflamatorna pigmentacija).  Ima značajan efekat fotopodmlađivanja.

Zbog pomenutih razloga, u svetu se NIR tretman naziva i Cinderella Lifting, jer je potpuno neinvazivan, daje efekat trenutnog liftinga i idealan je za blistav i zategnut izgled kože pre važnih događaja.

Ovo su glavni benefiti NIR zatezanja kože:

  • Već nakon jednog tretmana, primećuje se razlika;
  • Koža postaje jedra i zategnuta;
  • Struktura i kvalitet kože se poboljšavaju;
  • Prirodan igled lica je zadržan.

Idealni kandidati za NIR zatezanje kože

NIR zatezanje kože preporučuje se i muškarcima i ženama, bez obzira na životnu dob. Idealni kandidati su osobe koje žele da na bezbolan, bezbedan i brz način zategnu kožu lica. Koža će nakon tretmana biti elastična, imaće sjaj i izgledaće svežije. NIR laserski tretman je savršeno rešenje i za prevenciju znakova starenja. Kada se koristi između 20. i 30. godine, koži daje jačinu i kvalitet, te ima uticaj na odlaganje prvih bora, fleka i dehidratacije kože.
Nakon 30-te godine, deluje kao tretman koji ublažava znakove starenje. Kao prateći efekti, bore na koži se zaglađuju, podočnjaci postaju manje izraženi, a prisutne nesavršenosti na koži se umanjuju. Postepeno dolazi do ujednačavanja tena, što je značajno pacijentima koji imaju izražene mrlje i flekice, kao i podočnjake.
NIR laser je bezbedan za upotrebu, i mogu ga koristiti i mlađi i stariji pacijenti. Može se koristiti tokom cele godine, jer je u pitanju neablativni laser. Za maksimalne rezultate, NIR zatezanje kože se može kombinovati sa drugim laserima i tretmanima.

NIR zatezanje kože – tretman

Pre tretmana

Nakon detaljne konsultacije sa našim lekarima, bira se najbolji tretman za trenutno stanje na koži, a zatim se određuje broj tretmana i raspored termina. Lekar će na konsultativnom pregledu odrediti stanje i tip kože i jasno utvrditi kojim regijama je potrebno dejstvo NIR modula.
NIR zatezanje kože ne zahteva posebnu pripremu. Kako je tretman veoma komforan i prijatan, pacijentima je sasvim udobno, u toku trajanja tretmana.

Kako izgleda tretman?

Pre nego što se počne sa tretmanom, lice se čisti od šminke i nečistoća. Nakon temeljnog čišćenja kože, pacijent će dobiti zaštitne naočare. Na kožu se nanosi neutralni gel koji ima efekat hlađenja. Sa NIR nastavkom se prelazi preko ciljanih regija na koži, gde je potreban oporavak ćelija i revitalizacija kože. Tokom tretmana, pacijenti ne osećaju neprijatnost, peckanje ili bol. Oseća se toplina, koja je pogodna i za veoma osetljivu kožu. Odmah nakon tretmana, primetna su izvesna poboljšanja. Koža postaje zaglađena, elastična i osvežena. Za maksimalne rezultate, potrebno je sačekati da prođe mesec do dva dana. U tom vremenskom periodu, formiraće se novi kolagen i tretirana regija će biti dubinski obnovljena.

Period oporavka

Pacijenti se nakon tretmana odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Ne postoji posebna potreba za oporavkom. Na koži se odmah može primetiti blistavost, jedrina i prirodni sjaj. Period oporavka nije potreban jer je NIR neablativni laser i ne deluje na samu površinu kožu. Kako ne oštećuje površinu kože, može se raditi tokom bilo kog godišnjeg doba.

Da li je NIR zatezanje kože bezbedno?

NIR modul, kao deo Alma Harmony XL PRO platforme, spada u ispitane i sigurne lasere. Laseri sa ove multifunkcionalne medicinske platforme su odobreni od strane FDA, Američke uprave za lekove.
Sasvim je bezbedno sprovoditi tretmane, u serijama koje su preporučene od strane lekara. Nakon odrađenog tretmana, koža lica može da bude crvena i to je prateći, prolazni efekat. Za nekoliko sati, crvenilo u potpunosti nestaje sa kože. Nikakve druge neželjene reakcije nisu zabeležene. NIR procedura koristi bezbedan nivo infracrvene svetlosti koja je u stanju da prodre u dublje slojeve kože.
NIR zatezanje kože nije preporučljivo tokom trudnoće ili perioda dojenja. Nije namenjeno pacijentima koji boluju od kancera, imaju aktivne infekcije ili kožna oboljenja, koriste fotosenzitivne lekove ili imaju hronične bolesti.

Broj tretmana

Broj tretmana određuje lekar, kada detaljno proceni stanje na koži. Broj tretmana uglavnom je od 4-6, a radi se u razmaku od dve nedelje. Iako su prvi efekti NIR zatezanja kože vidljivi nakon prvog tretmana, potrebno je više uzastopnih tretmana, kako bi se dobili dugoročni rezultati.
Proceduru je potrebno ponoviti kada pacijenti primeti blago opuštanje kože, što se može dogoditi u periodu do dve godine, u zavisnosti od stanja kože. Na taj način će se održavati rezultati i koža će nastaviti sa regeneracijom.
Svaka sesija doprinosi kumulativnim efektima prethodnih tretmana i čini da koža izgleda bolje i podmlađenije.

NIR zatezanje kože u kombinaciji sa drugim laserima

NIR tretman ne može u potpunosti da zaustavi proces starenja. U kombinaciji sa drugim laserima, značajno može doprineti u poboljšanju izgleda kože. Tretmani koji imaju za cilj podmlađivanje lica i obnavljanje kože, mogu se zajedno kombinovati. U našoj ordinaciji, koristimo najsavremenije laserske tretmane, kako bi pacijentima pružili odlične rezultate.

ClearSkin PRO i NIR zatezanje kože

ClearSkin PRO je neablativni laserski tretman koji na efikasan način deluje na akne, ožiljke od akni i izražene fleke i mrlje na licu. Uz to, ovaj laserski tretman pruža nežni, podmlađujući efekat. Kao i NIR zatezanje kože, potpuno je bezbolan i bezbedan. ClearSkin PRO je idealan za osobe koje su imale ili trenutno imaju problem sa aknama, prekomernom proizvodnjom sebuma i masnom kožom. Ovim laserom može se tretirati i upaljena i osetljiva koža lica. Zajedno sa NIR zatezanjem kože, dobijamo odličnu kombinaciju za revitalizovanje i oporavak oštećene kože, sa benefitima antiage efekta.

ClearLift PRO u kombinaciji sa NIR tretmanom

ClearLift PRO laserski tretman deluje na pliće bore, proširene pore, staračke pege, fotooštećenja, na različite vrste hiperpigmentacije. Kao i NIR tretman, ClearLift je zadužen za podsticanje proizvodnje novog kolagena. Udruženi, ovi tretmani će rezultirati podmlađenom, zategnutom i negovanom kožom. Iako različiti, ovi tretmani rade na jednom zajedničkom cilju, a to je prirodno i sigurno podmlađivanje kože, bez ikakvih nuspojava. Kandidati su svi koji žele da održe mladolikost kože i sačuvaju sjaj, jedrinu i svežinu kože.

nir laserski tretman

CO2 laser

Candela CO2 laser je ablativni laser, koji takođe služi za podmlađivanje kože. Utiče na bore i izražene linije, na fleke i ožiljke. Kod ovog lasera, potreban je oporavak, u trajanju do 7 dana. Za to vreme, koža se obnavlja. Slojevi kože se regenerišu, i stare ćelije se zamenjuju novima.

NIR zatezanje kože  – cena i dodatna pitanja

Ukoliko smatrate da ste kandidat za NIR zatezanje kože, uvek možete da zakažete konsultaciju sa našim lekarima, kako bi se pronašao najbolji tretman za vašu kožu. Cene svih naših usluga, među kojima je i NIR zatezanje kože, možete pogledati na stranici  Cenovnik. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete pregled u našoj ordinaciji, uvek vam stojimo na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.