Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

holivudski piling jessner peel

Holivudski (Jessner) piling

Holivudski (Jessner) piling je tretman koji trenutno vraća koži svežinu i zdrav sjaj, regeneriše je i podmlađuje. Zbog toga je najčešći izbor pred važne događaje, kada želimo da zablistamo u punom sjaju! Sada otkrivamo zašto je upravo holivudski piling jedan od omiljenih tretmana žena širom sveta.

Šta je holivudski piling?

Umorni ste, nenaspavani, pod stresom i gomilom obaveza? Kada se pogledate u ogledalo čini vam se da vaše lice izgleda pet godina starije, koža je umorna, suva i beživotna. Niste jedini, ne brinite. Svima nama povremeno treba pomoć kako bi naša koža ponovo bila zdrava, negovana i blistava. Zato je važno da pametno izaberemo estetske tretmane i procedure koji su upravo za nas. Holivudski piling je jedan od onih tretmana sa kojim nikako nema greške. O čemu je reč?

Holivudski piling, poznat i kao Džesner piling (Jessner peel) je zapravo, hemijski piling. Ovaj piling je veoma nežan i blag, pa je namenjen gotovo svima i svim tipovima kože, pa čak i osetljivoj. Sastoji se od nekoliko moćnih kiselina koje nežno čiste površinski sloj kože, hidriraju je i snažno regenerišu. Rezultati su vidljivi odmah: ten je ujednačen, koža izgleda podmlađeno, hidrirana, sveža i blistava. Upravo zbog toga je holivudski piling jedan od tretmana koji žene (ali i muškarci) najčeše biraju pred važne događaje.

Holivudski piling- koje indikacije tretiramo?

Holivudski piling je piling širokog spektra delovanja i efikasno reševa neke od najčešćih problema na koži. Njime tretiramo različite indikacije:

  • suvu i dehidriranu koža, smanjene elastičnosti;
  • beživotna koža, bez sjaja;
  • proširene pore;
  • zrelu kožu sa nepravilnostima (pliće bore, pigmentacije).

Ova vrsta pilinga pogodna je i za kožu sklonu aknama koje mogu biti posledica hormonskih promena tokom menopauze.

Holivudski piling- sastav

Hemijski pilinzi su jedna od najčešće izvođenih antiage procedura u svetu za poboljšanje kvaliteta i teksture kože. Postoji podatak da svakog dana oko milion Amerikanaca odlazi na neku vrstu hemijskog pilinga. Ove neinvazivne medicisnke procedure izvode se pomoću različitih kiselina koje se nanose na kožu u jednom ili više slojeva. Eksfolijacijom i skidanjem površinskog sloja kože, oslobađa se nova, mlada, zdrava koža. U zavisnosti od indikacija koje treba tretirati, postoje površinski, srednje duboki i duboki pilinzi. Više o hemijskim pilinzima saznajte ovde.
Holivudski piling je površinski piling kože lica i vrata. Nežno uklanja sve nečistoće i mrtve ćelije sa kože, redukuje bakterije, smanjuje proširene pore, a rezultat je blistava i odmorna koža. Izumeo ga je doktor Maks Džesner i to pre više od 100 godina. Zbog toga ga i nazivamo Džesnerov piling. Originalna formula koju je Džesner osmislio sadržala je nekoliko kiselina koje su efikasno eklanjale površisnki sloj kože, omogućavajući novoj, svežoj koži da se razvija. Sastav holivudskog pilinga od tada je malo modifikovan, pa sada ovaj piling sadrži tri različite kiseline: salicilnu, mlečnu i limunsku. Kombinacija ovih kiselina dokazano obnavlja kožu, popravlja kvalitet i teksturu i vraća koži elastičnost i volumen.

Salicilna kiselina

Salicilna kiselina je vrsta BHA kiseline (beta hidroksi) i kao takva ima izraženo protivuplano i antiseptičko dejstvo. Idealna je za masnu i problematičnu kožu, sklonu aknama. Efikasno hidrira kožu, poboljšava njen kvalitet, podmlađuje je i zateže. Često se koristi u kombinaciji sa drugim kiselinama.

Mlečna kiselina

Pripada alfa hidroksi kiselinama (AHA) koje jačaju kožu, daju joj tonus i dubinski je hidriraju. Mlečna kiselina povećava koncetraciju hijaluronske kiseline, čini kožu jačom i otpornijom, sprečava začepljenje pora i ujednačava teksturu kože.

Limunska kiselina

Ovo je takođe alfa hidroksi kiselina sa izraženim antioksidativnim i antiage dejstvom. Efikasno posvetljuje kožu, uklanja fleke i hiperpigmentacije, sunčane pege i fotooštećenja. Ima i antibakterijska svojstva, uklanja bakterije i mrtve ćelije sa površine kože i sprečava razvoj bubuljica i akni.

Kome je namenjen holivudski piling?

Holivudski piling idelan je tretman za sve one koji žele da vrate koži energiju, sjaj i svežinu, da ponovo izgledaju odmorno i negovano. Odlično je rešenje za sve tipove kože, kako za mladu, tako i za zrelu kožu. Naša preporuka za pacijente koji do sada nisu imali iskustva sa ovakvim tretmanima, jeste da uvek počnu sa površinskim ili srednje blagim pilinzima. Na taj način će se lagano upoznati sa samom procedurom, efektima koje postižemo i naučiće kako da pravilno neguju kožu. Nakon toga, ukoliko je potrebno, možemo izvoditi i duboke, agresivnije pilinge.

holivudski piling tretman

Holivudski piling- sve o tretmanu

Kako izgled tretman?

Tokom konsultacije naš lekar će utvrditi u kakvom je stanju vaša koža i da li je holivudski piling za vas pravi izbor. Ukoliko jeste, sama procedura je vrlo jednostavna. Nakon čišćenja kože, nanosimo jedan ili više slojeva rastvora kiselina koji deluju na koži nekoliko mninuta. Zatim uklanjamo rastvor sa kože, nanosimo zaštitnu kremu, a vi se vraćate svojim obavezama. Tretman je vrlo komforan za pacijenta.

Da li je potrebna priprema za holivudski piling?

Posebna priprema nije neophodna, bitno je samo da se držite smernica koje ste dobili od lekara. Važno je da sedam dana pre tretmana izbegavate proizvode koji mogu da isuše ili iritiraju kožu, da ne idete na tretmane laserom ili na tretmane uklanjanja dlačica (laserom, voskom, kremama). Nedelju dana pre pilinga ne bi trebalo raditi botoks, filere, mikrodermoabraziju.

Koje efekte postiže holivudski piling?

Holivudski piling deluje na površinski sloj kože, nežno uklanjajući sve nečistoće, sebum i mrtve ćelije. Rastvor tri kiseline dovodi do stimulacije kolagena, oslobađanja citokina i faktora rasta, čime se koža regeneriše i podmlađuje. Efekti su vidljivi odmah:

  • Koža je sjajna, zdravog izgleda, mekša na dodir;
  • Dubinski je hidrirana;
  • Ten je lepši, ujednačeniji;
  • Koža je elastičnija, punijeg volumena;
  • Smanjene su proširene pore;
  • Lice je odmorno i sveže.

Holivudski piling- nuspojave

Holivudski piling će trenutno osvežiti kožu, uz blagu stimulaciju kolagena. Možemo ga izvoditi tokom čitave godine, uz obavezno pridržavanje saveta lekara nakon tretmana. Važno je da nanosite kremu sa visokim SPF faktorom, da ne idete u solarijum i da se ne izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti. Nakon pilinga, lice je blago crveno i otečeno, ali ove nus pojave se povlače za dan ili dva. Nema perutanja ni guljenja kože. Za razliku od površinskih, srednje duboke i duboke pilinge izvodimo isključivo tokom jeseni, zime i ranog proleća, kada je najmanji intenzitet UV zračenja.

Da li je holivudski piling bolan?

Holivudski piling je veoma komforan za pacijenta. Sve što možete osetiti je blago peckanje i zatezanje kože.

Da li je holivudski piling bezbedna procedura?

Napominjemo da je holivdski piling, kao i svi ostali pilinzi, vrsta medicinske procedure. Zato je najvažnije je da ga izvodi obučen lekar ili osoba sertifikovana za ovakvu vrstu tretmana. Nikada nemojte raditi profesionalne hemijske pilinge kod kuće, jer može doći do neželjenih komplikacija. Važno je da kožu pregleda iskusan lekar koji će tačno znati šta vam je potrebno i koje indikacije možemo tretirati hemijskim pilinzima. Sve procedure u našoj ordinaciji izvode lekari sa višegodišnjim iskustvom, koristimo samo najkvalitetnije preparate, tako da su hemijski pilinzi apsolutno bezbedni i nema neželjenih reakcija.

Koliko tretmana mi je potrebno?

Holivudski piling osvežava, čisti i regeneriše kožu. Najčešće je dovoljan jedan tretman, a piling možemo ponoviti nakon nekog vremena. Odličan je izbor za hidriranje i zdrav izgled kože, kao i preventiva starenju.

Holivudski piling- kontraindikacije

Hemijski pilinzi, pa tako i holivudski piling, ne izvode se tokom trudnoće i dojenja, kao ni kod pacijenata koji imaju aktivan herpes simplex (groznica), kod osoba koje su na terapiji Roakutanom ili od završetka terapije nije prošlo šest meseci. Ne sme se raditi ni kada postoje opekotine od sunca, dermatitis, rozacea ili bradavice u zoni izvođenja tretmana, kao ni u slučaju alergije na neke od komponenti pilinga. U slučaju holivudskog pilinga to može biti alergija na salicilat (aspirin). Važno je da napomenete lekaru ukoliko ste skloni stvaranju ožiljaka, ako ste na nekoj terapiji ili ste alergični na neki lek.

Holivudski piling i drugi tretmani

U zavisnosti od rezultata koje želimo da postignemo, holivudski piling možemo izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima. U nekim slučajevima dodaju se određene kiseline kako bi piling bio dublji. U našoj ordinaciji kombinujemo holivudski piling i Jalupro biorevitalizaciju.
Biorevitalizacija Jalupro i holivudski piling: Jalupro je birevitalizator/skinbuster koji hidrira i hrani kožu, podstiče sintezu kolagena i elastina. U kombinaciji sa holivudskim pilingom, koža postaje elastičnija, klavitetnije teksture, a sitne bore nestaju. Možemo tretirati lice, vrat i dekolte;
Biorevitalizacija Jalupro HMW – Holivudski piling -LED svetlosna terapija:ovaj paket obuhvata Jalupro HMW, preparat koji je jače koncentracije, sa više hijaluronske kiseline i pogodniji za tretmane na zreloj koži.
Ovi tretmani traju oko 90 minuta, nema perioda oporavka, a crvenilo se povlači za 12 sati. Treba izbegavati šminkanje i veću fizičku aktivnost tokom 24 sata nakon procedure. Za postizanje maksimalnih i dugotrajnih efekata, preporučujemo seriju od četiri tretmana sa razmakom od 3 do 4 nedelje. Sve o biorevitalizaciji saznajte na ovom linku.

Holivudski piling- cene i dodatna pitanja

Sve naše cene možete pronaći na stranici Cenovnik.  Za sva dodatna pitanja, naš stručni tim vam je uvek na raspolaganju. Zakažite pregled,  kontaktirajte nas putem broja telefona 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website