Estetska i antiage medicina, laseri, oblikovanje i zatezanje tela, reumatologija, fizikalna medicina i terapije, dermatologija, radiotalasna hirurgija, tretmani lica i tela.

Related Posts

Blog

zatezanje kože kolena

Zatezanje kože kolena

Zatezanje kože kolena: bezbolno, neinvazivno i bez operacije. Moguće je! Savremenim tretmanima kao što su Alma Primex i Morpheus 8 efikasno zatežemo kožu na kolenima, vraćamo joj čvrstinu i podmlađujemo je.

Šta je zatezanje kože kolena?

Da li ste primetili da vaša koža na kolenima postaje sve suvlja? Nema više onu mladalačku čvrstinu i tonus, opuštenija je bez elastičnosti. Sve to ne deluje nimalo privlačno i lepo. Ne usuđujete da obučete kraću suknju jer mislite da će svi gledati samo u vaša kolena? Ne brinite, niste usamljeni u ovoj priči. Opuštena koža na kolenima je problem koji muči veliki broj žena, ali i muškaraca. Ukoliko ste se pitali da li postoji bezbolno i neinvazivno rešenje koje će biste zategnuti i podmladiti kožu vaših kolena, na pravom ste mestu. Saznaćete kako to možete uraditi brzo, bezbolno i u svega nekoliko kratkih tretmana.
Do skoro, jedini način za zatezanje kože oko kolena, bila je operacija kojom se uklanja višak opuštene kože. Na sreću, to više nije tako. Zatezanje kože kolena sada možemo uraditi savremenim estetskim metodama koje ne podrazumevaju bolne rezove, konce, dug oporavak i ožiljke. Kao i svaki deo tela, tako i koža oko kolena zaslužuje najbolju moguću negu i proverene tretmane. Kako godine prolaze, koža oko kolena se opušta, istanjena je, naborana, manje elastična, stvaraju se vrećice koje vise. Ukoliko se naglo ugojimo, na kolenima će se formirati masne naslage i celulit. Svi ovi problemi postaju prošlost uz najsavremenije metode za zatezanje kolena. Koža u ovoj regiji ponovo će biti elastična, zategnuta i izgledaće privlačno i mladoliko.

Opuštena koža na kolenima- uzroci

Koža u predelu kolena je veoma specifična. Tanka je i nema dovoljno potkožnog masnog tkiva. Uz to, ovaj deo našeg tela svakodnevno podnosi veliki teret, jer kolena stalno trpe najveću težinu tela. Hodanje, trčanje, savijanje, uzrokovaće da se koža oko kolena neprestano rasteže, pomera. I tako bez prestanka. Zbog toga je koža na kolenima veoma podložna stresu i promenama.
Tokom godina, koža na kolenima se sve više istanjuje, postaje sve suvlja, gubi kolagen i elastin, sve je naboranija i opuštenija.
Najčešći razlozi koji dovode do ovog stanja su:

  • starenje- prirodan proces koji uzrokuje postepeno opuštanje svih delova kože. Iz godine u godinu, koža proizvodi sve manje kolagena- proteina koji je osnova za lep i negovan izgled kože. Smanjuje se procenat elastina i hijaluronske kiseline. Uz uticaj spoljašnjih faktora i genetske predispozicije, koža kolena postaje gruba, suva i opuštena;
  • naglo gojenje uzrokovaće stvaranje masnih naslaga i na koži oko kolena. Tada se u regiji iznad kolena često pojavljuje i celulit. To je zapravo višak masnoće i naborana, opuštena koža;
  • naglo mršavljenje ostaviće višak kože oko kolena, pa će ova regija odmah delovati starije i nimalo privlačno;
  • mršave osobe koje imaju mali procenat masnoće u telu takođe često imaju problem sa opuštenom kožom na kolenima;

Ko je kandidatat za zatezanje kože kolena?

Ukoliko nam je iz bilo kog razloga koža oko kolena opuštena, naborana i suva, vreme je da nešto preduzmemo. Kandidati za zatezanje kože kolena su žene i muškarci, bez obzira na godine, a koji žele da ovaj deo tela zategnu i podmlade. Kandidat ste i vi, ako vam je koža oko kolena opuštena,  naborana, suva, dehidrirana,  istanjena, ima nedostatak potkožnog tkiva ili  višak masnih naslaga.

Zatezanje kože kolena- najefikasniji tretmani

Najsavremeniji, neinvazivni i veoma efikasni tretmani za zatezanje kože kolena dostupni su u našoj ordinaciji. I upravo oni će učiniti da koža na vašim kolenima ponovo bude mladolika, zategnuta i čvrsta. Sada vam predstavljamo dva najbolja estetska rešenja za zatezanje kože kolena:Alma Primex i Morpheus 8. Objasnićemo kako izgledaju ovi tretmani i šta možete da očekujete nakon njih.

Alma Primex zategnuto telo

Alma Primex za zatezanje kože kolena

Alma Primex je revolucionarni tretman kojim za samo mesec dana gubite do čak 9cm u obimu. Zateže,oblikuje telo i topi masne naslage. Sve ovo u jednom tretmanu? Da! Za samo mesec dana spemni ste za bikini i plažu. Ovo je savršen tretman za podizanje zadnjice, zatezanje butina, za uklanjanje viška kože na stomaku. Podjednako efikasno je rešenje i za zatezanje kože kolena.
Alma Primex je savremeni aparat koji prati slogan:„Svi zaslužuju PrimeX telo! A ti?“ Jedan je od najtraženijih tretmana širom sveta kada treba efikasno i brzo istopiti masne naslage, zategnuti kožu i podmladiti je. Alma Primex objedinjuje dve tehnologije:ultrazvuk i radiotalase. Ultrazvučni talasi deluju na masno tkivo, tope masne naslage i redukuju celulit. Radiotalasi zagrevaju kožu, ciljaju kolagen i elastična vlakna, pa tako zatežu kožu i podstiču stvaranje novog kolagena.
Zavisno od stanja kože na kolenima i rezultata koje želimo da postignemo, određujemo protokol i broj tretmana. Različiti aplikatori uređaja Alma Primex omogućavaju tretiranje različitih regija tela. UltraWave aplikator omogućava konturisanje tela zagrevanjem tkiva i uništavanjem ćelija masti. Xcentuate aplikator je posebno namenjen za oblikovanje i zatezanje većih delova tela. UniBody je aplikator koji postiže zagrevanje četiri različite dubine kože. Tako remodeluje kolagen, zateže i oblikuje telo.
Zatezanje kože kolena Alma Primex tretmanima je bezbedno, bezbolno, brzo i efikasno. Broj tretmana zavisiće od individualnih potreba pacijenta. Najčešće je to serija od 2 do 4 tretmana. Sve o Alma Primex tretmanima saznajte ovde.

Morpheus 8 za zatezanje kože kolena

Morpheus 8 je tretman tokom kojeg 24 mikroiglice deluju na kožu, dok propuštaju terapijsku radiotalasnu frekvenciju (RF). Na taj način podstiče se proizvodnja kolagena i obnavlja se elastin u najdubljim slojevima kože. Svega jedan tretman značajno će obnoviti kožu i ublažiti njeno starenje i opuštanje. Namenjen je zatezanju kože lica, ali i različitih delova tela.
Zatezanje kože kolena Morpheus 8 tretmanom je minimalno invazivno, efikasno i garantuje brzo vidljive rezultate.
Dok prodiru u kožu, mikroiglice prave mikroskopska oštećenja. Proces oporavka kože podrazumeva stvaranje novog kolagena, a na taj način se koža regeneriše i zateže. Toplotna energija prodire do dubine od 4mm, što je više od bilo kod drugog dostupnog aparata u svetu a to deluje na masne naslage koje se tope. Novi kolagen će se proizvoditi u narednim mesecima, što će dodatno učvrstiti i zategnuti kožu.
Tokom delovanja mikroiglica koža nema oštećenja na površini kože, osim blagog crvenila koje brzo prolazi. Sam tretman traje između 15 i 60 minuta. Kožu najpre čistimo i nanosimo lokalni anestetik, jer prodiranje iglica u kožu može da bude bolno. Osetićete samo blago peckanje tokom prodiranja iglica. Koža će nakon procedure biti crvena i blago otečena, što traje tri dana. Odlične rezultate postižemo nakon 3 tretmana koje izvodimo u razmaku od 4 do 6 nedelja. Rezultat je čvršća koža na kolenima, bez nabora, podmlađena i elastična. A sve o Morpheus 8 tretmanu saznajte ovde.

Koji tretman je pravi izbor za mene?

Alma Primex i Morpheus 8 tretmani mogu se primenjivati samostalno ili se mogu kombinovati. To će zavisiti od stanja kože i rezultata koje želimo da ostvarimo. Protokol i broj tretmana odrediće lekar nakon pregleda i konsultacije.

 

Kako sprečiti opuštanje kože kolena?

Kod nekoga će se koža na kolenima opustiti veoma brzo. Kod drugih ljudi, koža u ovoj regiji je uvek zategnuta, bez obzira na godine. Naravno, na to najviče utiče genetika. Iako na genetske faktore ne možemo uticati, postoji nešto što ipak možemo da učinimo da bi koža na kolenima što duže bila lepa i zategnuta.

  • Koristite kozmetiku koja će regenerisati i hidrirati kožu na kolenima;
  • Hranite se pravilno i umereno;
  • Radite vežbe sa tegovima, trčite, vozite bicikl.

Zatezanje kože kolena:cene i dodatna pitanja

Na stranici Cenovnik možete pogledati cene svih procedura i tretmana koje izvodimo. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica i dodatnih pitanja, znajte da vam naš stručan tim lekara uvek stoji na raspolaganju. Zakažite pregled, pozovite nas na 064/237-0707 ili nam pišite na mail imedic.rs@gmail.com.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website